makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılığın İtici Yönleri

sizin hoşunuza gitmeyen yönü varmı hiç ? sanatsal yönü ile keyif getirirken sıkıcı şeylerde getiriyormu beraberinde ?

doğum günü partisi yapıyoruz. pastalar börekler sarmalar dolmalar... arkadaşlardan biri hani şu avuçiçi kadar makinalar olur ya ondan getirmiş.
ben onları hiç kullanmadım elime bile almadım. daha açma kapama düğmesini bilmiyorum o derece yani !

'kamera getirdim kim fotoğraf çekmek ister?' diye soruyor ve benim adıma kendi kendine cevap veriyor 'al ayhan sen istersin'
hayır ben istersem söylerim diyorum ama nafile. zorla elime tutuşturuyor. ben iyi çekermişim.
ben sadece canım istediği zaman ve kendi makinamla çekerim.. çiçek böcek manzara çekerim böyle parti ortamını çekmek çok önemli bir durum değil kendin de çekebilirsin. desemde anlamıyorlar ..

kalabalık içinde herkes benden fotoğrafını çekmemi istiyor (ben çekince daha güzel çıkıcaklar ya)
daha nerden açıldığını bilmiyorum hiç kullanmadığım bişey.. mahçup oluyo insan..

sizin başınıza böyle sıkıcı durumlar geliyormu ? yoksa sadece benim başımamı gelir

Tarih: 9 Ocak 2008, 20:52 - İp: 88.***.**9.39
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

fotoğrafçılığın en sinir bozucu yanlarından birinin fotoğrafçının kendi fotoğrafını çekememesi olduğunu düşünüyorum. bazen konu sadece ben olmak istiyorum ama nafile. o vizörde kendimi görmek istiyorum ama olmuyor... biraz karmaşık ama üzücü bence...

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:00 - İp: 88.***.**3.212
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

:D acımasız eleştiriler bunlar.
--
bir arkadasım ozellikle yakınımda biri hangi makineyı alıyım derse, kullanmak istedigim bir makine ismi veriyorum,
ondan once ben kullanıyorum,hevesimi alıyorum,

sonra begenmeme ıhtımali yok,cunku ben bunu cekemiyorum dese,elime alıp istedigi kareyı cekerim. sen bilmeidignden cekemiyorsun derim.basınıza patlamaz makine hiçbizaman korkmayın

yasasın kotuluk

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:01 - İp: 88.***.**3.84
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

en iyi portrelerim kendimi cektigim kareler.
yaklasık yarım saat ugrasıp ısık dekor su bu yarlayıp cektigim için sanırım.
benım fotograflarımı gorenler banada boyle bişey cek dıyor ama bılmıyorki ben o tek kareyı yarım saatte cektim.
onlarda bekleyecek sabırda olmayınca tabiki cıkmıyor fotograf.

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:05 - İp: 88.***.**3.84
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bende kendimi güzel çekmek için az uğraşmadım
ama tripotta iken duracağım önceden netleyemiyorum.
hepsi birbirinden beter çıkıyo

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:08 - İp: 88.***.**9.39
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yılbaşında işyerinde küçük bir kutlama yapıyorduk.elime herkes bir kompakt makine tutuşturdu,2 saat içnde 400 e yakın foto çekmişimdir,midem bulandı.benim 1-2 tane fotom yoktur.
bir yandan millet yiyecek içecekleri götürdü.bir yandan fotograflarını çektirdiler.
bir de gaz veriyorlar sen daha iyi çekersin diye,sanki uzay aracı kullanıyorum.
gelseler burada galerime baksalar,bir daha çektirmezler

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:09 - İp: 85.***.**8.6
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

kad-ir gecmis olsun abi cok kotu bir durum neler kacirmissindir yiyememissindir bir de o var
kendi fotografimizin olmamasi da kotu tabi

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:15 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kendini çekmek dediniz de..

Nefret ediyorum poz vermekten..

Arkadaşlarla çekileceğim zaman bile bi gözümü gösteriyorum..Arkalara falan geçiyorum..

Ama dağ başlarında çoğu kez tek başıma olduğum için konu mankeni olark kendimi kullanmak zorunda kalıyorum..

ve haliyle bir sahneyi 10-15 kez çekiyorum..
Ve bakıyorum yine olmamış bırakıp geçiyorum

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:23 - İp: 88.***.**8.229
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

teyzem nezaman fotograf ceksek gozu kapalı cıkıyor
------------
boyle bir rtamda makinenın sızın elinizde olmasının en kotu yanı sizin fotografınız olmuyor.
abam cok sormustur senın nıye uc bes tane fotogafın var dıye.
e makine bende baba

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:44 - İp: 88.***.**3.84
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

gaijin; senin kendi fotoğrafını çekmendeki başarını avatarlardan takip ettik şimdiye kadar. tebrikler

Tarih: 10 Ocak 2008, 10:28 - İp: 88.***.**3.212
suenomer
suenomer (üye)
Trabzon / Amatör

bi topluluk varsa ve fotoğrafla ilgilendiğin biliniyosa asla o topluluk fotoğrafında olamazsınn
hadi bakalım sen çek

Tarih: 10 Ocak 2008, 11:56 - İp: 88.***.**0.42