ksenophanes
ksenophanes (üye)
İstanbul / Amatör

Ürün Fotoğrafçılığına Dair

Arkadaşlar ürün fotoğrafçılığı ile ilgili kendimi geliştirmek istiyorum ancak bilgilerim çok alt düzeyde bu yüzden tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri benim için çok önemli, sizlerden bazı konularda yardım istiyorum sorularım şunlar

1- Işık çadırım var, ancak bunun aydınlatılması hususu kafamı kurcalıyor.. İnternette araştırdığımda 2 farklı aydınlatma modeli karşıma çıkıyor.. Biri strobist tarzı flaşlarla, diğeri 3-4 tane abajur vasıtasıyla.. Bunlardan en ideal sonucu flaş aydınlatması olduğunu varsayarsak eğer 2 tane flaş aldığımız taktirde bu işi görecek hangi marka ve model flaşı tavsiye edersiniz ? Bu konuda karşıma en çok çıkan marka "yongnuo" eğerki bu markayı tercih edersek hangi modelini seçmeliyiz. 460 ve 560 ıı gibi farklı modeller var ve 460 eski bir model olduğu için 560 mark ıı ile arasında ciddi bir fiyat farkı var.. Sizce bu fiyat farkını karşılayıp 560 mark 2 almalı mı yoksa 460 ta gayet işimizi görür mü ?

2- Bir diğer husus tetikleyiciler mevzusu.. Marka ve model hususu önemli midir bu konuda ? mesela yine Yongnuo rf 602 ve 603 modelleri ön planda.. Eğer 2 tane flaş alacaksam bu durumda verici ve 2 alıcı almam gerekir mi yoksa bir flaş ötekini de tetikler mi ? (mark 2 kullanıcısıyım)

3- Son olarak ürün çekimi için maksimum 1100-1200 tl ye kadar tavsiye edeceğiniz bir objektif ne olabilir ? Kafamda uzun süredir tamron 28-75 var sizce yeterli olur mu ?

teşekkür ederim..

Tarih: 11 Ocak 2013, 15:50 - İp: 78.***.**3.232
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba arkadaşım,
1-Flaş olarak YN 560 mark 2 modelini tavsiye ederim,hem kılavuz numarası daha yüksek hemde LCD ekran.

2- Flash tetikleyici olarakta RF 603 almanı tavsiye ederim.RF 603 tetikleyiciler RF 602 deki alıcı ve verici olarak ayrı değil.Yani hem alıcı hemde verici şekilde görev yapabiliyor.
Makinanın üzerinde bulunan dahili flaşınla bu flaşlarını slave moduna alarak tetikleyebilirsin.Makinanın dahili flaşını kullanmak istemiyorsan tetikleyici almak zorundasın.

3-Tamron 28-75 güzel bir lens ancak hiç kullanma ve inceleme şansım olmadı o yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz.Araştırmanı tavsiye ederim.

 

Tarih: 11 Ocak 2013, 21:28 - İp: 94.***.**6.228
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

(Aslında ne çekeceğiniz ekipman seçerken öemli bir konu.)Ben olsam 100mm makro ve yanında 50mm tercih ederdim.Işıklandırma konusunda kesinlikle şu şekilde bir ışık düzeni olmalıdır diye bir kaide yok.Bazı fotoğrafçılar bir ışıkla istedikleri sonucu alırlarken, bazıları 5-6 ışık ve bir sürü yansıtıcı ,yumuşatıcı panel kullanıyorlar.Gün ışığında bile çekim yapanlar var.Tepe flaşı,paraflaş veya sürekli ışık kullanalar da var.İki tepe flaşı(elinizde eski flaşlar varsa kullanabilirsiniz.Yeni alacaksanız gücü ayarlayabileceğiniz bir flaş olsun.TTL olmasına gerek yok.)Bir iki tane şemsiye yansıtıcı ve yumuşatıcı/transparan olsun.Bir kaç yansıtıcı.Ayna olabilir veya başka yansıtıcı yüzeyler.Araba güneşliği vb.Dolgu yaparsınız bunlarla.Bir de RAW çekin.Bilgisayarda fotoğrafları işlerken esneklik sağlar.Gri kart kullanın beyaz ayarı için.Biraz karışık oldu yazı kusura bakmayın.Ha bir de ben fonu beyaz çıkarmak istiyorum ama gri çıkıyor derseniz, arka alanı ayrıca aydınlatın.Biraz da photoshop.Aslında nihayetinde dijital işlem gerekecektir her şekilde.

 

Tarih: 21 Ocak 2013, 16:53 - İp: 176.***.**8.104
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ürün çekimi derken mesela ne çekeceksiniz?

takımı, bilgisayar ğarçası mı, elbise mi gardrop mu araba mı??

 

Tarih: 22 Ocak 2013, 06:36 - İp: 88.***.**5.125
  • 1