atmen
atmen (üye)
Tekirdağ / Firma

Artık Fotoğrafçılık Bittimi

Karanlık odanın gizeminin kaybolmasıyla fotoğrafçılıkta bitmiştir

Tarih: 27 Eylül 2007, 10:01 - İp: 88.***.**7.125
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Hellfire ile genelde ters düşen fikirlerde olsam da bu düşüncesini alkışlıyorum

"hayır sadece birilerinin tekelinden çıkmıştır.."

Bence birilerinin kim olduğu önemli değil birileri dışında kalan ötekileri yani bizler,amatörler önemli olan.Tüketim toplumlarının da yardımıyla insanlara fotoğrafçılıkla uğraşma imkanı verildi,bu şans arttı.Çok kaygı duyulmasına gerek yok iyiler-kötüler yine doğal seleksiyonla ayrılacaktır.

 

Tarih: 17 Mart 2008, 02:00 - İp: 144.***.**0.132
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

dijitalin gelmesi çok çok iyi oldu kendini göklerde sanan bi çok insanın bir çok alternatifi ortaya çıktı hatta onlardan çok daha iyi ... ama olayın kötü yanı şu ki fotoğraf photoshopun kölesi olma yolunda maalesef ... bazı gerekli ayarlara benim hiç bi lafım yok tabiki olması gerekn şeyler bende yapıorum ... ama insan fotoğrafı gerçekdışı bir hale getirip yani filtrelerdi ,renk ayarları, bütün fotoyu siyah beyaz yapıp bi yerini renkli yapmak gibi vs.. ve bunun fotoğraf diye önümüze koyulması bence bu durumun iyi olmadığını gösteriyor ... bende national geographic fotoğraf okulu cdleri var ordaki fotoğraflara bakıorum tabiki usta ellerden çıkmış fotoğraflar hepsi çok güzel fakat herşeyiyle gayet doğal fotolar yani renkleriyle bize anlatan konularıyla tam fotoğraf havasında ama internet sitelerindeki fotoğraflarda bi photoshop çılgınlığı var ve giderek artıyor ... insanlar tonla para verior makina alıyor objektif alıyor fotoğrafı çekiyor ve sonunda photoshopta alakasız bişi haline getirior ... fotoğrafı öldürücek olan dijital makinalar değil bence photoshop olucaktır

 

Tarih: 18 Mayıs 2008, 23:09 - İp: 88.***.**0.214
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bi alttaki topikte gördügünüz gibi forumlardan meslek ögrenemeye çalışanlar varken bu meslegi bu kadar basit oldugunu sanıyorlar işte ......Kızıyorumm

 

Tarih: 19 Mayıs 2008, 17:54 - İp: 85.***.**4.223
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

belki daha önce bi yerlerde yazmış olabilirim
bundan yıllar önce, film alıp fotoğraf çekmeye meraklı olduğum dönemler... yine bir film doldurdum fotoğraf stütyosuna verdim
falanca gün gel al dediler. söylenen gün gittim fotoğraflar hazır
ama ilgili kişi resimleri bana vermek yerine onları çıkartıp resimlere tek tek bakıp haddi olmayan yorumlarda bulundu ve güldü. belki karşısında çocuk var diye karşısındakinin ne düşüneceğini hesaplamadı
o benim fotoğrafçıya son gidişim oldu
sonra dijitaller çıktı da küçükken sevdiğim hobime geri döndüm

 

Tarih: 19 Mayıs 2008, 18:33 - İp: 78.***.**2.165
kalecolor
kalecolor (üye)
Kayseri / Firma

o kadar bilmeyen insan warki..aslında biz herseyi cok iyi bildigini zannedipte hiçbirsey bilmeyen kişiler yüzünden bu haldeyiz...adamın biri bana dediki...musteriydi bu adam..

yaw ne yapıyonuzki canım..bidene çekip viriyonuz gücücük kaağıda..

aynen boyle dedi walla..bunu bana diyen adamda kıyafet vs satan biri..oda esnaf aslında...yani bence ahmetten al koy 5 lira mehmete sat..

yani kusura bakmasınlar ama bizdeki kadarda emek oldugunu zannetmiyorum o işte..hatam warsa affola..

sorun bence tamamen insanların bu işe emek verildigini bilmemesi..fiyat sorunlarıda bundan kaynaklanıyo...

saygılar..

 

Tarih: 20 Haziran 2008, 16:59 - İp: 85.***.**2.247
kalecolor
kalecolor (üye)
Kayseri / Firma

tunusol arkadasımızdan alıntı....

"Başka birtanesine 15x21 fotoğraf fiyatında anlaştık. 5-6 tana bir şey zaten. İçin de bir tanesinde vesikalık vardı. Bunu o fiyata basmam dedi.. Neden vesikalık olmaz..
Peki ben senin studyonu mu kullandım, makineni mi kullandım, bilgisayarını mı kullandım. Diğerleri gibi birkaç tuşa basaçaksın çıkacak."

işte boyle "birkac tusa basıcaksın cıkıcak" şeklindeki düşünceler bitiriyo fotografcılıgı...

saygılar

 

Tarih: 20 Haziran 2008, 17:04 - İp: 85.***.**2.247
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

konu baslıgınız ve yazdıgınız celıskılı soz sordunuz sız yanıtladınız hemde kesın bı ıfadeyle...

bencede bıtmedı aksıne DİJİTAL diye bı akım yenı bı kol olustu sadece

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 03:38 - İp: 88.***.**5.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ne diyelim şimdi herkes bişey demiş bize söz kalmamış.

başınız sağolsun ozaman

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 16:55 - İp: 88.***.**4.177
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Evet birkaç tuşa basacaksın çıkacak..

Şimdi o birkaç tuşa basıp çıkaracağınız fotoğraflar da gelmeyecek.
Çünki insanları 10x15 fotoğraf karelerine hapsetti fotoğraf stüdyoları..

Neden peki. Çünkü stüdyo ve photoshop çalışıp 30x40 basıp verdiği fotoğrafın kart maliyetinin bilinmesinden korktular. (Bana göre)

Emeğine güvenen, birikimine güvenen birikiminin bedelini tabiki istesin.

Vesikalık için fotoğraf stüdyosuna giderim. Ama keyif için birkaç deneme yaptığımda da kusura bakmayın stüdyoda çektirmiş gibi para ödeyemem.

Burada fotoğrafçı bana bu fırsatı tanımaz ise anlarım. Ama karta da fotoğraf filan bastırmam.

Arkadaşımın nişanı vardı. Rica etti kompak makineyle (Fz50) çektim. CD ye yazıp verdim. Ne oldu şimdi. Kaç vesikalık parası gitti fotoğrafçının..
Suçlarsınız şimdi beni..


Başınız sağolsun ne diyeyim..

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 17:34 - İp: 78.***.**6.184
gani_gani
gani_gani (üye)
Gaziantep / Meraklı

Bundan 3 yıl önce vesikalık lazım oldu ve bir stüdyoya gittim. 12 vesikalık istedim. Hepsi aynı boyutta olsun diye de özellikle söyledim. sonuç: 8 tane 3,5x5 2 tane 6,5x4,5 2 taneninde botutunu hatırlamıyorum ama farklıydı eminim.
"Hepsi aynı boyut olucaktı demiştim sanki çok mu zor? parasını verirdim. niye böyle çıkarttınız ki dediğmde "sen bu mesleği çok küçümsüyorsun, tabiki zor sen hiç vesikalık çıkarttın mı hayatnda" dedi ve elimdeki bütün vesikalıkları alıp gözümün önünde YIRTTI ve 2 gün sonra gel al dedi.
O gün okadar zoruma gitti ki. eve gelip photoshopu indirdim ve zamanla öğrendim.
Şuan okadar ilerlemiş durumdayım ki afiş tasarımları yapıyor ve boş zamanlarımda bi matbaa ve tabelacı için tasarım yapıyorum. İyi de getirisi var gerçekten(bi üni öğrencisi için) ve benim ailem arkadaşlarım kısaca tanıdığım hiç kimserye vesikalık çektirmemeleri için tenbihledim. Ben sadece baskı parasını alıp çekiyorum. ve açıkçası fotografçılarada düşmanım.
Dijital bi proğramı kullanıp para kazanıyosunuz saygım var ama bu konu üzerine bukadar gidilmez. Kendi vesikalıklarını kendi çeken arkadaşlara etmediğiniz hakaret kalmıyo, sanat düşmanı olarak bile nitelendiriyorsunuz. tv tamir etmeyi bilen birinin tamirciye para vermesi çok saçma önce bunu kabullenin bence. Herkes kendinden sorumlu. O fotoları yırtan fotografçıyada ara sıra uğrayıp vesikalıkları tab ettiriyorum 10x15 boyutunu 25 kuruşa. (gıcıklık olsun diye) ve adam her gitmem de çok fena bozuluyo. Herkes için söylemiyorum ama bazı fotografçılar bunu hakediyo

 

Tarih: 12 Ocak 2009, 16:00 - İp: 85.***.**5.147