şehzade
şehzade (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sony R1 De Granylik Varmı

arkadaşlar ben sony r1 düşünüom suan ama grany lik veriyormu onu merak edirum ben kodak p880 ile studioda bi çekim yaptım resimde granylik vardı sony de bu olay varmı yokmu ?

Tarih: 28 Temmuz 2006, 11:33 - İp: 85.***.**0.190
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Şehzade, kendi kullandığım 20d ye örnek fotoğraf yüklemek için bir deneme yapıyorum

#mete007' tarafyndan 03.08.2006 09:58:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 09:56 - İp: 85.***.**5.75
mete007
mete007 (üye)

Kene mevzusu nedeniyle.. Lazut ve Pazarbeye, geçmiş olsun dilerim..

Burada, keneler pusuda bekliyor...

fotoğrafa, bilgisayarda, sadece yan çevirme uyguladım.. çekim anında dahili flaşı açıp, pozlandırma müdahelesini -1 seviyesine götürdüm..

lensim: 24-85 3.5-4.5

dSlr den şaşmayınız, diyorum.... saygılarımla.. mete..

#mete007' tarafyndan 03.08.2006 10:02:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 09:59 - İp: 85.***.**5.75
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili antika.

1. Canon: Neden parasi olupda fotograf makinasi almaya niyet eden ama isten anlamayanlarin aldigi makinadir : Cunku tavsiye aldiklari kisi kendileri kadar az biliyordur, o azicik dagarciklarinda var olan "Canon" sozcugunu zikrederek butun bilgilerini paylasmis olurlar. Reklamin gucu.

2. Nikon: Biraz daha prof fotografcilardan tavsiye alarak baslayanlarin secimi

Burada bir mizah varsa bende biraz mizah eklemek istiyorum.

Mizahla yoğrulmuş,ama inceden gönderme gibi geldi bana.
Yani Canon Savunanlar,genelde bildiklerinden değil kulaktan dolma duyduklarından,çevresinden duyduklarından dolayımı böyleler.Yani Canoncularda para var fotograf makinası almak isteyince de çevresindekilerden bu konuda bilgi istediğinde ki o kişilerde bilgi yok,Kayıtsız şartsız Canon diyor öylemi.?

Yaklaşık 4 yada 5 stüdyosu olan arkadaşım var,ayrıca arkadaşım olmayan ama yakından tanıdığım kadarıyla fotografçılık konusunda yeterli teknik bilgi sahibi olmayan bir çoğuna rastladım.
Genelde Nikon stüdyoya satıyor makinayı bunu bizde yapıyoruz.Gidip kuruyoruz paraflaşına göre veriyoruz ayarı geliyoruz.Fotografçıyım diyen kişiye deklanşöre basmak,kadraj ayarlamaktan başka birşey kalmıyor.

Bu türde tanıdığım kişilerin çoğuda D100 kullanıyordu.Bu sitede dahi tanık oldum,Nikon kullanan hemde stüdyoda Nİkon kullanan,stüdyo fotografçısı,Ama Stüdyoda hangi ölçüm modunu kullanmalıyım diye bir soru sormuştu.Kimsenin bilgisine bir diyeceğim yok burası bir bilgi platformu.Ama kimse eline Nikon alınca profosyonel olmuyor.Aynı şekilde Canon alıncada prof olmuyor.

Yani sizin açıklamanıza göre Nikonu profosyonel fotografçılar öneriyor.
Canonu ise sadece Canonu bilen, parası olduğu için Canon un en pahalı modelini almış kişiler tavsiye ediyor.Ve bu kişiler aslında fotografçılıktan falan da anlamıyor.

Yani kısaca söylemek gerekirse sizin kafanızdaki imaj bu ise, Benim yaşadıklarımda yukarıda söylediklerimin tamamıdır.

Nikon kullanan bir profosyonel tarafından tavsiye alan bir çok Nikon kullanan gördüm hiç birşey bilmeyen.Profosyonel fotografçıyım diyip,diyaframın alan derinliğini nasıl etkileyebileceği konusunda hiç bir şey bilmeyen öyle çoğunu gördüm ki.

Sizin kafanızdaki imaj yada varsayımınız her iki taraf içinde geçerlidir bence.
Canon içinde Nikon içinde.
Siz iyi bir Nikoncu iseniz,iyi bir Canoncuya rastlamadıysanız bu olmadığı anlamına gelmeyeceği gibi aynı şey benim içinde geçerlidir.Ben bilmeyen çok nikoncu gördüğüm gibi,bilenide mevcuttur elbet.En azından sitelerde rastladım.Canon kullananda,nikon kullananda çok bilenide hiç birşey bilmeyenide gördüm.

Bir laf vardır; Dayak yemeyen Elini demir sanırmış.

Hiç bir şey bilmeyen,Doğru dürüst kıyas yapamayan Nikoncular ve Canonculara bu lafım.

Canon ve Nikonun büyüklüğü ortadadır,onlar kuliste belki can ciğer kuzu sarma,ama Sahnede aynen bu sitede forumda olduğu gibi.

Saygılarımla.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 17:49 - İp: 85.***.**3.100
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony R1 fotografları grenlimidir derken nerelere geldi laf.
Ben Canon'cu değilim, Nikon'cu, Rollei'ci, Mamiya'cı, Miranda'cı, Olympus'cu, Zenit'çi, Exakta'cıda değilim.
Bu makineleri kullandım, şimdi canon kullanıyorum.
Yarın işime ne gelirse onu kullanırım. Sadece fotografçıyım.
Bu anlamlı bir tartışma değil.
Makine imalatçılarının pompaladığı imaj tartışmaları beni ilgilendirmiyor.
Mete007, bu arada lens fena renk saçılması yapmış (color fringing).
Üst yaprağın sağ tarafında çok belirgin.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 18:35 - İp: 85.***.**4.110
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

1. Hasbel kader Nikon profesyoneller arasinda, Canon ise amatorler arasinda populer olmus. Oradaki "prof" sozu ile "profesyonel" yani ekmegini bu isten kazanan kisiler kastedilmisti ve verdigin ornekten anlasildigi uzere "Nikon" kelimesinden gayrisini bilmeyenleri var aralarinda.

2. Belirttigim gibi 70lere 80lere ait cocukluk/ilk genclik donemi kafamda olusmus "yanlis" bir imajdi bu, mizahi bir dille aktardim. Demek istedigim Canon ve Nikon gercek varliklarinin otesine giderek yeni baslayan cahillerin kulaklarina fisildanan ilk kelimeler olmasiydi.

3. Nikoncu degilim, Minoltaciyim. Belki de Minoltanin dukkani kapatmis olmasinin verdigi eziklik hissiyle bilincaltim yazdirdi o satirlari bana, kimbilir. ( Canon/Nikon: Too pop to be good)

4. "Dayak yemeyen Elini demir sanırmış", o lafi ben "Baskasininkini gorene kadar herkes kendisininkini piyade tufegi sanirmis" seklinde duymustum, yoksa yanlis mi biliyorum.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 18:47 - İp: 85.***.**6.20
mete007
mete007 (üye)

mffoto.. ustam, belirttiğin gibi.. özellikle, sharpen vs.. filte uygulamaksızın fotoğrafı aynen gönderdim.. lens, stüdyoda iyi parasoley ile kullanılmalı.. vs.. zaten L sınıfı olmayan lensden bende ancak bukadarını beklerim..

saygılarımla.. mete..

Tarih: 3 Ağustos 2006, 19:27 - İp: 85.***.**7.151
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında haklısın, bu sorunu stüdyoda görmen çok zor, net olmayan ve yüksek kontrast geçişleri olan bölgelerde daha çok belirgin. Uzaktaki ağaç dalları vs.
Öte yandan renk geçişleri çok yumuşak ve temiz bir lensmiş.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 19:55 - İp: 85.***.**4.110
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba Antika.

Yani senin mizah anlayışına göre Canon kullananlar amatör,Nikon kullananların çoğunluğu profosyonel ( ekmeğini bu işten kazananlar).

Canon döver yada Nikon ezer geçer bunlar iddia olarak kalır ancak buralarda.Nikoncular profosyonel,Canoncular amatör.Yani bunu nerden biliyon yada senin kulağına kim fısıldadı bilmiyorum ama,
Her iki tarafında bilenide bilmeyenide çok bunu belirtmek istemiştim.Senide neden ciddiye aldım bilmiyorum,Minoltacı olduğunu bilsem hiç damarına basmazdım.

Senin fikrin olarak kalsın benim aklımda.Uzatmaya gerek yok,bu tartıştığımız göreceli bir kavram.

Hoşçakal.

Tarih: 4 Ağustos 2006, 11:22 - İp: 85.***.**3.100
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

antika bazı düşüncelerine katılsamda ifade tarzının burdaki arkadadaşlara dokunduğu kanısındayım.
Bu tartışma bir miktar gereksiz ama senin canon veya nikon'a karşı olan antipatini ifade etmek gibi bir özgürlüğün olduğu açık..
Canon - Nikon sahibi arkadaşlarında bundan alınma özgürlüğü olduğu açık..
Farklı bir açıdan bir örnekle tartışmayı (umarım) tatlıya bağlamak isterim.
Tofaş serisi (kuş serisi) arabalara sövüp saysanız bende katılırım ama kullananlara ve alanlara laf etseniz "bende senin" tarzında cümleler kullanmaya başlarım çünkü ticari faliyetlerimde Tofaş-Kartal marka araç kullanıyorum.
KaliteSİZLİĞİ ve basitliği sugötürmez gerçek..
Tercih sebebi olmasıda belki buna bağlı.. basitliğinden ötürü yan sanayi kolay gelişmiş ve yedek parça bol.. üretimde basit olduğu için "güç" sahipleri üretmek için extra "bilgiye" ihtiyaçları yok.. aynı paraya avrupa (yada daha gelişmiş marka diyelim) alınabilecekken bu araçların alınma sebebi yaygın ve yedek parça bolluğu olabilir. Servis olayıda keza aynı konu.
Ticari taksicilerin çoğuna sorun size bu araçlardan önerecekler. Hem kapasiteleri buna müsayit olduğu için hem kendileride bunu kullandığı için.
Kötü bir markayı bilinçli alanda vardır.bilinçsiz alanda
Kötü bir markayı aslında iyi kılan unsurlarda vardır. iyi bir markayıda kötü kılan unsurlar.
Bi mesajımda yazdığım cümle geldi aklıma.. 10 megapixel üstü çeken 10-15 x zoom yapabilen video çekim özelliği olan bir dijital kamera isterse kibrit kutusundan olsun ben müşterisi olurum. Önemli olan işlevi ve bunun fiyatı.. tarzında düşünenlerdenim

Tarih: 4 Ağustos 2006, 14:17 - İp: 85.***.**4.221
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaslar,

Yapmayin allahaskina. Butun dalga gectigim olay "marka meselesi"nin asiri abartilmasiydi.

Yeni makina icin tavsiye arayan birisinin "Senin ihtiyaclarina sana shu shu shu ozelliklere sahip soyle bir makina lazim" seklinde bilgi verecek gercek bilgeler yerine "Canon" veya "Nikon" kelimelerinden baskasini kisilerin kapisini calmasiyla dalga gecmekti amacim. (Ulan ayni kisilerin agzindan birazcik da "Minolta" sozcugu ciksaydi noolurdu sanki )

Yok vallahi yok ne Canon'a ne de Nikon'a garezim, kac kere yazdirttiracaksiniz bana.

eOs arkadasim,

Gercekten niye bu kadar ciddiye aldin beni bu kadar, ben de anlamadim. Her zaman degil ama aradabir dalga geciyoruz shurada, "bu bir shakadir" diye illa altyazi mi koyalim. Hem bu "Canon" sozcugu ne ulvi birseymis de espri konusu bile yapilamiyor.

Rokomet,

Haklisin, makina alirken en onemli sey ekonomik olarak ise yarayip yaramadigidir, markasi sonra gelir. Ben markanin satilan seyin coook onune gecmesiyle dalga gectim. Yine yanlis anlasilmasin Canon ve Nikon ise yarar seyler uretirler ama bazilarinin gozunde isimleri kendilerinin coook onunde gidiyor.

Umarim hicbiriniz bana kirgin degilsinizdir.
Hoscakalin

Tarih: 4 Ağustos 2006, 15:11 - İp: 85.***.**6.20