şehzade
şehzade (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sony R1 De Granylik Varmı

arkadaşlar ben sony r1 düşünüom suan ama grany lik veriyormu onu merak edirum ben kodak p880 ile studioda bi çekim yaptım resimde granylik vardı sony de bu olay varmı yokmu ?

Tarih: 28 Temmuz 2006, 11:33 - İp: 85.***.**0.190
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

neden foto celo? memnun kalmadıgın yonlerini bizimle paylasır mısın?

 

Tarih: 29 Temmuz 2006, 18:11 - İp: 85.***.**9.84
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

r1 ilk izlenimlerde ben study fotograflarına pek rastlayamadım. gerci bir cok test te studyo fotofraflarına rastlayamıyorum. bu yuzden de bazen yanılgıya dusuyor insan. her seyden önce ten rengini makian değil paraflaşın verir. makinanın wb ayarlarının tutarlı olması gerekir.
ben nikon d70s kullanıyorum ve memnunum. studyoda başka makina dusenemiyorum. r1 iyi ama fotograflarından etkilenip gidip magazada baktım. vizorunde renkleri gorunce ısınamadım. bilemiyorum. karar sizin. nikon alsanızda canaon alsanızda bize gore hava hos.

 

Tarih: 29 Temmuz 2006, 22:18 - İp: 85.***.**9.93
şehzade
şehzade (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar nette dolaşırken bu resmi buldum benim şimdiki kullandıgım makinada bu neticeyi veriyo bu olay r1 de varmıdır yani gök yüzündeki kumlama gibi benkleri soruyorum




#şehzade' tarafyndan 30.07.2006 20:45:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 20:43 - İp: 85.***.**3.124
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Şehzade fotoğrafı çok büyük yüklemişsin ama sanırım noisleri bize göstermek için bu boyutta yükledin.
Bende sana R1 ile çektiğim iki fotoğrafı yükledim.Bak bakalım noise varmı.

Sony DSC-R1






#as' tarafyndan 30.07.2006 21:40:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 21:14 - İp: 85.***.**6.211
şehzade
şehzade (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

as teşekkür ederim yardımlar için resminde yok studioda para flaşlarla cekimde verirmi noise

#şehzade' tarafyndan 30.07.2006 21:29:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 21:24 - İp: 85.***.**3.124
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Şehzade R1 ve diğer giriş seviyesi DSLR makinaların sensörleri büyük olduğu için verecekleri noise miktarıda aşağı yukarı aynıdır.Bu makinalar stüdyo gibi kontrollü çekim ortamlarında düşük ıso değeri ile çalışacağın için noise gibi sorunun olmaz.
Fakat R1 ve giriş seviyesi dslr den daha büyük sensöre sahip Canon EOS 5D şu an piyasada noise miktarı en düşük makinadır.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 21:31 - İp: 85.***.**6.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sehzade,

piksel_alani = sensor_alani / piksel_sayisi

CMOS veya CCD olamasi artik fas fiso, Canon veya Nikon veya Sony olmasi da artik hikaye, hepsi benzer kaliteye ulasti sensor elektroniginde. Noise olayini (yani o kumlanma dedigin sey) etkileyen temel parametre sensor uzerindeki herbir pikselin kapladigi alan. Sensor ne kadar buyukse, piksel sayisi ne kadar az ise, o kadar az noise olur fizik kanunlari geregi.

DSLR olmayan makinalar arasinda sensor alani DSLR'a denk tekbir makina var, o da R1. Ayni megapiksele sahip DSLRlarla benzer sonucu verir.

Simdi senin kullanim amacina gore degerlendirelim, gercekten DSLRa ihtiyacin var mi diye:

1. Optik vizor/ elektronik vizor: Gece sartlarinda cekim yapmayacaksinki, studyoda isik senin kontrolunde, elektronik vizore yetecek kadar isik vardir illaki.

2. Pil: Sony'nin CMOS sensoru (R1'de CMOS var, CCD degil artik ne farki varsa) az enerji harcamakla beraber elektronik vizor/ekran DSLR'a gore cok harcar. AS'in dag dere tepe dolasip foto cektigine bakarsak pil bir sorun degil herhalde.

3. Sabit lens: R1'in degistirelemez lensi 24-120 araliginda calisiyor. Studyo icinde bu araligin fazla fazla yeterli olmasi lazim.

Goruluyorki, senin kullanim amacina ve sekline gore DSLR'in sagladi hicbir avantaj yok. Simdi isin maliyetine gelelim:

R1'in fiyati 2000 YTL civarinda. Bu goruntu kalitesine sahip DSLR+Lens kombinasyonu 3000 YTL'den bir kurus asagi degildir, cunku R1'in Carl Zeiss'inin performansinin yanina yaklasabilen lensin fiyati zaten 1000 YTL civarinda. (Canon'sa en az 2000 YTL, saygilar eOS )

Bu arada, Adnan yolladigin fotograflarin keskinligi etkileyici, bizim KM5D'yi ne zaman adama cevirecegiz diye dusundurttu beni, su Sony de Zeiss 16-80'i surse de piyasaya bizim de cilemiz bitse, artik yetti gayri.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 22:46 - İp: 88.***.**2.18
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Antika Hırsızlarda senin gibi düşünüp bu R1 den artık yetti gayri şunun bir canını okuyalım deyip arabada ne cam nede çerçeve bırakıp bizim makinayı götürdüler.Artık R1 ile çekilmiş yeni fotoğraf yok .Şimdi yeni makina için araştırma safhasındayız ,DSLR den biri kanıma giremezse yine R1 ile başınız derde girebilir ona göre.

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 23:33 - İp: 85.***.**6.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan,

Haberim yoktu, gecmis olsun. Ayiptir soylemesi hizina yetismedigim icin pek okumadigim R1 formuna yazmissin 25 temmuz'da, hizlica gozattim.

Benim arabama da 3 kere girdiler, 2si Taksim'de biri Kadikoy'de, hepsinde de verdikleri zarar ve zahmet caldiklari esyadan daha fazlaydi. Alarm takdirdim, 3 senedir bulasan olmadi, simdilik ise yariyor, ama insanlardaki curet o kadar arttiki artik dogrudan gasp olaylarinin siradanlasmasi an meselesi.


Simdi ne alacaksin A100 mu? Iyi artik Zeiss 16-80'i ilk sen test edersin bizim icin


Sehzade,

Az onceki yorumda bir degisiklik yapiyorum: Studyo ortaminda zooma da ihtiyacin olmayabilir. Dolayisi ile DSLR ve zoom olmayan lensler de butceye uygun bir kombinasyon teskil edebilir. (2.el kaliteli lens bulabilirsin)

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 01:26 - İp: 88.***.**2.18
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın CCD ve CMOS aynı sey degil özelliklede noise konusunda... İşin tekniğini bilemem ama gözlerime güvenirim, CCD mavi renkte noise üretiyor. Yok diyenler iyi baksın

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 01:42 - İp: 85.***.**1.159