Fotoğrafçılık Forumları
Sony R1 De Granylik Varmı
arkadaşlar ben sony r1 düşünüom suan ama grany lik veriyormu onu merak edirum ben kodak p880 ile studioda bi çekim yaptım resimde granylik vardı sony de bu olay varmı yokmu ?
Antika bakacağız artık A100 mü olur 30d mi olur veya Canon ve Nikon nun yeni makinalarını olur bilmiyorum.Benim 1-2 ay bu makinaları detaylı incelemem lazım.R1 i almadan önce yabancı sitelerdeki test ve yorumları belki 2 ay araştırmıştım.
mbsahan söylediğinin teknik anlamda bir açıklaması olmasada bana da öyle geliyor.Özellikle mavi renklerde ccd daha fazla noise üretiyor gibi yada cmos bu renklerde daha temiz görüntü veriyor olabilir.Bunu bir incelemek lazım.
Adnan abi bence size 30D veya D200 çok yakışır. Özellikle 30D ile çekeceğiniz fotograflarla bizi ihya edersiniz. Bizde biraz güzel fotograf görmüş oluruz bu sayede...
#mbsahan' tarafyndan 31.07.2006 04:10:17 tarihinde düzenlendi.
mbsahan,
Damarini kessen Canon akiyor, Canon, maashallah. Kargadan baska da kus yoktur tanimayiz alimallah.
Allah seni inandirsin Sony'de de calisan "muhendis" diye adlandirilan bu isten az cok anlayan bir grup insan var. R1'i CMOS yaptilar, A100'u ise CCD. Muhtemelen CMOS ile CCD arasinda surup giden yarista ustunluk bir onda bir bunda, aradaki fark o kadar bariz degil gibi gorunuyor.
Senin bizzat kendi gozlerinle gordugun farkta baska hicbir parametrenin (JPG sikistirma, lens , iso ayari vs.) rol oynamdigini, sadece ve sadece CMOS/CCD farkindan kaynaklandigini iddia edebilir misin?
Antika Allah hayrını versin güldürdün beni
Abi hayır Damarımı kessen Canon akmaz. Bende 350d ile A100 arasında kaldım ve karasızım
Sony teknoloji ticareti yapan fir şirket, amaçları ellerindeki bilgi ile nasıl en fazla karı elde ederizden başka birşey olamaz. Bu diger firmalar içinde aynıdı.
Sözü şuraya getireceğim, elindeki teknolojiyi ve bilgiyi A100 e yükleyip satarsa A200 ü çıkarmasına gerek kalmaz.Bence olayı mühendisler gözünden bakıp ticari olarak yorumlamakta lazım... Sonuçta sana bir ürün satmakla yetinecek olduklarını hiç sanmıyorum. A200 çıktığında A100 sahipleri değiştirmek için heveslenecek bir sebebleri olmalı, buda "R1 in CMOS sensörü"+ A100 = A200 neden olmasın?
#mbsahan' tarafyndan 01.08.2006 01:19:32 tarihinde düzenlendi.
Haklisin herhalde, mesela:
20D - sacma_sapan_bir_suru_caba = 350D
Hepsi ayni soydan turmeme bunlarin. Bu turden durustluge bakacak olursak Pentax'tan sasmamak lazim.
mbsahan o makinelerden alabilirsek veya test etme fırsatını bulabilirsek neden olmasın.
Antika çok güzel bir formül Sende haklısın. Pentax lar hakkında hiçbir fikrim yok ama sen söylüyorsan dogrudur
Cocuklugumuzda, gencligimizde duydugumuz bildigimiz makina sayisi belliydi : Canon, Nikon ve Minolta. (70ler, 80ler) Coook sonradan ogrendimki bunlar buyuk Japon 5leriymis, Pentax ve Olympus da varmis. Fuji ve Konica film ureticileriydi benim gozumde. Pazarlama denen meret imaj olusturma isiyse, kafamdaki imajlarini soyle siralayabilirim:
1. Canon: Neden parasi olupda fotograf makinasi almaya niyet eden ama isten anlamayanlarin aldigi makinadir : Cunku tavsiye aldiklari kisi kendileri kadar az biliyordur, o azicik dagarciklarinda var olan "Canon" sozcugunu zikrederek butun bilgilerini paylasmis olurlar. Reklamin gucu.
2. Nikon: Biraz daha prof fotografcilardan tavsiye alarak baslayanlarin secimi.
Canon ve Nikon birer din gibidir. Az bilerek baslayanlar, az ogrenerek devam ederlerse, gelecekte kendilerine iyi diye lanse edilen Leica ve Contax markalarini "o da neymis" diye kucumseyerek bakarlar. Ancak arada birseyler ogrenmis olanlari gunluk hayattaki secimlerini degistirmeseler bile bu Alman markalarina gerekli saygiyi gosterirler. Bu arada Canon'un ilk ise baslarken sloganinin "Leica'dan daha iyi makina" oldugunu hatirlatmak isterim. Leica 50'lerdeki Photokina'da M3'u tanitinca vazgecmis bu sevdadan, kitlelere yonelmis. (bkz. www.canon.com)
3. Minolta: Dayimin makinasi SRT101'di. Dayim her kosulda iyi fotograflar cikarmayi basarmisti o makinadan. Zamanla dikkat ettimki o kadar kaliteli olmasina ragmen pek bilinen bir marka degil memleketimizde, Canon'dan Nikon'dan baska bir halt bilmez yari cahil kesime tepkiden olsa gerek Minolta'ya hep sempati besledim. Muhendisleri Canon ve Nikon'dan iyi olmakla beraber saticilari onlarinkinden cook coook daha kotuymus, Minolta artik tarih.
4. Olympus: ? iste bendeki imaji bu kadar Olympus'un.
5. Pentax: Canon, Nikon ve Minolta, ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar, herbir haltlari "propriety". Flash sistemleri kendilerine mahsus, lensleri vs. Mesela Sigma bunlar icin lens uretse, illaki kapali standart kullandiklari icin "reverse engineering" yapmak zorunda. Tuketiciyi zorla tuketmeye iteleyen tavirlari olmus gecmiste, mesele AF'ye gecisleri. Fiyatlari gereksizce yuksek. Pentax ise daima acik standartlari benimsemis. K-Mount herkese acik bir standart, 30 yildir var ve 30 yillik lensler bile bugunku son model Pentaxlarla calisiyor. K1000 ve Super ME modelleri dayaniklilik konusunda efsane olmuslar. Simdilerde bile AA tipi kalem pille calisan tek DSLRi ureten marka Pentax. Diger markalarin eski modellerinin kullanici klavuzlari internette zorla bulunurken Pentax'in 1960 model makinasinin klavuzunu indirmek mumkun sitesinden. Ayrica K1000 klavuzuna gozatanlar M42 lensler icin adaptorun unutulmadigini gorurler.
"Canon: Neden parasi olupda fotograf makinasi almaya niyet eden ama isten anlamayanlarin aldigi makinadir : Cunku tavsiye aldiklari kisi kendileri kadar az biliyordur, o azicik dagarciklarinda var olan "Canon" sozcugunu zikrederek butun bilgilerini paylasmis olurlar"
Hiçkimse hakarete varan bu ukalaca ifadelere katlanmak zorunda değil.
Fotograf makinesi konuşuluyor altı üstü, terbiyesizleşmenin anlamı yok.
#mffoto' tarafyndan 01.08.2006 11:25:20 tarihinde düzenlendi.
Hic arabadan anlamayan birine sorun "en iyisi hangisidir" diye "Mercedes" der. Ayni sey "Canon" icin de sozkonusu. Ben bu durumla dalga gectim.
Mizah, arkadasim, mizah. Bazen de kara mizah.
Canon kullananlar boyledir demedim. Canon kullananlarla ilgili kafamdaki imaj boyleydi dedim.
Yoksa ben de biliyorum kafamdaki imajin gercegi yansitmayabilecegini. Canon'un iyi bir marka oldugunu, Canon'un adam gibi kullanicilarinin da oldugunu. Hele bu siteye takilmaya mesaisini vakfedenlerin artik bu olayi coooktan astiklarini da biliyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0148827 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1247919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0326425 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
-
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1347414 Şub. 2021, 16:41
mete007 -