merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar





#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör


pazarbey, gel canım yamacıma der gibi bir hali var

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:25 - İp: 88.***.**2.0
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Mesut Abi çok beğenmişti, bu da onun için olsun
50mm+raynox

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:27 - İp: 88.***.**2.0
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

sony kullanıcıları makine fanatikligiyle suclayan arkadasa
burası portfolyo degil,deneme fotoları agırlıklı olacak,umarım bu tarz farklı yorumlar gelmez kimse cekecek durumda degil.

hakan savaşma seviş
suheyl hocam cekirgeyi tekrar övmeye gerek yok...yarın sabahdan hurdacılar sitesi,öglen ulucanlar cezaevi hücreleri ziyarete acılmış orası,aksamda mogan gölünde gnü batırcaz....umarım yarın birşeyler yüklerim bende

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:36 - İp: 81.***.**2.204
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Teşekkürler arkadaşlar
Yok bu iş filtreyle filan olmuyor bir makro almam lazım, tamron 90 satan bir yer buldum, bu ay pahalı bir monitör almasaydım onu alırdım

Nemru_T, gez bakalım, ooohhhh Ama var ya, az kaldı, yakında izne ayrılıyorum. Makinemi aldığım gibi doğru deniz kenarına, sandal, kayık, günbatımı, gündoğumu, plaj ne bulursam çekeceğim. Martı görmeyeli 3 ay oldu , depresyondayım

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:45 - İp: 88.***.**2.0
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

deniz kenarında ne bulursam edalarına ek olan smilesi
tele al yanına tele

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:51 - İp: 81.***.**2.204
buzkara
buzkara (üye)
İstanbul / Amatör

Bu tür topiclerin dslr almaya niyetli insanlara çok yardımcı olduğu inancındayım. Resim iyi veya kötü en azından insanlar var olan bir şeyleri görebiliyor. Kararlarını ona göre verebiliyor.

Böyle bir topiği açtığınız için teşekkür ediyorum kendi adıma

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:03 - İp: 88.***.**0.49
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hadi nemrut sahaya inmeni bekliyoruz
yav arkadaşlar sony nin yeni modeli çıkmadı bir türlü.çıkacak olan modelin üzerinde verilen,vetya beraberinde çıkıacak lenslerden alacağım için bir türlü lens alamadım..
bu aralar sony 35mm,50mm ve zeissin 85mm ile 135mm lensleri arasında bayağı bir kararsız kaldım.eeee kaşıntımda tuttu,tripodmu alsam acaba

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:05 - İp: 88.***.**0.110
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

ersel,
ben makinemi bu forumlarda verilen fotoğraflara bakarak aldım.
Fotokritik te fotoğraflar makine ve objektif kategorilerine göre de sıralanmış olduğundan objektif satın alırken de buradan yoğun bir şekilde yararlandım.
Ve, şunu gördüm aynı makine ile veya aynı objektifle çekilmiş sanat şaheserleri de var, çamur fotolar da...
Ben, iyi olanlara göre karar verdim.
Kaldı ki aynı isimli üyenin hem çok iyi hem de inanılmaz kötü fotoğrafları bulunuyor.
Netice itibariyle bu foruma kötü fotoğraflarımızı da koyuyoruz, eleştiriyor ve varsa yanlışlarımızı düzeltmeye çabalıyoruz.
Ben buffalo'nun fotoğraflarını gördükten sonra. pek çok başlıkta 18-200 sony lensin çok iyi olduğunu yazdım mesela. Buffalo çektiği fotoğraflarla bu lense acayip ilgi çekti ve lensin süksesini artırdı.Ben bir ara bu lensi almayı düşündüm, sırf buffalo'nun fotoğraflarına bakarak.
Hakeza, a_lam'ın oldukça güzel fotoğrafları var,tabi bana göre.
Bu arada unutmadan söyleyeyim ersel bey kardeşim, senin başlığı da sayfa sayfa okudum. Fotoğraflarına baktım. Şimdi senin koyduğun fotoğrafların bir kısmını benim kompakt t100 ile rahatıkla çekerim. Bu, ne senin kabiliyetini ne de D40 ın kalitesini etkilemez bence. Sen,forumda pek az olan D40 fotoğraflarını iyi kötü demeden yayınlamakla iyi bir şey yaptın bana göre.
Marka bağımlılığına gelince, gövdeyi a-100 almışız; bir dolu lens satın alarak yatırım yapmışız; bundan sonra başka markaları düşünmek en azından benim için zor, senin gibi kit lens ile D40 tan vazgeçmeye benzemiyor tabi.
Ama daha önce de yazdım bir arkadaşa bizzat kendim D40 aldım mesela.
Başka bir arkadaşa da pentax K100 D aldırdım.
Bi ara ben de K10 D düşündüm ama lens seçenekleri vs. (bir de ukala hayyam pasajı esnafı sayesinde) ile a-100 aldım.
Gördüğüm kadarı ile bu başlıklarda bu güne kadar kavga veya polemik yaşamadık. Başka marka başlıklarına da saygılı olarak katıldık vs.
Üslup önemli diyorum.
Neyi amaçlıyoruz? Karşımızdakine gerçeği anlatmayı mı? Kusura bakma ama bu üslupla kimse gerçek de olsa söylediklerin seni dinlemez ve hemen tepki koyar.
Nitekim öyle de olmuş.
Oysa, şimdiye kadar neredeyse tüm yazılarına ve fotoğraflarına baktım sanıyorum ve sen, böyle hitap edecek birisine benzemiyordun.
Uzun laf oldu ama, arkadaşça gel ve eleştiri de bulun. Eminim herkes saygı gösterecek ve kabullenecektir.
Ancak bu üslup ile devam edeceksen lütfen pentax sayfalarından ayrılma!

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:10 - İp: 88.***.**0.23
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet yeni dslr ler bir türlü meydana çıkmadı. Süheyl şimdilik bekle, az kaldı samuray olmana yeni makinelerle birlikte yeni lensler de çıkacak çünkü. İlk etapta kit lensin yerine duruma göre daha iyi bir lens alırsın...

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:11 - İp: 88.***.**2.0
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

bekliyoruz hakan,hemde sabırsızlıkla
fipar

 

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:19 - İp: 88.***.**0.110