salihx
salihx (üye)
Ankara / Amatör

S2, Fz5, H1, P850

Merhaba,
Ben de digital fotograf makinası almaya çalışıyorum. Tam da Fuji F10, Nikon P1, P2 gibi modellere bakarken bu siteyi ve forumu gördüm ve dünyam karardı Biraz daha üst model alıp aile fotoğrafçılığından ileri geçeyim diyorum.

Kendimce şu kriterlerin önemli olduğunu düşünüyorum,
1- 10X üzeri zoom
2- Görüntü sabitleyici
3- 4MP ve üzeri
4- Makro çekim
5- Kalem pille çalışan
6- Düşük pil kullanımı
7- SD bellek kullanımı
8- Kaliteli sensör

Forumdaki yazılardan Canon S2, Sony H1, Panasonic FZ5, Kodak P850 nin bu özellikleri sağladığını okudum (doğru mu ?)

Bu makinalardan şimdiye kadar sadece S2 yi görebildim. Erkayalar faturalı olarak 870 YTL fiyat aldım..
Sony H1 900 YTL bulabildim. Panasonic FZ5 675 YTL. Kodak ın fiyatını bilmiyorum.

Burada sormak istediğim şu : Panasonic FZ5 200 YTL daha ucuz diye alsam neler kaybetmiş olurum ? Ya da Canon S2 için 870 YTL feda edeyim mi ? Teknik değerler yazılı ama pek bir şey anladığım söylenemez. Onun için sizlere danışayım istedim. Ya da sizin onu alma şunu al ddiyeceğiniz başka model var mı ?

Şimdiden teşekkürler.. İnşallah vurulmadan fotoğraf makinası almayı başarırım

#salihx' tarafından 02.02.2006 17:23:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Şubat 2006, 17:12 - İp: yok
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

feridun beye katılıyorum.bende epey bu konularda kararsızdım hala daha öleyim.ancak bu sitede dikkatimi çeken bişi olduysa pazarbeyin doğru dğüzgün diğer makinalarla kıyaslama yapmadan elindeki makinaları yere göğe sığdırmayıp insanlara tavsiye edip aldırtıp daha sonrada başka makinaları denedikten sonra bu makinanın zellikleri daha iyiymiş diyip diğer makinayı tavsiye etmesin pazarbeyin tavsiyelerinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini ortaya kouyuyor gibi geldi bana.ayrıca bir yerde kendisi canondan vazgeçip başka bir makinayı alacağını söylemiş sonrada o makineyiı herkese tavsiye etmişti.yarında o makinanın yerine başka makinayı tavsiye eder heralde..bence insanları yönelendiririken objektif yaklaşmasını bilmeli.eğer bilgimiz yoksa sırf makinamızı kendimizle özdeşlleştiridğimiz için başkalrına tavsiye etmememlyiz. bu bir kendimizi ispatlamak için yapılan yarışma dağil.sony ve panasonic'in resim kalitesinin canondan çok daha iyi olduğu zaten herkes biliyor.eğer resim kalitesi çok önemli değil diyorsak özellikleri önemli diyorsak o zaman canon'u tercih etsinler.markayı kendimizle özdeşleştirerek bu makinanın üstüne yok demek kendimizi rahatlamaktır bence

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 14:57 - İp: 85.***.**9.218
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili enes82,

öncelikle kişilerin şahsına bu şekilde zan yüklemek doğru değil.. ben pazarbeyin bu konuda gayet objektif olduğunu düşünüyorum.. yanlışları vardır mutlaka..hepimizin var.. şimdi bende senin yanlış yaptığını düşünerek bu yorumu yazıyorum. bence senin de yapman gereken kibar bir dille sayın pazarbey diye başlayıp siz şunu şunu söylemiştiniz, ama şimdi de bunu söylüyorsunuz diye düzeltme yapmanız..eminim ki sizi tatmin eden bir cevap verecektir veya özür dileyip düzeltecektir.

ama bu şekilde pazarbeyin tavsiyelerinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini sorgularsan bu konu kırılmaları beraberinde getirebilir.. lütfen yazdıklarımı ukelalık ad etmeyin. sadece iyi niyetim ile yazıyorum..

sizi kırdıysam özür dilerim..

sağlıcakla..

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 15:19 - İp: 85.***.**8.62
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

ama applemac bey ben pazarbey,n tüm yazılarının okudum üstelik testlerine dahi baktım ilkbaşlarda onun düşünceleri benim içinde önemli diye düşünüyordum gerçekten emek harcıyordu ama baktım sonra sürekli fikir değişimleri ve çelişkiler görmeye başladımm.bir makinanın resim kalitesi şu özelliği iyi derken bir bakıyorum daha sonra diğeri ondan daha iyi oluvermiş yani eğer ben biraz daha arştırmasaydım şu an içime sinmeyen bir makina almış olacaktım.alıp almamakata size kalmış diyebilirsiniz ama sanki reklamını yapar gibi insanları inanılmaz teşvike sürükleyen bir yazı tarzı var.bence makinaların hepsini elden geçririp test edip daha sonra insanalara önermeliydi bence tek ve önemli kusur burda

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 15:53 - İp: 85.***.**9.218
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Bir dakika arkadaşlar, konu hakkındaki görüşlerimizi yazarken daha dikkatli olmamız gerekir...

enes82 pazarbeyle beni papazmı edeceksin.. zaten avatar nedeniyle intikam duygusu içinde beni karıştırmayın ...

pazarbeyin testleri bence çok verimli açıkcası ben çok şey öğrendim.. s2 testinde önce s2 yi yerin dibine batırdı sonra makineye alışınca yüceltti.. kesinlikle pazarbeyin çok objektif olduğuna inanıyorum... 9500 testide çok yararlı...

Ha bu konudaki garip cevabına katılmadım bende rakamları ortaya koyarak cevap verdim.... herhalde kötü bir zamanında idi.. eninde sonunda oda fz7 ' ye daha çok sahip çıkacak..

pazarbey bizlere lazım... onu küstürmemek gerekir... yoksa o testleri kim yapacak.. dpreview bile hatalı test yapıp duruyor.. rakamları hatalı veriyor... örnek kodak v570 makina için 39-117 objektif yazmış ama çift objektifli bu makina 23 mm den başlıyor... dpreview böyle hatalar yaparken pazarbeye alınmamak gerekir..




 

Tarih: 7 Şubat 2006, 16:01 - İp: 84.***.**0.227
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

benim pazarbeyle şahsi bir sorunum olamaz.biraz sert eleştirmiş olabilirim.emeğine saygı duyduğumuda söyledim ama papaz olmamak içinde kusur söylememek,kusuru büyütmek kadar kusur.pazarbey belki bir çok yerde aydınlatıcı oldu hepimize ama hatası ise tek ve büyük oldu.ondan özür vs beklemiyoruz elbette sadece biraz daha dikkatli olmalı bence en büyük özür,hatayı görüp yinelememektir.bu arada feridun bey pazarbeyin objektif olma hakkındaki düşüncenizde istihza mı var yoksa ciddimisiniz.çünkü objektif olma anlayışına oldukça zıt da..

#enes82' tarafyndan 07.02.2006 16:39:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 16:27 - İp: 85.***.**9.218
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

ben sizin düşüncelerinizin yanlış veya doğru olduğu konusunda yorum yapmıyorum sevgili enes. ben sadece tavır olarak biraz daha yumuşak geçişlerin olduğu cümleleri kullanmamızda fayda olduğunun altını çizmek istedim.. siz kendinize göre mutlaka haklısınızdır. ben size katılabilirim de katılmayabilirim de.. bu önemli değil. zaten demokrasinin temelinde fikir özgürlüğü yatıyor. öyle değil mi?

lakin bu tür sorun olduğunu düşündüğünüz davranışları veya düşünceleri ilgili şahıs ile konu altında veya özelden kibar bir dille çözmeniz daha mantıklı olur sanırım. ama tabiki bu yine de sizin bileceğiniz bir iş. ben sadece ortamı yumuşatmak ve kimsenin direkt suçlama yapmaması adına yorum yapmak istedim..

..ki bu yorumları yaparken kendimin de bu tür çıkışlarının zaman zaman olduğu topiklerin bulunduğunu da belirtmek isterim.. her insanın farklı tepkileri vereceği ve zamanlama olarak farklı psikolojilerinin olduğunu kabul ediyorum. ve elimden geldiğince hatalarım için özür diliyorum. bu özürü kendimi hatalı hissettiğim zaman veya başkalarının uyarısı ile yerine getiriyorum.. yoksa bunları size yazarken kendimde mükemmel değilim tabiki..kimse değil..

sağlıcakla..

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 16:32 - İp: 85.***.**8.62
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..
bu konuyu gozden kacirmisim..
sevgili enes..
hepimiz insaniz ve zamanla dusuncelerimiz degisebiliyor.. bundan normal birsey de olamaz..
ben de yeri geldiginde, aman canon diyorum.. cunku canon kullaniyorum.. ama ertesi gun de nikon diyebiliyorum..
bir gun birini overken, diger gun digerini ovebiliyorum..
....buradaki cogu arkadasimiz gibi ben de yeni baslayan birisiyim.. ve her gecen gun yeni seyler ogreniyorum..
fakat benim karar degistirmelerimin, benim tutarsiz biri oldugumu gostermez..
........
acikcasi, bir hata gorursen, uyarirsin.. ama insanlar hakkinda onfikirli davranman hic de hos degil.. ki soz konusu sahis pazarbey olursa..
pazarbey, bu sitede usenmeden, ugrasarak yardim etmeye calisiyor.. birisinde cok karsilastirma yapmamasi da cok dogal.. sen boyle bir hatayi gordugunde, iste soyle soyle dersin aciklama yaparsin.. sonrasinda pazarbey de gerekli cevabi verecektir..

ama yok insanlar atip tutuyor dersen, anlasamayiz enes..
ayni sekilde ben de zaman zaman yapiyorum bunu.. ki bu, tamamen insan olmamizdan ileri gelmekte..
............

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 21:14 - İp: 62.***.**2.10
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

benim eleştirim pazarbeye..biraz sert bir dille yaptığımı söledim ve daha makul bir dille tekrar yineledim.şimdi tekrar tekrar üçüncü şahıslar sanki eleştri kendilerine yapılmışcasına pazarbeyin adına çıkışlarda bulunmaları devreye girmeleri ısıtıp ısıtıp önüme koymaları bu durumu tamamen kısırlaştırıyor.aynı şey üzerinde yorumlar eklenmesi ise sanki burda pazarbeyin şahsına yönelik hakaretlerde bulunmuşum izlenimi yaratmaya başladı.çünkü her kişi bir şey söylemeye başlayınca iş çığrından çıkıp benim eleştirimi çok farklı yöne saptırmaya başladı ve benim uyarım tamamen amacından çıkıp hakaret olarak algılanmaya başlandı.halk olarak da pek meraklıyızdır nerde kendimizi ispatlıcak bir konu var müdahalede bulunmaya sivrilmeye.
beyfendi pazarbeyle şahsi bir sorunum yok eleştirim şahsa yönelik bir hakaret değildir bunu anlatamıyorum sanıyorum.onun şahsına yönelik bir hakaret edersem muatabım kendisidir siz değil.sanırım kendini savunailecek zekaya sahip.müdahimleriyle muatab olmuyorum.bu 1..
ikincisi ben pazarbeyin yaptığı bir hatadan bahsettim tabiri caizse eleştirdim.nedenini zaten yazdım ama son kez özetliyim: 1)makinalar hakkında sürekli fikir değiştirip ilk başlarda şiddetle insanlara almya teşvik edip daha sonra vazgeçmesidir.yoksa sorun makianalrdaki fikir değişikliği değil.elbette değişebilir ama sorun şu siz emin olmadığınız bir konuda peşin hüküm giydirimisiniz?daha makinalara hakkında tam emin olmadan,subjektif bir bakış açısıyla sadece elindeki makinayla sanki tüm aynı sınıftaki makinaları test etmişcesine insanlara elindeki makinayı almaya teşvik etmesidir.bu da bir çok insanda madur duruma düşmesine sebebiyet veren bir davranıştır.çünkü çoğu insan ona güvenerek makina alıyor.eğer böyle yapıyorsanız bilinki sizde kusur işliyorsunuz.ikincisi bazı markaları kendiyle özdeşleştirdiği için innaılmaz bir savunma mekanizması geliştirmiş.''ben bundan üstünüünü tanımam'' diyecek kadar cesaretli cümleler kurabliyor.pazarbeyin artı yönünün ya da faydalı yönünün olması onun bu önemli kurusnu da örtbas edceğimiz anlamına gelmez.bu da zate yeterince açık ve net.pazarbeyi tanımam etmem onun kişiliğinide yermiyorum.artık tamamen üçüncü şahısların yorumu eklenmesi eleştirimi saptırmaya başladı sanki gören pazarbeyiin şahsına yönelik hakeret ediliyor sanır.burda pazarbeyin nasıl bir kişiliğie sahip olduğunu iyimi veya kötümü olduğuna dair bişi söylemiyoruz ya da tartışmıyoruz .savunma mekanizması için pazarbeyin kişiliğini veya yaptığı işlerden bahsetmeniz kusurunun önüne geçeçceği anlamına gelmez.biz zaten hepimiz takdir ettik ediyoruz da aksini söyleyen de olmadı. bırakın konu zaten kapandı eleştiri yapıldı ve uyarıldı. kusuru kendi farkına varır ya da varmaz müdahale etmenin anlamı yok.yaptığım eleştirime daha fazla yorum yapılması daha fazla cevap vermem pazarbeyin şahsa yönelik hakaret olarak anlaşılmasına sebebiyet veriyor.eleştriyi biraz sert bir dille yaptığımı söyledim ve bunu düzelttim.eleştrim gereken yere gitti adamı bir kusuruyla burda asıp kestiğimiz izlenimi yaratmak gereksiz bir davranış. artık konuyu uzatıp sakız gibi kısırlaştırmanın anlamı da yok.yararlı yönü olduğu kadar zararlı bir yönü de olduğunu belirttik ve objektif bakabilenler bunun farkında.bu da artık son cevabım olsun ve bu konuda burda kapansın

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 03:55 - İp: 85.***.**8.90
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Evetttt

nerde kalmıştık hah Fz 5 diyordum

buradan görebilirsin Fz5 ile çekilmiş resimleri Tıkla

sana bir fikir vereceğini umuyorum

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 00:06 - İp: 85.***.**7.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vay vay vay.Yokluğumdan istifade etmek ha. Hep anlatılan bir fıkra vardır. Cehennemde tüm melletlerin kuyusunun başında birer zebani varmış Türklerin kuyusunun başında ise yokmuş. Çünkü Türkler birisi çıkmaya kalksa aşağıdan çekip g geri düşürüyormuş.
Hakikat payı çok fazla bu fıkranın. Enes bey hazretleri nasıl hareket etmemi emrederdiniz acaba.
S2 konusunda nasıl bir izlenim ortaya koyduğumu eğer okusa idiniz anlardınız. DEmekki okumamışsınız. TEkrar okumanızı tavsiye ediyorum. S2 yi başta hiç sevmedim.BUnu yazdımda.Ancak kullandıkça özelliklerinin bazılarının çok iyi olduğunu gördüm. Xtolga olsaydı kendisinin ne kadar şaşırdığını söylerdi. Başka bir forumdan beni çağırdı .Dediği şu idi.ŞİMDİYE KADAR KENDİ MAKİNASI BU KADAR ACIMASIZCA ELEŞTİREN BİRİNİ GÖRMEDİM.Kendisi sağdır. Sorun ona. Eksiği fazlası neyi varsa ortaya koydum.
S2 sınıfının en iyisi ben bunu iddia ediyorum. Halada öyle diyorum.BEnim tavsiyem ile s2 alıpta pişman olan birisi varmı.Varsa söylesin. BEn s2 aldığıma pişman değilim.
Ancak beklentiler farklılık arzedebilir. S2 nin ıso konusunda başarılı olmadığını bu yüzdende değiştirmeyi düşündüğümü söyledim. fuji 9500 bu konuda çok daha iyi imiş fotoğraflarına baktım.Bazılarını beğenmesimde positif denemem için makinaları gönderdi.
Yaptığım testte görünümümün çok ama çok iyi olduğunu yazdım. Artılarını eksilerini yazdım. Diğer kullandığım makanilar ile artı ve eksilerini yzdım. Eğer gene iyi okursan z2 ve z3 ün bazı bakımlarda hem fujilerden hemde canondan çok daha iyi olduğunu yazdım.
Her makinanan iyi ve kötü tarafları var.Maalesef hiçbir makina mükemmel olmuyor.KEşke olsa. Ama değil işte.BU yüzden beklentilere göre fgarklı tercihler söz konusu. Bu bir o , bir bu makinayı tercih etmek değildir. 9500 ile s2 farklı kulvarlarda .Birbirlerine göre çok üstün yanları var.
birde şu var. s2 sınıfında bana s2 ile fuji 5600 den hangisini almalıyız diye soruyorlar. BEnde paraları varsa s2 eğer yoksa 5600 diyorum. Zira arada 300 ytl fark var.Bu az bir para değil.
Ne demek istediğimi bilmem anlatabildimmi.
Birde şu var.Eğer beğenmiyorsan alternatif olman gerekir. Sen yap arkadaşım testleri.Bizde faydalanalım. Bak kcbilir boşboş konuşacağına yapıyor.

 

Tarih: 12 Şubat 2006, 17:34 - İp: 85.***.**2.19