netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo, matruşka için teşekkürler.
kağıt para koruması da ne ki? Peki diğeri ne işe yarıyor ki, zaten update ettiğini söylediği ile aynı benim update'siz sürüm.

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:08 - İp: 88.***.**4.87
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

selahattin abi, çok teşekkürler bilgiler için. çok yararlı gerçekten..

kemal abi, bence kar tanelerinin olayı film efektlerindeki gibi bir teknik. yani bir şeritte akıyor olması her yerde yağmur varmış gibi bir his uyandırıyor ya, kar taneleri de öyle bir şey heralde..

ayrıca pop up flaş değil de kafa flaşını uzaktan patlatmak daha iyi etki yaratacaktır..

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:13 - İp: 88.***.**9.173
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Valla Sedat National geo. bir sayısında vardı öyle bir fotoğraf. Dergi yanımda olsa tarar koyardım buraya. Fotoğrafçı Moğolistanda çekmiş. Kar yağıyor lapa lapa. Ağzım açık bakakalmıştım resme, o derece güzeldi. Efekt felan değil sanırım, adam nasıl düzenlesin oralarda öyle birşeyi. Belki çok güçlü bir flash.

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:19 - İp: 88.***.**7.27
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sedat fotoların gerçekten çok güzel,süper kareler ekliyorsun.son fotolar 17-70 ile mi çekildi,çok güzel bir renk ve netlik var.Bu lens gerçekten övüldüğü kadar var herhalde.
fhakgüderin eklediği foto da güzel,hangi lens merak ettim.
ulyses fotolar çok güzel,kar üstündeki yaprak ayrı bir güzel olmuş.

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:44 - İp: 85.***.**9.92
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Kadir pentax 50 mm Fa 1.4 lens. İlk defa bugün dışarda kullandım.
Fotonun değerleri: iso 100 1/30 sn f:2.4 netsizlik sebebi sığ alan derinliği ve crop, aslı dikey kadrajdı, derli toplu olsun diye gökyüzünü kestim.

Tarih: 8 Aralık 2007, 23:02 - İp: 62.***.**7.2
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kad-ir abi, çok teşekkürler..

17-70 çok kullanışlı. kalitesi 18-55 den üstün kesinlikle..
ama değer mi bilmiyorum.. benim hedefimde yok..

bugün ışık çok azdı, hava tamamen bulutluydu.. malesef net fotoğraf çekmek zordu benim için.. elimden geldiği kadar..

Tarih: 8 Aralık 2007, 23:42 - İp: 88.***.**9.173
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Adnan, CS3'ü tam anlamıyla bilmediğim için ben de anlayamadım neler değişmiş. Üstadlar incelerse belki bir şeyler söylebilir.
Kağıt para konusunda İngilizcem yok kafadan atıyorum kalpazanlara baskı yapma imkanı getirerek kolaylık yapmışlar galiba

Bir de Save As dediğinde kayıt şekli çoğalmış gibi geldi.

Sedat, Fatih üstadım fotoğraflar harika.
Sedat, haddim olmadan koyunlar ve çoban fotoğrafındaki soldaki ilk koyun da biraz daha net olsaymış daha güzel olabilir miydi. Göz takılıyor oraya.

Ulyses, ilk SB kar ile kar üzerindeki yaprak fotoğrafın favorim. Diğerleri de her zamanki gibi güzel.

Selahattin abi çok güzel teknik bilgiler geliyor sizden. Teşekkürler.

Tarih: 9 Aralık 2007, 01:55 - İp: 88.***.**2.143
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ulyses, bende Sedat'a katılıyorum fotografların gittekçe daha iyi olur.1,3 ve 5 fotolar nefis olmus.bu arada nered eğitime gideceğin belli oldumu.Denizci olacağım diyordun. büyük olasılıkla karamürselde olması lazım eğitim döneminin.

Sedat, fotolar yine nefis, çobanın ifadesi hem senin hemde Fhakgüderin fotografında gayet güzel yansımış.

Tarih: 9 Aralık 2007, 11:27 - İp: 88.***.**8.193
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

dün saat 16:30 dan 18:30 a kadar media markt ta model incelemsi yaptım (kendimce ) şöyle bütün makineleri elime aldım anladığım kadarıyla resimler çektim, şöyle elime aldım baktım ağırlıklarını ele oturuşlarını hepsine baktım. aklımda en çok k10d vardı ve onuda deneme fırsatım oldu, 400d elime gerçektende küçük geldi, tam oturmadı rahat edemedim. ama k10d yi elime alınca tamam dedim benim makinem bu olucak ve gerçekten ele tam oturdu, ekranı düğmeleri vizör herşeyiyle uydu bana, fazla anlamıyorum dediğim gbi bi kaç resim çektim ama hepside bulanık (flu oluyo galiba ) çıktı tabi anlamadım için, 2 saat tek tek tüm kaineleri elime alıp bakınca ordaki personellerle muhabbetide kurdum tabi eee muhabbetide kurunca çaylar kekler havada uçuştu epey bi sohbet ettik, son 2 aydır günde ort. 2-3 adet k10d sattıklarını ve bunların arıza vb. nedenlerle geri döndüklerini hiç görmediklerini söyledier, ayrıca oraya gelen benim gibi fazla bilgisi olmayan müşteriler direk olarak canon 400d ye gidiyorlarmış, onlarda aralarındaki farkları açıkça söyleyerek k10d yi tavsiye ediyor, buna 3 defa şahit oldum
yani kısacası özellikleri ele oturumu tuşları ve herşeyiyle k10d içime sindi ve artık bende k10d almaya karar verdim.

yalnız makineyi alınca artık sorularımdan kaçışınız yok abiler, hiç bilgim yok, gerçi kullanva kılavuzunu hatim edicem ama sizin söyleyeceğiniz bilgiler olmazsa kullanamam şuanda makinenin üstündeki harfler ne işe yarıyor onu bile bilmiyom, artık çekmeeyi nasıl öğrenicem bakıcaz, yardımlarınızı makineyi alıncada şiddetle bekliyorum abilerim. [>:D

Tarih: 9 Aralık 2007, 11:50 - İp: 88.***.**6.182
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

foxfo, ironsailor, teşekkürler. Abi nereye gideceğim hala belli olmadı. Her gün karakuvvetleri komutanlığının internet sitesine bakıyorum sonuçlar için, ama hala yayınlamadılar. Yarın açıklanacak herhalde.Öğrenince yazarım buraya.

@slavezero, şu national geographic cd lerini mutlaka edin ve hatim et. Yazılı kaynaklarda vardı sitede paylaşılmış, onlarıda iyice oku ve bol bol deneme çekimi yap. Sonra detaylar için zaten buradan bol bol yardım alabilirsin.

Tarih: 9 Aralık 2007, 12:53 - İp: 88.***.**7.27