netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Teşekkürler onixon. Sondaki iki fotoğrafın çekildiği köye hayran kaldım. Ne yazıkki ışık çoktan tadını kaybetmişti oraya vardığımda. Ama artık izinde mi olur, askerden dönünce mi olur bilemem, mutlaka gidicem fotoğraf için. Köyün içinde her adım onlarca kare çıkıyor.

Teşekkürler Selahattin abi.

#ulyses' tarafından 08.12.2007 21:14:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:12 - İp: 88.***.**7.27
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili fhakguder+sedat, zaten bizi yollayıp gölde günbatımı çekmenizin acısını unutamadan bugün de program yaptınız ya, helal olsun sizlere, düşman çatlatacağınıza dostları çatlatıyorsunuz burada... Bu arada neredeyse herkesin makinası servise gitti, benimkini de elleseydin oradayken, meraklandım her şey yolunda mı benim makinada acaba. Genel bir sorun varsa servis herkese bir çağrı yapsa ya!

slmzl, özelden gelen sorularının hepsini cevaplamaya çalıştım, geç olduysa kusura bakma.

sLaVeZeRo, kolay değil tabii daha önce eline SLR almamış kişiler için, ama sabırlı ve azimli isen aşılıyormuş zamanla diğer makinalar gibi otomatik çekim ayarları olmamasının zorlukları. Geçen yıl şubat ayında benim makinanın LCD sinden önümü göremiyorum diye başlamıştım sorulara, yakında K20D çıkınca onu alanlar böyle bir şey sorup morarmayacak,

ulyses, onixon body ile alınca kit lens 50-55 YTL civarında fark yaratıyordu, 100 YTL'ye müşteri bulunmamasının bir nedeni de bu olabilir.

ulyses, son fotoğraflarında USM yada başka bir şey var mı keskinliği artırmak adına, varsa hangisinden ne kadar var?

Onixon, senin lensi takasa var mısın? Admiral GMC 85mm f:1.7 prime lens ile.
Portre çekimi için lenslerin kralı , kaplaması da cilt renk tonuna hassas, Full Frame ready!
Bildiğin gibi önce diyafram halkasından istediğin değeri veriyorsun, Manual modda deklanşörün yanındaki yeşil düğmeye basınca makina enstantaneyi doğru olarak belirliyor, pek çok eski lenste olduğu gibi poz düzeltmesi gerekmiyor. Odaklaması, DA* kadar sessiz .
Bana maliyeti: Lens+M42 adaptör+temizlik ve bakım ücretleri= 240 YTL (polarize yanına işine yaramayan ufak bir hediye daha eklersin artık).

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:18 - İp: 88.***.**4.87
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:22 - İp: 62.***.**7.2
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

saolasın adnan abi çok yardımcı oldun..

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:23 - İp: 88.***.**6.50
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ulyses, fotoğraflarımın duygu hissettirmesini duymak çok sevindiriyo beni abi

fotoğrafların sonunda açıldı, hepsi harika görünüyor.. 14mm kalitesi ellerinde çok iyi işler çıkartıyor. dediğim gibi karelerin çok gelişiyor her geçen gün..

son ve sondan önceki fotoğraflar çok güzel, derinlik hissini çok iyi veriyor.. iyi kullanmışsın..

ilk fotoğraf çok fantastik, ikincide ışık mükemmel.. 3. de kışın başlangıcı çok güzel ifade edilmiş... ellerine sağlık...

selahattin abi, verdiğin bilgi için teşekkürler. gerçekten harika bir araç.. senin engin bilgine tekrar tanık oldum.. vallahi

--
fatih abi, fotoğrafın kadrajı gayet güzel fakat yanlış yere netleme yapmış sanırım lens. diyafram da açık olunca suratın bir kısmı net alan derinliği dışında kalmış..

ama hissettirdiği duygudan bir şey kaybetmemiş bu keyifli gezi için çok teşekkürler.. gerçekten çok iyi geçti! keşif kısmı biraz zorlasa da

ayrıca oraya kuş çekmeye de gitmelisiniz. arka tarafa gittiğimde beni görür görmez uçan kuşlar oldu.. böyle suyun üstünde yürüyorlar ya, işte aynen öyle..

#sdtyrdkn' tarafından 08.12.2007 21:48:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:27 - İp: 88.***.**9.173
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

segili sedat, teknik konuları değişik yerlerde buluyoruz, yada üstadları bir yerde sıkıştırıyoruz.

Senden öğreneceğim değişik bir şeyler var: duygu katmak, kompozisyon, fotoğraf çıkacak yeri, zamanı, açıyı koklamak, etkili ve güçlü fotoğraf. Burada yada özelden anlat şu işin sırrını. Doğuştan mı geliyor? nereden öğreniliyor?

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:47 - İp: 88.***.**4.87
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Adnan Erol, Yapraklı fotoğrafta usm var(500-0,2-3).Manzaralarda raw haline 40 sharpen veriyorum, usm genelde kullanmıyorum.

Sedat, teşekkürler. Imageshack sorunlu galiba, önbellekte olduğu halde bende bile zor açılıyor. Photolava ya yüklüyordum ama o da çok bozuyor resimleri.

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:49 - İp: 88.***.**7.27
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kış yaklaştığına göre karlı havalarda fotoğraf çekme konusundaki çeşitli kaynaklardan not ettiğim bazı pratik bilgileri sizlerle paylaşmayı uygun gördüm:
Karlı ortamlarda çok yansıma olduğundan makinenin pozometresi yanılır. En iyi pozometreler dahi yanılır. Makineye güvenerek çekim yaparsak az pozlamış oluruz. Bu durumda yapılması gereken Hava bulutlu ise +1, hava açık ve güneşli ise +2 stop arttırmak iyidir. En iyisi bu olguyu dikkate alarak önce deneme çekimleri yapıp alınan sonuca göre hareket etmektir. Örneğin spot ölçümde makine f/16 diyafram ve 1/1000 sn verdiyse; Çekimi F/11 diyafram ve 1/500 ile çekersek (+2 stop) uygundur. Manuel mod'da çekiyorsak Ev değerini +2 arttırarak çekmeliyiz.
Kar yağıyor ise yağan kar'ı görüntüleyebilmek için flaş kullanmak gerekir.
Karda gölgede çekilen fotoğraflarda renk mavi'ye kayar. Bunu engellemek için filtre kullanmak gerekir.
Her ne kadar bizim makine su geçirmez diye biliniyorsa da kar suyu başka şeye benzemez. Makineyi kar suyundan ve soğukran korumak gerekir. Soğuk ortamlarda çekim yaparak birden sıcak bir ortama girdiğimizde yoğuşma nedeniyle makinemizin zarar görmemesi için makineyi çanta içine koyup yavaş yavaş sıcak ortama alışmasını temin etmeliyiz (bu bilgi için Serkan'a teşekkür ederim)

Benden bu kadar. Tecrübeli arkadaşlar eksik kalan konularda bizi bilgilendirirler.

Tarih: 8 Aralık 2007, 21:56 - İp: 85.***.**6.80
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Camoka, abi teşekkürler bilgiler için. Bende bu kar yağışı fotoğraflarını merak ediyordum. Demek flash kullanılıyormuş. Ama bazı fotoğraflar oluyor dergilerde, çok geniş bir alan ve kar yağışı dondurulmuş. Flash yeterli gelmez tahminim. Nasıl bir enstantene değeri kullanıyorlar acaba.

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:04 - İp: 88.***.**7.27
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

adnan abi utandırıyorsun beni.. yok öyle doğuştan gelen bir şey.. öğreniyoruz abi hep beraber..

bir akademisyen fotoğrafçı bit tv programında demişti ki,

"ben bir yere girdiğimde aklıma gelen ilk fotoğrafı çekmem, çünkü o herkesin görebileceği bir şeydir.. ikinci fotoğrafı da çekmem, çünkü o benim daha önce düşündüğüm bir karedir.. işte üçüncü fotoğraftan sonra kendimi ve fotoğrafımı bulmaya başlarım"

çok işe yarayan bir teknik
çektiğim bir kareyi mükemmelleştirmek yerine en az 2-3 deklanşörde bir daha farklı bakış sağlamaya çalışıyorum..

mesela bu aracın bir yığın fotoğrafı var, bazısı hiç bi işe yaramaz.. bazıları ise aralarından sıyrılıyor.. ama harika bir şey çıkmadı hala

abi iltifatlara boğdun beni konuşturuyorsun.. ya ben daha yeni yetmeyim, burada uzun yıllarını fotoğrafa vermiş üstadlar var. ayıp oluyor böyle konuşmak...

Tarih: 8 Aralık 2007, 22:05 - İp: 88.***.**9.173