kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 15 Ekim 2006, 21:54 - İp: 85.***.**5.0
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Tarih: 15 Ekim 2006, 21:55 - İp: 88.***.**0.199
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

kontrast, bu son fotoğrafı çok beğendim. Bu renkleri seviyorum. PS katkısı var sanırım, ne kadar ve neler açıklayabilirsen sevinirim.

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:00 - İp: 88.***.**0.199
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Simurgcan,fotoğrafın harika diyeceğim ama sol taraftaki patlamayı saymazsak.

Sanırım 18-125mm kullanıyorsun.Lensin başarısından memnunmusun?

Fehminaco sana makinanı denemek için iyi manzaralı yerler lazım.Bu sıradan binaları çekerek olmayacak.İnsanda iştah bırakmıyor bu büyük şehir.

Yiyip bitiriyor,stres,hava kirliliği,gürültü,sıkışıklık,kalabalık,trafik derken bir bakmışız hepimiz sıradan ot gibi yaşamaya,birbirimize benzemeye başlamışız.

Bunun fotoğraf dışında yeri gelmişken söylenecek birkaç birikmiş cümle olduğunu hatırlatayım.İşte böyle

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:00 - İp: 85.***.**0.127
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hangi fotograf fehmicano.. üzüm fotografını diyorsan veyahutta diger fotgraflarıda diyosan hicbirinde ps mudahalesi yok.

Kıvanc teşekkür ederim koşan ocuk eleştirin icin.

Kıuvanc komplekse girdim senin begenmedigin dag fotografını dahada begenilmez hale getirdim.

Simurgcan nihayet senden de kareler goruyoruz. cok guzel

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:05 - İp: 88.***.**7.158
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Hüseyin bu fotoğrafın neye benzemiş biliyormusun;

Hiç görmedim ama sanki Cenet ile Cehennemin birleşme noktası gibi.Alt taraf cıvıl cıvıl renklerin binbir tonuüst taraf ise kapkara bulutlar ile dramatik bir görüntüye bürünmüş.

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:08 - İp: 85.***.**0.127
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yok osmanlı pek biseye benzemedi.. Ama simurgcanınkinden iyi bişey cıktı gibi..

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:17 - İp: 88.***.**7.158
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

osmanli, yorumun için teşekkür ederim. güneş sol taraftan batıyordu o yüzden patlama oldu. kadrajı biraz sağa alsaydım da bu sefer kötü binalar giriyordu kadraja. tabi bunlar bahane değil 18-55mm ile çektim bu fotoğrafı. ben memnunum lensten, benim beklentilerimi karşılayan bir lens...

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:18 - İp: 85.***.**5.0
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

anlıyorum simurgcan.18-55mm başarılı geldi bana.Demekki istenince alt kalite bir lens ile başarılı sonuçlar alınabiliyormuş.

Hüseyin senin fotoğrafa çok hoş bir efekt vermiş.Tebrik ederim Hüseyin.

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:24 - İp: 85.***.**0.127
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

ben en iyisi bundan sonra orası burası defolu fotoğraflarımı koyayım foruma, ilgilenen adam etsin

18-55 lens için internette fiyatına göre başarılı sonuçları olan bir lens olduğu yazıyor. bence de öyle. bana yeterli olacak bir lens gibi görünüyor...

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:33 - İp: 85.***.**5.0