Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
kontrast merhaba,
Evet 17-70. Beğenine sevindim Baktım havanın açacağı yok vurdum çantayı sırtıma çıktım. Önce bir tripoda baktım ama istediğim modeli bulamadığım için alamadım. Artık internet üzerinden Aydınlar'dan sipariş vereceğim. Bu fotoğrafları da elde, 500-800 iso da çektim.
(Tripod demişken bana Manfretto 190 prob'un yanına bir kafa önerebilirmisiniz? Ben sanıyordum ki tripodu alınca iş tamam ama bir de kafa lazımmış )
Bir fotoğraf daha ekliyorum.
fehmi bey bu da gayet basarılı tonlara sahip. beton biraz parlak duruyor. tavsiye -0.3 poz telafisinde cekmeniz. Ozellike bu havalarda aşırı pozlanmış fotolar oluşma riski daha fazla.
MAcro cekim denemeniz oldu mu? olduysa cok merak ediyorum sigamın d80 üzerindeki mavro kabiliyetini.
kontrast, makro denemem olmadı, en kısa zamanda çalışacağım bu derse..
Bu arada senin fotoğraflarında çok güzel ama exif bilgilerine ulaşamıyorum?
pardon son yuklediklerimi hep save for web diyerek kaydetttim. Hic farkında değilim exif bilgilerinin gozukmeyceğnin. iyi hatırlattın. Dikkat ederim sonra yukleyceklerim icin.
BUGÜN AYIN KAÇI???????????????
ZAMAN NİYE GEÇMİYORR??
sana ne zaman gelecekti ki akdenizli. Durumunu pek icacıcı gormuyorum
bu arada simurgcan perde ömrü azalmasın diye fotograf cekmiyormuş
26 Ekim 2006 saat 16:00 uçağı ile....
Valla iyi değilim..
Pazarbey zaten bana inanmadı..
Fehminaco estafurullah.Son yüklediğin fotoğrafı çok beğendim.Demek ki 17-70'in adını boşuna sık sık duymuyormuşuz.
Hüseyin seninde koşan çocuğu iyi bir zamanlama ile yakaladığını,daha da önemlisi NTV'de hayranlıkla izlediğim ''o an'' fotoğraflarını ve yorumlarını izlerken buldum kendimi.Çok başarılı bir açıklama olmuş.Fotoğrafın değerini bir anda katlıyor yanına eklenen duygu yüklü açıklamalar.
Bundan sonra bende bu tür kısa açıklamalar yapacağım,gerekli olan fotoğraflarımda.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-