kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

SLM HAYIRLIUGURLU OLSUN biraz gec oldu ama senden sunu ogrenmek istiyorum şu hotpixel olayı nedir ornekli fotograf var mı bununla ilgili kafam takıldı da cok sagol

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:11 - İp: 81.***.**5.81
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:33 - İp: 88.***.**0.199
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

pazarbey kıskandı galiba..
nedir bu telaş yoksa?

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:43 - İp: 85.***.**6.194
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

#fehmicano' tarafyndan 15.10.2006 20:23:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:50 - İp: 88.***.**0.199
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Akdenizli kıskanacak birşey yok aslında. Ama konktras eğer beni geçerse kontras geçtiği için içim içimi yer.Ne yapsam şöle sansasyonel bir makinamı alsam. Pentax k10d gibi falan. Yanında 500 mm tele, 150 mm makro, 11-18 balık gözü falan .

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:50 - İp: 85.***.**5.1
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar gençler.Bakıyorum topic'de bir hareket bir hararet.

Bende kaçırdığım sayfaları çarçabuk okuyup yetiştim son yorumlara.

Fehminaco selamlar.Sanırım son fotoğrafı 2 kere yüklemişsin.
Makinan hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanmanı temenni ederim.Ayrıca Sigma 17-70 de hayırlı olsun.

İlk yüklediğin çiçek fotoğrafın biraz netsiz olmuş ama öenmli değil.Hava dediğin gibi kapalı olduğu için tonlar çok cezbedici olmamış ama olsun.

Bir sonraki çekiminde sanırım kızını çekmişsin.İşte bak o başarılı bir çekim olmuş.Bu arada Allah bağışlasın.

Elinizdeki makinaların kıymetini bilin arkadaşlar,şaka yollu birbirinize takılıyorsunuz ama ben hepinizin makinasını çok beğeniyorum.

Bu lafım Ömer ile Hüseyin'e.Kalkın bakayım tahtaya,tek ayak üstünde durun dersin sonuna kadar.

Hüseyin bence sen bildiğinden şaşma,kapalı havalarda çekime sakın çıkma.Çünkü son yüklediğin fotoğrafları beğenmedim.Hani o dağın taşın olduğu fotoğraflar...

Ömer sen Hüseyin'e laf atıyorsun ama sende de tık yok

Bir miktar fotoğraf yükle de bakalım 30D'nin kerametine.

Topic savaşları kızışmışken benim topic sanırım netfotoğraf tarihinde ilk 5'in içinde.Allahım buna da şükür.

Ama sen Pazarbey'i geçeceğim diyorsun da Pazarbey ile benim fun club'ı toplaman lazım.Çünkü ikimizde S9500 ile ilgili açmıştık forumda...

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:11 - İp: 81.***.**8.35
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

tolgabenli sagol.

Hotpixel olayı cok ciddiye alınacak bir durum değil benim makinada da yuksek isolu 30 saniyelik pozlamalarda bi kaçtane gozukuyor. Daha ayrıntılı bilgi icin as ın actıgı bir konu vardır. onu bulursan orda ornekler var..

Fehmicano hocam elinize saglık 17-70 sanırım. Bence cok guzel keskinlkik ve berraklıga sahip. Varsa daha baska fotograflarda gormek isterim. Ben son ikisini cok basarılı buldum.

Osmanlı. Evet haklısın kapalı havalarda cekmemek lazım diycem ama benim bahsettigim kapalı hava durumu değil. Tataman sis pus ve akabinde renksiz bir yeryüzü. Yinede makina icinden biseyler yapmaya çalışssamda istenilen renk oluşmuyor bu havalarda.

Yoksa kimi kapalı havalar varki cok yumusak tonda fotograflar almak mumkun ama kpalı havalar yaz gunlerinin havaları. Şİmdikiler cok cansız.

Pazarbey git gide coğalıyoruz. ikinizin tpiğinide katlicaz haberiniz olsun.

Hedefimiz 1. olmak.

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:27 - İp: 85.***.**4.125
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Merhaba Osmanlı, yanlışlık için özür diliyorum, ben de hemen farekettim ve düzelttim. İyi dileklerin için de teşekkür ederim.
İlk gül fotoğrafı çok kapalı ve rüzgarlı bir havada çekildi netsizlik ondan. Maalesef makineyi aldığım günden beri güneş göremedim.Bugün dayanamadım çıktım Tophane'ye ve birkaç poz çektim.Ama işte yine çok kapalı bir hava idi.

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:31 - İp: 88.***.**0.199
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

1600 isoda bir fotograf yukleyim istedim Biraz netsizlik var cocugun hareketinden dolayı.

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:34 - İp: 85.***.**4.125
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

buda yien akşama dogruların kapalı havalarından bir kare. Cocuk nereye koşuyordu bilmiyorum ama "ve insan" programındaki "o an" gibi yorumlamak isterdim.
mesela.

Fotograf kayseride çekild. Nikon d80 testi icin orda bulunan kontrast iftara yetişmek icin koşan cocugu ve zamanı durdrumus adeta. Cocugun onundeki tepe ise zorluklara tırmanışın bir öyküsü gibi. O anda denklaşöre basan kontrast ayak tabanını işte böyle donduruyor

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:38 - İp: 85.***.**4.125