Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Pardon sağol kontrast. Kadraja falan dikkat etsen diyorum biraz, d80 nin adı çıkacak kadrajı bozuk makine diye. Fotokritiğe yüklediğin foto gibilerini bekliyoruz senden.
Bu arada eski avatar daha güzeldi. Bütün gizemin gitmiş haberin olsun. Sıradan bir fani olmuşsun bizim gibi.
Okyanus teşekkür ederim. Bugun aceleci davrandıgım icin kadraja pek onem vveremedim. Ps de de işlem yapmadım tamamen doğal olsun diye. Renk ve ton falan filan olarak degerlendirilmesi maksadıyla onemli olabilecek fotografları buraya yukluyorum. Begendiklerimi ise galeriye..
Ps de işlem yapmamakla çok doğru yapıyorsun bence. Direk makineden çıkmış halini görmek önemli tabiki inceleme açısından.
Aa okyanus neden begenmedin yeni avatarımı. Gerci senin fikrin cok da onemli değil bu konuda
Fikrimi söyleyim fotoğraflar güzel. Yalnız bende fazla pozlamaya karşı hafif bir alerji, eksik pozlamaya ise hafif bir meyil var. Bu makinede durum nasıl? Yani + veya - poz telafisi yapmadığında makinenin genel pozlama eğilimi nasıl ? Benim hafif eksi pozlamayı tercihim daha doygun renkleri sevdiğimden ileri geliyor, birde fotoğrafta fazla parlak alanları sevmediğimden.
Bende aynı begenilerde olan biriyin. BU yuzden - yonde poz telafisi kullanıyorum. Henuz aşırı pozlama varmı yokmu tam anlamış değilim. Ama yinede + yönde bir eğilim var gibi. Gerci metering modunda cekmeme ragmen kadrajın ortasındaki daireyi açık ve koyu noktlara yonlendirdiğimde direk etki ediyor pozlamaya. Aslında spot ölçüm modunun bir ozelliği bu ama. Metering dede benzer tepkiyi veriyor. Belkide metering budur bilemiyorum. BU son yuklediklerim -0.3 telafiyle cekildi.
Şİmdi soylede bir durum var. Ben ikindi vakti fotografcısı olarak yaz vakitlerindeki ışık şiddetiyle sonbahar ışık şiddedtinin farklı oldugunu gozlemledim.
Yani saat 4 de bile cok guclu güneş ışıgı var.Oysaki yaz aylarında ışıgın daha yumusak oldugunu gözlemledim.
demek istedigim şu. Ev ortamı gibi kapalı ortamlarda poz telafisi yapmaya gerek kalmadan istenilen doygunluk alınıyr. Benim cekimlerim hep ışıgın siddetli oldugu durumlarda yapıldı.
Ev halimden örnek fotolar yuklemek isterdim ama corabım delik oldugu icin utandım yuklemedim
FEhmicano sen neden şu an aktif olan üyeler kısmında bizi izliyorsun. Katılsana bize. Senin su 70-300 ünü gorelim. Simurgda kimbilir hangi mimarinin fotografını cekmeye gitti.
kontrast, hani bu flaş kızağını kapatmak için kare şeklinde bir plastik oluyor, kızağın içine sürüp flaş takılı değilken o bölümü koruyor. D80 nin kutusundan çıktı mı o ? Benim D70s in paketinden çıkmamıştı. Bu normalde ayrı satılan birşeymidir. Eğer kutudan çıkmıyorsa onu satarken makineden sökeyim yani sigara jelatininden kapak yapmayla uğraşmayalım.
Bir ikincisi de nasıl bir askı çıktı kutudan, işe yarar birşeymi ?? Pek bir adi oluyor genelde beleş verilen askılar.
Evet direk makinanın uzerinde geliyor. BEn direk cıkarıp cebime koymustum. Şİmdi sen diyince aklıma geldi. sahi nereye koyduysam
ASkı konusunda da inan bi yorum yapamicam. BUnlar standart değil mi ki? BEn dah onceki d70s den filan oyle bir sorunla karşılaşmadım. Yani tuylenme filan olmadı..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-