kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

phil askey yanımızda..

ZAten dükkanın camına yazdım.

"ilk izlenim yapılır"

"köy yumurtası bulunur"

Tarih: 5 Ekim 2006, 21:44 - İp: 81.***.**4.94
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kontrast ilk izlenim sahanı fotoğrafçılıkla sınırlama. her türlü gıda ve ihtiyaç malzemeleri konusunda da ilk izlenim bekleriz senden.

Tarih: 5 Ekim 2006, 21:56 - İp: 85.***.**2.223
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet yakında serbest kursude yapıcam bir ilk izlenim var. Webcam ilk izlenimleri okdudunuz sanırım. Ona benzer ürün incelemsi filan..

Simurg kayı bu arada. Adam çalıştıgı yerin pencersinden iki dugmeye basıyor yukluyor tamam.

Tarih: 5 Ekim 2006, 22:02 - İp: 81.***.**4.94
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

yemedim içmedim sizler için fotoğraf çektim. buyrun bir adet daha.

Lens: 18-55mm F/3.5-5.6 G
Focal Length: 18mm
Exposure Mode: Shutter Priority
1/50 sec - F/20
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 100
Optimize Image: More vivid
White Balance: Auto
AF Mode: AF-S
Color Mode: Mode IIIa (sRGB)
Tone Comp.: More Contrast
Hue Adjustment: 0°
Saturation: Enhanced
Sharpening: High

Tarih: 5 Ekim 2006, 23:32 - İp: 85.***.**5.48
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

helal simurg..

Butun yarları maksimuma getirmisin nerdeyse. Evet guzel bir çalışma olmuş.

yahu sen ne kadar dar kadraj seviyorsun oyle. cek genis genis bir bakalım etrafa

Tarih: 5 Ekim 2006, 23:36 - İp: 81.***.**4.94
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

fotograflar cok guzel tebrikler Sharpening:High bu ozelligi kistiginiz zaman keskinlikte cok fark ediyormu
Optimize image
AF-Area Mode
Autofocus

bunlara menudenmi ulasiyorsunuz yoksa makine uzerine tus yapmislarmi kisa yol olarak

Tarih: 6 Ekim 2006, 00:07 - İp: 83.***.**9.189
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

speed.

sharpening d80 de etkili. Yani bazen cok acmamak gerekiyor. D70s de bunu pek hissetmiyordum ama d80 de direk etkii. Kısıncada aşırı soft oluyor anlamına gelmesin..

optimize image dışında diğer saydıklarına menuye girmeden ulaşılabiliyor.

optimize image da olsaymış harika olurmsu gercekten. Ama zaten cogu dslr de bu ayarlar menuden yaplıyor.

Birde makinanın functions tuşu var. Oraya istedegin şeyi atabiilyorsun. İstedigin demeyimde sanırım 10 secenekten istedigii atıyorsun. Optimize image yoktu ama.

Tarih: 6 Ekim 2006, 14:49 - İp: 88.***.**5.36
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Herkese merhabalar.Kaçırmış olduğum kısımları okudum,yüklediğiniz fotoğrafları inceledim.

Simurgcan,Kontrast'a göre şu an yarım boy önde geliyor

Beyler siz bunmuş da buluyorsunuz.18-70mm lensi bile sıcak olarak nitelendiriyor,keskinliği iyi değil diyorsunuz.

Gelin isterseniz birde benim makinayı kullanın,o zaman anlarsınız ne demek olduğunu.Ömür boyu satmazsınız lensinizi.

Tarih: 6 Ekim 2006, 16:28 - İp: 85.***.**9.207
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

osmanlı haklısın..

bugun orta format makinaları inceledim biraz. Mamiya hasselblad vs. Şuna karar verdim. Yani şu an ne kullandıgımız bir noktaya kadar önemli. Makinayı almadan onceki sıkı forum takipciliğime şimdi gulebiliyorum. Gercekten abartıyoruz çogu seyi.
İnsanı üşengecliğe goturecek ufacık minicik detaylar icin bile 100 dolarlar oynarken bence bu dslr takip etme hastalıgına bir son verilmeli.

Tarih: 6 Ekim 2006, 17:04 - İp: 88.***.**5.36
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Selam,
Ssanırım forumun 3. D80'ini bugün ben aldım.

Body tamam. 17-70 de bir haftaya kadar geliyor. Yarın hayyam'da 50 mm bir lense bakacağım.

Hüseyin 1gb kart yeter değil mi bana?

Tarih: 7 Ekim 2006, 00:03 - İp: 88.***.**3.34