kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Metro Fotoğraf'ın içinden 70-300 lensi aldıktan sonra D80 ile çektiğim ilk fotoğraf.
Bu arada Hayyam'da 3-4 dükkana girdim, çıktım. Makinenin D80 olduğunu öğrendiklerinde bayağı bir ilgi gördüm.
Sordukları ilk şey: Nerden aldınız, kaça aldınız soruları oldu. Çok meşhur bir tanesi "Biz daha ucuza getirebilirdik" falan dedi
Ama Metro Fotoğraf'ta çok ilgi gösteriyorlar. Ve doğru bilgi veriyorlar. Burdan teşekkür ediyorum kendilerine.

Tarih: 7 Ekim 2006, 18:57 - İp: 88.***.**3.34
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast sana bir iki şey sorayım da forum şenlensin. Yakında örümcek ağı bağlayacak gibi duruyor.

50 mm güzel lens. Peki nikonun 20-24-28 mm prime lensleri de 50 mm nin keskinliğini ve renk doğruluğunu verir mi ? Denedin mi ? 50 mm yi makineye takınca olacak 75 mm. 75 mm yi nerede kullanacaksın, makinenin üzerinde fazla takılı duracak bir aralık değil 75 mm. O yüzden mesela 20 mm alınsa veya 24-28 mm alınsa biraz daha kullanım alanı geniş olmaz mı?

Ayrıca simurgcan ın 1600 iso ile çektiği fotoğraflarda noise kendisini bayağı belli etmiş.

Ne diyorsun hocam aydınlatsan bizi biraz.

Tarih: 7 Ekim 2006, 19:05 - İp: 85.***.**2.223
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

okyanus ben kendi fikrimi soyleleyim..
bence bitane 35mm f/1.4 takıp dolasmak cok hos olur..

Tarih: 7 Ekim 2006, 19:08 - İp: 88.***.**9.185
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar merhaba.

Fehminaco selam.Senide D80'cilerin arasında görmek ne hoş.

Aileniz yavaş yavaş büyüyor desenize.

Okyanus merhaba.50mm,75mm olarak kullanılmakta.Çok kullanışlı mı bilemiyorum ama bazı portre fotoğraf çekimleri için ideal olabilir.Ancak mesela 85mm yada 105mm gibi bir lensin bu tür çekimler için daha kullanışlı olduğunu duymuştum.

Senin demiş olduğun 20-28mm arası aralıkta uygun gibi.Ömerinde öyle.

Kısaca hepinizin ki uygun
Forumda hepimiz haklı olalım,kardeş olalım,mutlu olalım ama ya bana katılırsınız yada kapıyı usulca çekip çıkarsınız. (Hüseyinin anısına...)

Tarih: 7 Ekim 2006, 19:48 - İp: 85.***.**4.176
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Fehmi hayırlı olsun tekrardan. 70-300 tercihide iyi.

Okyanus.. Bana bir iki soru sor bende sallayayım. Evet 50 mm surekli kullanılabilecek bir objektif değil. Ben 50 mm biraz da ticari dusunerek aldım. Portre ve urun cekimleri icin ideal oldugunu daha once soylemiştim. Yoksa sokakta bisey cekmek zor. Ama hacimsel olarka kucuk olan seylerin fotografını daha iyi cekersin. Mesela bir cicek fotografı icin harika sonuclar verir.

Ben aslında geniş açı hastayısıyım 35mm de bana gore tek basına cok yeterli değil. FOcal carpanla 50 mm ye geliyor. Yine dar bir acı.

Zaten prime lens kullanmanın mantıgı cesidinde cok olacagı anlamına gelmeli. 4-5 adet prime lensin olacak ki prime lense yatırım yapacaksın.

18-200 yinede hos bir secenek gibi duruyor bizler icin. Bakalım

Simurgcanın cektigi fotografta ışık kaynagını yetersizliği nedeniyle oluşan bir noise var. Nikon d80 ozellikle gri alanlarda iso basaırısı yuksek bir model. Siyah alanlarda rakipleriyle eşdeger.

osmanlı gondermen icin teşekür ederim..

Tarih: 7 Ekim 2006, 20:06 - İp: 85.***.**9.90
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast bende geniş açı severim, hatta 28 falan da kesmez beni, 24 filan lazım en az. Ama bu crop mahvetti usta bizi, ara ki bulasın geniş açıyı. Maksadım ucuza üç beş tane eski modellerden prime lens toplamak. Bakalım bizde maksat çok da icraat yok avunup duruyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2006, 20:47 - İp: 85.***.**2.223
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sigmanın 10-20 objektifi benim icin idealdir ama benim butcemin dısında bir secenek. Tamam ben geniş acıyı severim ama parayıda severim

Tarih: 7 Ekim 2006, 21:02 - İp: 85.***.**9.90
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon'un iki adet 50mm.si var.
f/1.4 ve f/1.8
Kalite açısından aralarında fark var mı?

Tarih: 8 Ekim 2006, 02:56 - İp: 81.***.**1.106
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

behri bey ben onu tam olarak bilemiyorum ama ömergin cevap verir birazdan zaten. Ben acıkcası cok fark olacagını zannetmiyorum. Ama fiyatları arasında cok fark var.

Biraz foto yukleyelim uzun zamandır yukleyemiyorduk. Malum pazar gunu biraz dolaşyım dedim..

Tarih: 8 Ekim 2006, 16:41 - İp: 85.***.**7.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Exif icin lutfen fotorgafı pc nize indirip özelliklernedn bakın. Bende bu sayede dah afazla foto yuklemiş olurum. Exif yazacak kadar vaktim yok su anda..

Tarih: 8 Ekim 2006, 16:46 - İp: 85.***.**7.50