Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
18-55 mm ile çekildi
Kontrast, teşekkür ederim.
Anladım öncelikle piline bakacağım
Sonra dediğin kısımlara dikkat edeceğim. Umarım bir problem çıkmaz.
17-70 i bekliyeceğim o zaman. Çevremde öyle ödünç alabileceğim bir lens yok ama hayyam'da 2. el bi tane bakabilirim belki. (Şöyle 200 YTL ciavarında ne tavsiye edersiniz?)
Ömergin alttaki linkde tam dediğin gibi bir 2.el var. Bakarmısın bi zahmet nasıl bişey? Eğer iyidir diyorsan hemen bir mesaj atayım.
http://www.fotokritik.com/forum/37354
makinayı alır almaz helikopter ile uçmam meğer tesadüf değilmiş, benim makinanın hava araçları modları var; helikopter, uçak ve zeplin. o yüzden de mübarek karada pek çekmek istemiyor, hep havada olmak istiyor. sanırım kontrast'ın makinada hava araçları ayarları yok...
fehmicano budur
Kontrast buraya fotoğraflarını yüklediğin 50 mm lens, Nikon 1,8 D olan lens mi ? 1,8 D almak üzereyim eğer senin kullandığın lens aynısı ise.
#okyanus' tarafyndan 04.10.2006 16:56:30 tarihinde düzenlendi.
Fehmicano 17-70 sigma objektifi kaça alıyorsun ? Ayrıca D80 i kaça aldığını da söyleyebilirmisin. Bende alacağım, uygun fiyatlı ve güvenilir bir satıcı arıyorum.
Simurgcan, yüklediğin ilk fotoğraf nerenin fotoğrafı ? Hani şu düzgün dizilimli binanın olduğu fotoğraf, merak ettim ??
Şu yukarıdaki son fotoğrafın da İtalyan Hastanesi nin fotoğrafımı. Eskiden evim ordaydı, italyan hastanesine benzettim, o yokuşu çıkınca musalla taşı kahvesi (Firuzağa camii nin binasındaki kahve ) vardır çay ısmarlarsan içeriz.
simurgcan,
18-55 kullandığın yeşil pancurlu sarı binanın çekiminde manuel/otomatik ayar gibi özellikleri yazarsan D80 nin marifetini daha iyi anlayacağım. Mümkünse yazar mısın?
merhaba okyanus ve merson,
ilk yüklediğim fotoğraf kapalı çarşı'nın çatısı. çatının çok güzel organik bir dokusu vardır. evet son yüklediğim fotoğraf cihangir'den tophane'ye inerken sağda kalan italyan hastanesi.
merson, son yüklediğim fotoğrafın bilgileri şöyle;
Lens: 18-55mm F/3.5-5.6 G
Exposure Mode: Programmed Auto
1/320 sec - F/9
Exposure Comp.: -0.7 EV
Sensitivity: ISO 100
Optimize Image: More vivid
White Balance: Auto
Color Mode: Mode IIIa (sRGB)
Tone Comp.: More Contrast
Hue Adjustment: 0°
Saturation: Enhanced
Sharpening: High
FEhmicano ben gec kaldım ama ömergin zaten yetişmiş. 50 mm kalitelidir. İlerde cok işine yarar benden soylemesi.
Sıfır zaten 200 ytl. Spot bulursan biraz dah aucuz bulursun.
Okyanus. Evet ozellikle ilk fotograflarım 50 mm. 50 mm uzun zamandır takmadım makinama manzara cekimleri yaptıgım icin. Ama dah aonce cekipte yuklemedigim portre calışmaları vardı 50 mm ile cekilmiş. Muthis fark var. COk kaliteli.
Bence parasıda bisey değil. Kullanıcagınız yerler olacaktır. İlk çicek fotografları vardı hatırlarsanız kırmızılı onlar 50 mm ile cekildi..
Simurg evet guzel bri kare eklemişin. Keskişnlik berraklık ok guzel. Ama seni helikoptere bindin bineli kadrajın yamuk yumuk hep..
İkinci foto demişin. Sadece bir foto goruyorum ben. digeri nerede..
sanırım 1180 dolara alıyor . Sigmada yaklaşık 400 dolar..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-