kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

choupsey bendede var d70s P yuzden takasın hic bir mantıgı olmayacak.

Osmanlı 9500 hayayllerimi susuleyen bir makina. Üste ne kadar vericem.

Tarih: 3 Ekim 2006, 15:15 - İp: 81.***.**3.244
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Ne oldu ne takası.. kortaps makinayı yere mi düşürdün ne yaptın niye elden çıkartmaya çalışıyorsun..
bu arada ben başlığa takıldım aslında sizi rahatsız etmeyim ..
ilk izlenimler ne zaman biter.. yani kavram olarak..
ikincisi ne zaman başlar.. ikinci makinayı alıncamı..
peki son izlenimleri son yapan şey nedir.. bir daha izlenim yapılmayacak olması mı.. garip..
ama ikinci izlenimlere geçilmelidir bende simurgla birlikte.. kolpartastın vadesi dolmuştur.. izlenimlerinin ilk hali falan kalmamıştır..
zaten gidecektin de gitmedin..
söyle yoksa beni hiç mi sevmedin.. yok bu kürdili hicaz bir eserdi..
korplast bence artık senin d80 maharetleri çekim teknikleri vs. gibi üst düşey pardon düzey fotoculuk olaylarını bize anlatma topiklerini acma vaktin gelmiştir..

Tarih: 3 Ekim 2006, 15:22 - İp: 81.***.**0.157
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Yok rokomet makinayı sattıgım yok. Millet bulamıyor işte d80 acaba kontrasttan koparabilirmiyizin hesabını yapıyor.

İlk izlenimler makinayı tamamen öğrendikten sonra bitecek bir surectir.

Yani bu gdişle bayaa bir surecek gibi gozukuyor. Gordunudgu üğzere kullanma kılavuzu olmadan deneme ve yanıl yöntemleriyle menudeki yenilikleri cozmeye gayret ediyoruz

Şaka bi yana simurgcan sözde bugun fotograf yukleyecekti.
Ama ben biliyorum ki simurgcanın pili gelmedi ve o su anda acaba saat pilleriyel filan bu aleti çalıştıabilirmiyimin derdinde .

Ya da su ana kdar adamaakıllı bisey cekemedi bizimle paylaşmaya utanıyor.

Valla ben elimden geldigi kadar paylaştım. Artık bundan sonrakiler cok teknik durumlar icin olabilir.

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:26 - İp: 81.***.**3.244
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:33 - İp: 81.***.**3.244
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

makinanın ladnscape modu yok diye uzuluyordum.

Ama custom secenegindeki IIISRGB nin landscape renklerine karşılık geldigini çözmekle rahatladım

Cunku ben yukardaki tonları seviyorum. Hafif bir polarize filtre etkisi veriyor..

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:35 - İp: 81.***.**3.244
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

18-70 le cekildi..

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:39 - İp: 81.***.**3.244
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:52 - İp: 81.***.**3.244
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Hüseyin yine döktürmüşsün.Sakın ha fotoğraf yüklemeyi bırakayım deme.Sana ödev veriyorum hergün bundan sonra 10 fotoğraf yükleyeceksin buraya

Yoksa seni disipline veririm bak.

Tarih: 3 Ekim 2006, 21:18 - İp: 85.***.**6.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

buraya kotulerini yukluyorum osmanlı. İyilerini galeride kullanıyorum. Hic yorum yazmısyorsun aşkolsun.

Tarih: 3 Ekim 2006, 21:46 - İp: 81.***.**3.244
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba,
bugün öz d80 slx ile ilk fotoğraflarımı çektim. Makina dün elime geçmişti ve şanslı bir insan olarak bugün bir fotoğrafçı arkadaşımla birlikte İstanbul üzerinde helikopter ile uçtuk. Tabi keşke böyle bir şans elime makinayı biraz daha öğrendikten sonra gelebilseydi. O yüzden de çok temel ayarları kullanarak çektim fotoğrafları. Objektif olarak ise 28-105 mm 3.4-4.5D analog lensi kullandım. Tabi helikopterin hızı ve benim bu anlamda ilk tecrübem olduğu için fotoğraflarda çeşitli kadraj hataları var. Merakla yorumlarınızı bekliyorum...
Selamlar
Barış

Tarih: 3 Ekim 2006, 22:41 - İp: 88.***.**9.18