Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Özeldeki mesajı okudum ve reply yaptım .
Bufallo sana kargo gonderdim. Ömer sana mektup gonderdim. Bir kontrol edin.
ben uçak kiralayacağım . ama Hasselblad aldıktan sonra. boynumda lecia m6, uçaktan ineceğim. madagaskar da olacak bunlar. 3 tane yerli sandıkları taşıyacak. Hasselblad ve objektifler filan olacak sandıklarda işte...d80 filan kesmez yani.
Sabah sabahda boyle bri hayal kurulmaz ki kardeşim. Biz d80 le mutlu olmaya calışırken yapılırmı bu. Yok kardeşim kim dediyse yalan demiş. Küçük şeylerde mutlu oalcakmışız filan. Dunyanın en buyuk yalanı.
Pazarbeye bir şey yokmu.
pazarbeye sadece selamlarımı gönderiyorum.
orada ''maria ''isimli arkadaşla akşamları viski içeceğiz. sanattan, arkeolojiden ve felsefeden söz edeceğiz. maria ingiliz bir asilzadenin 3 dil bilen kızı olacak. 180 boyundan az olmamalı.
sonra maria yı, onu yutmaya çalışan boa yılanından kurtaracağım.
oradan mısıra geçeceğiz maria ile. pramitler çevresinde panoramik bir iki çekim yapmayı planlayacağım.Hasselblad ve xpan kullanmalıyım.
bu arada kargonu aldım kontrast. pastırma çok lezzetliymiş. rica etsem bir kere daha yollar mısın.
maria rüyasının ardından pastırma gercegiyle yuzleşmek ne acı.
Biz burda birbirimize özel mesaj atarken neyse..
Sana özel mesaj atmicam bir sure buffalo. Forumlarda yeteri kadar aktif değilsin..
BU arada forumlarda bri hiyerarşi koysak nasıl olur. Belli bri mesajın uzerindekilere kıdem versek
bir forum vardı, orada albay filan olmuştum. 1200 mesaj filan atmışım.
burada da olsa iyi olur. böyle avatarın altında 5 yıldz filan.
forumlarda aktif olmama mevzuuna gelince;
serbest kürsü hakkaten acayip bir yer oldu. bizim topikleri ve dersleri kıskanan bazı vatandaşlar , kendilerini komik sandıklarından olsa gerek bir sürü başlık açtılar. ve hakikaten çıldırdı serbest kürsü.
dün iki kişi kavga ediyorlardı, ben dedim ki''kardeşim foks, millete ne sataşıyon, sen imagatürk değil misin''. kavga ettiği adam kavgayı bıraktı, kardeşim o benim üniversiteden arkadaşım, doğru konuş foksla, onun imagetürk olduğunu ispatla sana canon 30d mi verecem dedi.
ben de ben canon kullanacak kadar vasat bir adam değilim dedim, ispatlamadım.
sahiden oldu böyle bir muhabbet. karı -koca arasına girilmez diye bir laf vardı, demekki kavga edenlerin de arasına girilmez.
sonra foks , fok balığı ya da imagetürk değilim diye resmi açıklama yaptı. kürt, çerkez, ermeni, rum, yahudi, süleymancı, fethullahçı olmuş zamanında. şimdi fotoğrafçı olmaya da karar vermiş ve siteye üye olmuş.
sonra küsenler, veda diyenler, falan filan. ben fdiker olsam hepsini çarmıha gererim.
tabi bu arada pazarbey in vedasını da gün ışığına çıkardım. ama işi rokomet üstlendi. o açıdan da sinirliyim
neyse;
sen d80 incelemene devam et.
Muhabbeti böleceğim ama; kontrast, cumartesi makineyi almaya gideceğim Istanbul'a.
Ama bir sıkıntım var. Ben sigma 17-70 lens ile birlikte istemiştim, o da bir hafta sonra gelecekmiş.Bir hafta nasıl geçer ? Yoksa 18-135 mi alsam. Onu alırsam hemen hazır.Hemen hemen aynı paraya geliyor.Valla cumartesiye kadar bir karar vermem lazım. Senin aldığın kişiden alıyorum.
Bir de şimdi sormak istiyorum makineyi teslim alırken nelere dikkat edeceğiz? Gerçi sıfır kutusunda geliyor ama yine de ilk etapta bakmamız ve dikkat etmemiz gereken yerler vardır muhakkak.Nelerdir bunlar?
Fehmicano oncelikle hayırlı olsun .. 17-70 bekle kesinlikle.. 18-135 düşünme bile..
makina icin ise..
1- önceikle pili var mı yokmu onu kontrol et
şaka bi yana ..
Makinayı m-p-s-a modlarında dene.. düğmeler çalışıyormu ileri geri yap. Seri çekimde tek tek ve self timerda denemeler yap.
Lcd ekranda piksel sorunu varmı ona bak.
Yeterli ya. Ben hic denemeden aldım. Bi sorunda cıkmadı. İçini ferah tut.
17-70 gelene kadar sen bir etrafına eski nikon alanolg kullananlar varsa onların lensini idareten al. Fotografcıları bir gez. Bulursan ucuz bişey direk al.
17-70 bekle yani..
fehmicano sende 50mm al birtane cok kaliteli ve hızlı bir lensin olur makinenide 1 hafta boyunca doya doya kullanırsın..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-