kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Öncelikle selam kontrast ve bu topiğin mudavimleri..
umarım süregiden bir konuyu kesip maydonoz olmuyorumdur.
ama dün hazırlık yapmadığım için bilmiyorum dediğim konuyu "bilgim ve fikrim" yettiğince açıklayamaya çalışayım. umarım sorduğun ve merak ettiğin bir mevzuya çare olur
hemen aşşağıdaki görüntüyü Adobe Photoshop (poşotop derim ben) da hazırladım yüzde 300 büyüterek buraya koydum. Görüldüğü üzere jpeg sıkıştırma ne kadar çok olursa o kadar ayrıntı kaybı oluyor.. Yaprakların kenarlarındaki renk kayıpları ve özellikle sağ taraftaki ahşabın rengi size jpeg sıkıştırmanın fotoğrafa etkisini daha iyi açıklar sanırım.
Kontrast bu örneği senin verdiğin ve benden teknik olarak incelememi istediğin fotoğraf üzerinde yaptım. Bir apartman önünde duran çardak fotosu.. senin buraya koyduğun format .bmp olduğu için 28.7 mb olduğunu ayrıca hatırlatırım... bende buraya bu örneği .png koyuyorum ki jpg yaparak ayrıca bir distorisyon yada kayba sebep olmayım.
-Poşotopta jpeg kayıt işleminde pixel-ayrıntı-mb ilişkisi için • TIKLA •

Şu ikinci örnekte de aynı fotoğrafın işlendikten sonraki kapladığı yeri göstermek için yaptım.. Yada şöyle söyleyeyim bir fotoğrafta ne kadar ayrıntı (farklı renkte pixxeller) varsa jpeg kayıtta o kadar çok yer kaplar..

1. Bu görüntüye hiç dokunmadan direk olarak save as jpeg guality 11 yaptım 1,07 mb yer kapladı
• CLİKLE •

2. buda yukarıdaki görüntünün aynısı fakat levels ve mozaic filtreleri uyguladım yani pixel boyutlarıyla hiç dokunmadan sadece renkleriyle oynadım.. ayrıntıyı azalttım.. pixellerin renklerini birbirine benzettim 0,192 mb yer kapladı
• PÖNGLE •

umarım gerçek anlamda faydam dokunmuştur aslında Photoshop bölümünün konusu ama ben sorusu ve sorunu olanlara yardımcı olmak isterim..

kontrast bende senin samimiyetine teşekkür ederim..
Adnan hocam.. anladım çinde iftar işi sakat.. kayseriye mi atsak kendimizi napsak.. hani sucuk yemeye gidelim diyecem ama kayserililer bu sucuk işini afyona kaptırdılar..

edit : imajlar, link yapıldı

#rokomet' tarafyndan 28.09.2006 13:32:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:14 - İp: 81.***.**0.157
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

haklısın okyanus. isodan yana bir sorunumuz kalmadı artık. Nİkoncular olarak 400d xti nolacak inan cok merak konusu. Fiyatı cok ucuz ama. En azından forumda bile o makinayı bekleyen kimse yok. İlginc değilmi sencede..

Sony ve pentax alacaklar var ama canon yok. Canonun bu sınıftaki urünü sınıfta kaldı bence. Sırf bodysi yuzunden almazlar yine almazlar.

Neyse canım biz d80 e dönelim. Mubarek bizde de iyi sans var. Makina geldi geleli hem hava kapalı hemde soğuk olur mu ya. Bari sadece kapalı olsa en azından üşümem ve üşenmem. Gider fotograf cekerim.

NEyse şimdilik bu zincirlerle çivilerle idare edin.

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:19 - İp: 88.***.**4.74
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Rokomet aslında kayserinin iskenderi meşhurdur, meşhur değilse de ben edeceğim bu gidişle. Şehir merkezinde üç dört katlı bir iskenderci vardı, böyle kale kalıntısı gibi bir yerin yanında, hala duruyormu bilmiorum ama bursa uludağ kebapçısından sonra türkiye çapında yediğim ikinci lezzetli iskenderdi diyebilirim.

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:22 - İp: 85.***.**6.112
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rekomet save aslardaki jpeg mb farkını izahatinden doılayı teşekkür ederim. BU arda bizim sayfada ne kadar geniledi boyle bu fotolardan sonra.

Rekomet sen ciddimisin ben jpeg değilde bmp olarakmı siteye yuklemişim. Ve 30 mb ye yakın ha. ALla alla bir gariplik olmasın. Neyse iftara yakın bir saatte yuklediysem normaldir. Ha bemepe ha cipek ne farkider.

Tugay bey o kayserinin merkezindeki yer duruyor. Bende orda bi defa yedim. COk pahalıydı

Bizde yani kayseride bi yerin kalitesi direk fiyatıyla alakalıdır. Ne kadar ucuz o kadar kalitelidir

Mesela yabancı biri o lokantadan cıkar "valla helal olsun cok guzel yemekti" der.

AMa kayserili " ne lan bu . yediğimiz 50 gıram et yanınada yogurt goyuklar. gac para 10 lira yuhh be .. geşkem tavuk dürüm yiseydik" filan der.

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:29 - İp: 88.***.**4.74
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hadi ama 2. d80 gelsin artık.. [>:D

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:31 - İp: 88.***.**4.74
okyanus.
okyanus. (üye)

Kontrast sen makineyi nerden ve kaça almıştın ? Yurtdışından aldıysan nasıl getirttin ?

2.ciyi alırdım ama şu gıcır gıcır d70s i satmaya kıyamıyorum ki bir türlü. aldık alalı dışarı bile çıkartmadık toz değer diye.

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:36 - İp: 85.***.**6.112
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hımm. satış çalışmalarınıda başlatıyorsun kaş goz arasında.

1- tozlanmamış
2-az kullanılmış
3- yeni sayılır
4 -gıcır gıcır d70s satılıktır arkadaşlar

ama kaça giderki d70s..

Ben yurtdısından getirttim aracılara. Ne yazıkki tanıdıgımız yok orda. orda 1000 dolar. Banada kargosu vesairesiyle 1180 dolara maloldu..

İsteyen olursa yönlendirebilirim..

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:40 - İp: 88.***.**4.74
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bu arada kontrast benim çok iyi bildiğim ve tecrübeli olduğum bir konu değil ama hani şu 1600 isoluk flöresan ışıkta bir foton vardı.. flöresan lambalar bildiğim kadarıyla saniyede 50 defa yanıp sönen lambalar.. eğer perde hızın 1/50 nin üzerinde ise arka arkaya her çekimde farklı renklerde foto elde edecekmisindirki.... nasıl yani bilmiyorum işte sen daha bilirsin bu işleri

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:53 - İp: 81.***.**0.157
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

helal.. artık benimde

-sana özelden mesaj attım
-mail boxuna bak
-Gönderdiğini gördüm bende sana mail attım
-baktım gelmemiş hangi mailime attın sen

diyecegim bir dseksen topic arkadaşım var..

Rokomet gonderdigim mail geldimi.?

Tarih: 26 Eylül 2006, 16:02 - İp: 88.***.**4.74
okyanus.
okyanus. (üye)

O zaman yurtdışıyla uğraşmadan burda yani istanbulda spot 1200 dolara falan almak mantıklı yani. Bir de garantili olanlara bakacağım fazla fiyat farkı yoksa garantili alırım herhalde.

Canon biraz sönük kaldı, piyasayı nikon ve sony ye kaptıracak gibi. 400d yi gerçekten merak eden dahi yok nerdeyse, fazla satış yapacağını sanmıyorum. Ben zaten analog makinelerden bu yana pek beğenmezdim canonu, nikon her zaman daha keskin olmuştur.

Ayrıca noise olayına değinirsek, canon da noise az idi doğru fakat fotoğraflardaki keskinlik de azdı. Ancak d80 keskinlikten taviz vermeden noise ile başetmeyi başarmış görünüyor.

d70s ide uygun bir fiyata bir arkadaşımıza vereceğiz artık. Maksadımız ticaret değil zaten. Ama işin doğrusu makine gerçekten çok temiz, belki altı yedi kez ancak dışarı çıkmıştır. Bu sıralar fazla zamanım olmadığı için makine almak için de acele etmiyorum, alsam da çekim yapamayacağım fazla, olayın heyecanını da yaşayamayacağız, makine durduğu yerde dururken biz ona alışacağız. Birkaç haftaya kadar almayı düşünüyorum bakalım.

Tarih: 26 Eylül 2006, 16:04 - İp: 85.***.**6.112