Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
gürsel bey bu hi ciyi olmadı. ne guzel örnek fotograf olayını tekel olarak surduruyordum topicde. Artık benle kimse ilgilenmicek
dpreviewvdeki test sonuclarının d80 den yana oluşu sevindiric tabi. Ozellikle iso performansında cogu yerde 400d den bile onde oldugu gozukuyor. a100 iso sonucları ise cok kötü gercekten.
bununla birlikte makinamda olup benim pekde ustunde durmadıgım özellikler varmış.
mesela bu nr olayı. 3 kademeli olarak noise reductions yapması. Bu konuda bana detaylı bilgi verecek arkadaş varsa sevinirim. Yani nr acık olursa detay kabı oluyormu? Ve piyasadaki yazılımlara gore sonucu nedir?
birde Multiple Exposure denen bişey var. Bu nedir yenilir mi icilir mi
birde • Removable protective cover lcd icin belirtilen bu özellik nedir?
dpreviewew gore..
a100
Build quality 8.0
Ergonomics & handling 8.5
Features 9.0
Image quality 8.0
Performance (speed) 8.0
Value 8.5
d80
Build quality 9.0
Ergonomics & handling 9.0
Features 9.5
Image quality 8.0
Performance (speed) 9.0
Value 8.5
Özür dilerim ama son kullanıcı olarak sizin değerlendirmelerinize daha çok önem veriyoruz. O site canon sempatizanı son 5 günde tıklanan 10 makinanın 8 i canonmuş!
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=449079&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
Removable protective cover lcd Bundan bahsediyor galiba Yedek olarak almakta fayda var.
teşekkür ederim gürsel.. BU arada sen neyaptın alacak mısın d80?
topicde yalnızlık cekiyorum. Yanımda bri arkadaş ols acok iyi olur.
Evet siteye baktım. Lcd koruma icinmiş..
Niahi kullanıcıların izlenimleri bence de cok onemli..
Kontrast merhaba tekrar.Senin üzerine olan ilginin eksileceğini sanmıyorum.Artık eskisi kadar forumlara takılmıyorum ama senin topiğini okumadan da edemiyorum.
Bu D80 gerçekten iyi bir makina.Peki D200'ün nesi bu makinadan daha üstün?
İso performansında D80 önde.
Fiyat olarak D80 çok daha ucuz.
Peki nedir bu D200 hayranlığı bizlerdeki??
Sanırım Body'de kullanılan magnezyum ve kontrollerin fazlalığı...
Bu arad unutmadan sormak istiyorum;Biraz önce buraya yüklemiş olduğun şelaleli fotoğrafında hem gökyüzü hemde yeryüzü aydınlık ve keskin çıkmış.
Bunu Ps ile mi yaptın?
Burada hangi özelliğini kullandın?
Fotoğrafın başarısında çok pay sahibi bu uygulaman.
Getiren şimdilik az olduğu için spot piyasada fiyat yüksek acele etme dediler. Nikon da fuardan sonra indirim yapabilirmiş. Geri kalanla daha iyi bir lense takviye yapabilirim. Acelem yok dolara çevirdim bekliyorum. Pentax K10d düşünüyordum. 6 ayda spota ancak gelir. Foto muhabiri bir arkadaş sağlam ama bozulursa ücretiyle bile zor yaptırırsın dedi.
kontrast, bir aksilik olmazsa 10 gün içnde ben de bir adet d80 sahibi olacağım. o zaman makina ile ilgili izlenimlerine katkıda bulunmayı umuyorum...
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091504 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-