Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
adnan haklısın, AS çok önemli
as ile 1/2, 0,40 sn'lik çok pozlamalarım var.
gerçekten çok faydalı
as. demek neat image. BU programların bu kadar başrılı oldugunu bilmiyordum. İşin aslı yuksek iso da bugun ekadar pek cekim ihityaım olmadı.
Haliyle bliyorsun biz studyo fotografcısıyız. Biz genel anlamda 125 enst-11 f aralığında cekimler yaparız.
Ama şahsi amacla kullanım icin aldıgım bu makinayla değişik denemelerde bulunuyorum.
Makinayı almanda once iso performansının d200 den daha iyi oldugunu zaten gozlemlemiştim.
as. ben de senin gibi en cok fireyi titretmeden dolayı veriyorum. As önemli bir etken. As olmasa bile vr objektif kullanmak gerekiyor.
Ama 18-200 cok pahalı. Nikon keşke 18-70 aralığında bri vr lens yapsa. Uygun fiyatlı.
Dr.Tamer. Verdiğin en son linkteki iso basarısı gercekten cok etkileyici..
pazarbey bu arada ne sonysinden bahsediyor anlamadım. D200 almayacakmıydı o?
Kontrast yüklediğin fotoğrafları çok beğendim.Özellikle şu gökyüzünde wignetting için yaptığın 1/800 enstantaneli gündüz çekimini ve iso 1600 deki noise başarısını.
Adnan abi,kontrast'ın 1600 iso'lu fotoğrafını,işlediğin halini birde orjinal boyutta yükler isen,detayların keskinlik açısından,noise temizleme sebebiyle kaybettiği detay oranını görmüş oluruz.
Abi bu D80 ile 18-70'in 12 taksit ile 1500 YTL'ye satılan yeri yok mu?
osmanlı begenmene sevindim
D80 gercektende beklentilerimi tamamiyle karşılayan bir makina oldu.
osmnalı 1500 ytl bulursan ben bi tane daha alayım
Garibanın derdi bu işte
Biraz acındırayım kendimi diye.
Kontrast hakikaten daha Türkiye'ye gelmedi sanırım D80.
Karfo garantili olarak D80+18-70mm sence en uygun kaça gelir ülkemize?
Yada şöyle diyeyim D80 body+Sigma 17-70 daha mı uygun fiyatlı olur?
Senin Nikon 18-70 ile Sigma 17-70'in performansını karşılaştırırmısın?
Bu 2 kit fiyatını bana tahmini olarak yazarmısın?
osmnalı benim bildigim fiyat şu..
spot olarak body :1300 dolar
garantili body :1530 dolar
18-70 lensin fiyatı cok yuksek 600-700 ytl civarı..
Bence sigma dah amantıklı. 18-70 sende farkettiysen renk doygunlugu cok iyi. Ama keskin değil yeteri kadar. KEskin olmadıgını anlamak icin ancak 50 mm bir lens kullanmak gerekiyor gerci
türkiyeye spot olarak geldi. Garanitli olarak yok.
sigma 17-70 tr fiyatı 800 ytl yi buluyor.. Aama ben dusunursem yurtdısı fiyatı 550 ytl ye gelecek.
bence sigma hic dusunmeden..
bu arada 1600 iso fotografı daha yukluyorum
değerli hüseyin kardeşim..
bence nikon d80 nin dünyada gelmiş geçmiş en iyi izlenimini yapan usta sen oldun galiba..
niyemi?son yüklediğin kasap resmi tam bir sanat eseri
#merhaz' tarafyndan 23.09.2006 18:52:02 tarihinde düzenlendi.
slm kontrast önclkle makinan hayrlı olsn daha önce 18-70 objektif içinbi başlık açmştım yeni bir şube açmştım dar gelyor diye boy çkimi için yeterli olrmudemiştim siz ok
demiştniz. yanlız boy çekimleri yaptığmz zaman özellikle göbek kısımlarıdda belirgin şekilde şişme olyr acaba 50 mm lkobjektifte boy çekimlerinde aynısını veriyormu bide baştan sona kadr yazılanları takip ettm gerçktende hoş bilglr yazmşsınz çok zevk aldım özellkle şakayla kaışık cevapları hepnze tebrkler
merhaz teşekkür ederim. o sanat size ait filan.
midyat. 50 mm ile boy fotografı cekemessiniz stuyoda. Yeterli gelmez.
18-70 le oyle bir sorun olmaması lazım. Belki asırı derecede geniş acı kullanıyorsanız ondan dolayı bir bozulma olabiilr. Rica etsem örnek bir foto mailime gonderin.
Merhaba arkadaslar,
Bugun kendi kartimla dün sizlere bahsettigim dükkana gidip cekimler yaptim bir kac tane.Fotograflari daha tam inceleyemedim ama bayaa hos bir kullanimi var makinanin. Gerci ben makinaninin kullanimina cok yabanci oldugumdan tamda tatmin olamadim aslinda(yanlis anlasilmasin makinadan degil)
Yaaa kontrast bisey soracam sende sanirim d70s de vardi yanlis hatirlamiyorsam. Dükkanda kalmamis deneyemedim ama deklansör sesi biraz daha kisik sanki d80 in. (üfürükten teyyare iste bizimkisi bula bula sesine kabahat bulduk)
Bugun kapak kapali bir sekilde bende fotograflar cektim. Aksam eve gidince bakacam Bakalim su sicak pixellerden varmiymis sensörde.
Yaaa birde ne kadar önemli yaaa bu sicakpixel konusu.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
073930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091404 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-