Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
haymana ilk çekimlerin hayırlı olsun. Denklaşor sesi kesinlikle cok karizmatik. her denklaşor sesinde kendimi moda fotografcısı filan zannediyorum. D70 biraz dah ayuksek ama kaba bir sesi var d70 isn. D80 denklaşör sesi gercekten cok iyi geliyor kulaga. Üfürükten teyyare bir konu değil bu. Canon 350d ye gıcık olma sebeplerimden biridr bu denklaşor sesi. neyse bırakalım canım 350 d yi onun modası mı kaldı.
hot piksel olayı kafaya takılacak bri durum değil. Tabi bu gorece bir kavram. kimse uzun esntanede 1600 isolu cekim yapmaz. Ama yinede bu durumdan rahatsız olanlarda olacaktır.
Makina kullanımı cok keyifli haymana..
Yaaa kontrast hakikatden ben bugun denemedim sana zahmet bi denesene düsük isodaki 30 saniye cekimlerde de olacakmi. Bak aklima simdi geldi vallahi.
Bu arada sen grif almak gerekecek diyordun ama bana bayaa iyi geldi yaa tutusu falan. Senin cokmu büyük ellerin var yoksa
düşük isoda ben de denemedim. Olacgaını sanmam. Ama yinede deneyeyim senin icin.
Ya bende oyle diyordum. sadece body gorunce ma objektif filan takınca makina oturdu elime.
Arkadaşlara oyle bri izlnim verdigim icin özürdilerim.
haymana benim ellerim cok kibardır .
mail;ize bi örnk yoldım göbektn yukarya doğr bi şişme var
selamlar foto midya.
örnek fotografı inceledim. Fotograftaki sorun cekim hizasından kaynaklanıyor. Özellikle 22mm lik bri acıyla cektiginiz icin daha bariz kendini gosteri hiza hataları.
Yapmanız gereken yeterli derecede eğilerek cekim yapmak. Gördüğüm kadarıyla bu örnek fotografınızda nerdeyse hic eğilmeden cekim yapmısınız. Gobek hızasından cekim yaparsanız boyle bir sorunuz olmaz. Cekim renkleriniz cok basarılı bu arada..
ayrıca bu tarz cekimler nedeniyle modelin heybeti kaybolur. Zavallı bir gorunum kazanır ustten cekilen fotograflarda. Aynı şekilde alttan cekerseniz bu defada modeli heybetli ve güçlü gosterirsiniz. Ortası en iyisi..
haymana 200 isoda 30 saniyelik bri cekim yaptım. Sıcak piksele rastlamadım. Ama 2 beyaz piksele rastladım yan yana. Orjinal boyutunda gozukmuyor. Bayaa bir yaklaştımak gerekiyr. O iki yan yana beyazlık hot pikselmidir yoksa baska biseymidir onu bilemiyor. ocaklilar yazmıstı hot piksel renkleri kırmızı ve yeşil renklerde oluyor diye.. beyaz olanı ne oluyor bilemiyorum..
Yok yaa o beyazlar sicak oluyoedu. Kirmizilarda apisip kalmis pixeller
evet haymana ocakliların cevirisini tekrar okudum.
kırmızı ve yeşil yine hotpiksel ama beyazda hot piksel.
biraz önce 2 sn lik bir deneme yaptım. Bu defa bisey cıkmadı.
ben birazda d-lighting ozelliginden bahsetmek istiyorum. Daha once de dedigim gibi cok hosuma giden bir ozelik oldu.
Cogu yerde gorece olarak vereceginiz degerlerle karanlık bolgeler aydınlık oluyor.
şimdi yuklicem cekimde aslında alt kısım koyuydu. Direk gokyuzuunu referans alarak pozlama yapmıstım.
Üzerinde kendi tarzımca photoshopta biseyler uyguladım. Amacım piksel farkının ps mudahalelerindeki avanatajını test etmekti. Pikseller dagılmadan ve grennleşmeden bir cok işlemi 6mp ye oranla daha nitelikli yapmak mumkun.
makina içinden uygulanan sharpen degeri fotograf uzerinde direk etki yapıyor. Ben d70s de bunu o kadar hissetmiyordum. Yukardkai cekimde mesela ps de keskinlik uygulanmadı. Kendi icindeki sharpen degeri arttırıldı. Sonuc bariz bi sekilde belli oluyor.
http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/ (30 sayfa)
örnek resimler de var.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091504 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-