altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

Nikon D40 Body

d40 i body olarak alip uygun fiyata kit olarak satilan 18-55 parasina yakin ya da ondan biraz fazla bir paraya zoom yapmayan (nasil denir sabit mi) kaliteli bir lens istiyorum beni aydinlatirsaniz cok sevinirim onerilerinize ve sizlerin bilgi birikimne ihtiyacim var simdiden tesekkurler

Tarih: 10 Mart 2007, 20:34 - İp: 85.***.**1.58
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben birkaç saat önce yorum yapıyordum Murat'a ama şarteller atınca tüm yazılarım boşa gitti

Murat A100'ün gövdesinde,D70s'e göre artılar var tabii ki.
Ama dikkat edersen,birbirine yakın kit fiyatlarına bakarken,
üzerlerindeki lenslerin kalitesini de karşılaştırmak gerekiyor.18-70mm Sony lensinin iyi olmadığını sen,Can abi başta olmak üzere herkes söyledi.Hatta Cüneyt abi makinasını alır almaz yanına bir Sigma 17-70mm aldı.Niçin kimse Sony 70-300mm lensi değiştirme ihtiyacı duymuyor??
Çünki birçok kullanıcıyı tatmin edebiliyor.Ve gelelim Nikon'a.18-70mm Nikon lensi çok başarılı bulunuyor ve D50-D70s-D80 ve hatta D200 ile bu lensi kit olarak lana birçok kişi de,uzun süre kullanıyorlar bu lensi.

Fotoğraf yüklenen sitelere bakarsanız,belkide en çok kullanılan Nikon lensinin 18-70mm olduğunu görürsünüz.
Yani özetlersem,evet fiyata bakınca D70s alınmaz gibi duruyor ama verdiği kalite yüksek.


İlker sıra geldi sana.Ben yazımda iso'dan bahsetmedim ki

D40'ın multicam 530'unun,D70s'den daha hızlı focus yaptığını mı ima ediyorsun??
Bana D200'deki multicam 1000'in,D2X'deki multicam 2000'in yarısı kadar netleme hızı olduğunu(2000 yerine 1000 old. için) söylemiştin.Bu durumda multicam 900'ün,hayli hayli 530'dan iyi olması gerekmez mi?

Belki D40'ın bazı özellikleri D70s'den iyidir ancak,D70s'in gövdesi harika.Diyebilirim ki D80'den bile başarılı ve D200 gibi profesyonel bir görüntü çiziyor.

Ve tüm lensler ile sorunsuzca çalışıyor,auto focus yapıyor.
Ve D40'da bildiğim kadarıyla,üst kısımda ekran yok,D70s'de var.

Tripod konusunda haklısın.Bende çoğu zaman evden çekime çıkarken yanıma tripod alıyorum.Birde taşıma kayışı olsa

D40'ın üzerinde kullanılan 18-55mm lens,2. nesil.Kalite açısından bakıldığında ne derece etkin rol oynar eski modele göre?

D40X tanıtıldı,piyasaya çıktığında D40'ın şu anki fiyatından satılması mümkün olabilir mi?Böyle bir durum varsa,D40 almayı düşünen arkadaşların beklemesi faydalı olacaktır.

D40 alan birçok kişi;
kullanım kolaylığı,kompakt sayılabilecek boyutları gibi sebepler ile tercih ediyor.Ben alsaydım herhalde bütçe yetersizliğinden alırdım

9500 kullanmaktan iyidir.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 18:40 - İp: 85.***.**3.155
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

bir arkadas los isikta gece ne yapacagiz diye sormustu. ben de k100d var, gayet amator bir adamim. beceremem resim cekmeyi. gece disari cikacagimiz zaman aliyorum makinayi 50mm f1.4 u takiyorum, hop hanimin cantaya. flasi bir defa bile acmadan gayet neseli, dogal fotograflar cekiyorum. pil bir kez bile beni yari yolda birakmadi, ha fokus bazen sorunlu oluyor soylemek lazim.

d40i aldik diyelim ne olacak? 18-55imiz takili olacak, anlasilan bir de tripod olacak, 18mm oyle ortamlarda gereksizdir, 40-55mm arasina ayarlayacagim, yani diyafram iyice kisilacak, isik yetmeyecek. veya cekim suresi uzayacak insanlar hareket ettigi icin resim bulanik cikacak, veya yuksek iso cekeceksiniz. flasi hakki ile kullanmak amatorun yapabilecegi is degildir, gecin onu. eglence ortaminda tripod kurmaya calisan birini gordunuz mu hic?

Sonucta d40iniz varsa eglence, yemek ortaminda cep telefonunuzu kullanin.

#hisli' tarafından 11.03.2007 19:18:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:13 - İp: 88.***.**4.44
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dadanagast cok uzun yazmissin da benim yazdiklarimla cok buyuk bir kisminin alakasi yok. o yuzden saygisizlik olarak alma ama geciyorum cok buyuk bir kismini. ben d40 kotu makinadir demiyorum, uzerinde calisacak prime lensi olmayan bir kameradir diyorum. prime lense zaten yeni baslayan adamin ihtiyaci yok demek, firmanin amator buldum opuyorum ismimi satiyorum politakasini savunmaktir, gereksizdir bence.

18-55, 55-200 arti bir 90 dolarlik bir prime dir amator set dedigin. yazdiklarindan artik prime lenslere gerek yok gibi bir anlam cikiyor, cikmasin, komik olur.

bir marka titresim onlemeyi govde icine koyup gayet ucuza satiyor aman ne varki hic onemli degil oluyor, oburu gitmis prime lensi silmis atmis ohh iyi ki yapmis, zaten ihtiyac yoktu diyorsunuz. yanlis bir dusunce.


lutfen, forumda amator dslr kullanip setinde 18-55, 55-200 ve 50mm prime lens olanlari isaret edebilir misin hisli?
ben hicbir yerde prime lense ihtiyac yoktur demedim, ama d40 gibi makineleri isteyen kitlenin 50mm prime lensler alip da kullanacaklarini dusunmuyorum dedim.. ayrica prime olup da af-s olan birsuru lens var..
ama tabii hemen en ucuzu bu, o yuzden onu kullanirima kaciyoruz nedense..

ben ozellikle de belirttim kac yerde, titresim onleme gereksizdir demedim, demem de sacma olur zaten.. ama titresim onleme de sana super keskinlikte fotograflar vermiyor dedim.. ve sunu da cok iyi biliyorum ki, cok az kisi burada tripod tasiyor.. ama 50mm lensi kullanip da cok kaliteli ciktilar almayi dusunuyorsun, fakat tripod kullanmayacaksin oyle mi yorumunu yapmistim.. bilmiyorum yaniliyor muyum?
sende dslr var mi hisli? tripod kullaniyor musun?

soylediklerimi lutfen orasindan burasindan alip da yansitma burada..

nikon neden insanlari opuyorum diyor sana gore? nikon'un gelecekteki butun lensleri af-s olacaktir ben buna inaniyorum.. cunku af-s lensleri gercekten hizlilar..

sanirim ucuza satan firma diye bahsettigin de pentax.. ve kamerasi da k100d..
lutfen bana k100d ile d40'i kiyaslayabilir misin hisli rica etsem.. sanirim hep titresim onlemede takilip kaliyoruz.. tabii boyle olunca da, bir yere varilamiyor..
ve k100d ile 18-50 ve 55-200 lensleri disinda kullanacagin lensleri soyle lutfen? sanirim birkac alternatifin var.. ama nikon'da durum hic de oyle degil..

........


 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:16 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bir arkadas los isikta gece ne yapacagiz diye sormustu. ben de k100d var, gayet amator bir adamim. beceremem resim cekmeyi. gece disari cikacagimiz zaman aliyorum makinayi 50mm f1.4 u takiyorum, hop hanimin cantaya. flasi bir defa bile acmadan gayet neseli, dogal fotograflar cekiyorum. pil bir kez bile beni yari yolda birakmadi.

d40i aldik diyelim ne olacak? 18-55imiz takili olacak, anlasilan bir de tripod olacak, 18mm oyle ortamlarda gereksizdir, 40-55mm arasina ayarlayacagim, yani diyafram iyice kisilacak, isik yetmeyecek. veya cekim suresi uzayacak insanlar hareket ettigi icin resim bulanik cikacak, veya yuksek iso cekeceksiniz. flasi hakki ile kullanmak amatorun yapabilecegi is degildir, gecin onu. eglence ortaminda tripod kurmaya calisan birini gordunuz mu hic?

Sonucta d40iniz varsa eglence, yemek ortaminda cep telefonunuzu kullanin.


evet tabii haklisin.. gece veya los isikta, acacaksin iso'yu sonuna kadar ve alacaksin 50mm f/1.4 lensini f/1.4'e cekeceksin.. neden? cunku SR var..
bu da acikcasi bence cok komik..
evet d40 ile cekemezsin ayni olcude.. sonucta titresim onlemenin avantaji var..
ama sunu da unutma.. eger ki ortam biraz daha karanlik ise, SR'in da yetmeyecek? yaniliyor muyum?
ama olabildigi kadar cekecegim diyorsun sen tabii..
iso 1600'e alip, f/1.4'de cek, bak bakalim fotografin nasil cikacak?????

tabii onu sen kullanirsin, cunku net gorunuyor.. ama dunya kadar noise.. f/1.4'de olmasi da cabasi lensin..
halbuki eglence ortamindaysan madem, acarsin flash'i cekersin hisli.. bunun neresi garip anlayamiyorum dogrusu..
neden ille de flash'siz cekeceksin?

gece manzara cekeyim falan desen, acikcasi alinma ama yuksek iso ile veya en acik diyaframi kullanarak manzara cekilmez..

ha ama ne var? titresim onleme yardimci oluyor.. bunu kimse inkar etmiyor.. ama sen 50mm lensi kullanan, cunku 1500 dolarlik lensin verecegi kaliteyi alan biri oldugundan, tripod kullanmayip basta SR ile isini halletmeye calisiyorsun.. burasi yanlis..
ama yanlis anlama bak, titresim onleme yaramaz demiyorum..

........

biraz da d40 ile k100d arasindaki teknik farklari konusalim.. nasil fotograflar verdiklerini..
k100d'nin fotograflarinda sarimsi bir cast olusuyor mesela.. wb'si d40'daki auto wb kadar etkili degil.. bu durumlara ne diyorsun peki?

titresim onleme olsun da gerisi bos diyenlerden misin yoksa?
...

acikcasi hisli, dunyadaki en populer kameralara baktigimda, canon var nikon var.. pentax diyorsun, ama sony mesela pentax'dan daha onde.. neden acaba insanlar daha cok nikon veya canon aliyorlar? ne diyorsun bu duruma?
her ikisinde de titresim onleme mekanizma yok ustelik..

kaldi ki, ustune basa basa da soyledim; nikon cok yakinda 55-200 VR'i da cikartiyor.. yine ucuz bir lens olacak.. ve pentax'daki gibi sensor base degil lensde olan VRII teknolojisi var..

titresim onleme de onleme diyorsun..
peki hadi uzun bir tele lens taktik.. tabii pentax'da takacak lens de bulabilirsen..
hangisi daha avantajli? lensde olmasi mi sensordeki mi?

hangisi daha cok gelistirilebilir? hangisinin ne dezavantaji var, bunlari dusunuyor musun acaba?
.......

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:28 - İp: 86.***.**0.120
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Osmanlı ben 75-300 kadar iyi değil dedim. yani göreceli olarak kötü.. açıkcası bir ara Sigma 17-70 almaya niyetlenmişken sonra Sony 18-70'in aslında hiç de fena bir lens olmadığını düşünüp vazgeçtim...

Sony A100 varken D70s'e bakmam, mesela iso'su 200den başlıyorki ben düşük isolarda çalışmayı seviyorum.
işin kozmetik kısmını çok fazla ciddiye almamak lazım açıkcası benim için en önemsiz ayrıntı body'nin tipidir. (kalitesi değil) R1'i de beğenmezler mesela ama bana lazım olan makinenin çektiği D70S kesinlikle A100'ün detay ve keskinliğini sağlayamaz...yapamaz biliyorum, çünkü kullandım.

Eskiden olsa 350D yerine elbette D70S derdim ama eskidende değiliz işte...

Şu pentax ve Sony'ye lens ekipman bulamama olayını ise gerçekten anlamıyorum. yani Canon, Nikon alanların da %90'ı sigma kullanmıyor olsa dediğiniz doğru.. neden? çünkü sigma ucuz! ben setime daha ne ilave edebilirim ki amatör olarak en fazla bir sigma 10-20 olur... İnternet elinin altında lens bulamayan arayamamıştır.

Ben d40 almam... neden almam? sigma 10-20 kullanamayacağım için almam mesela... ama fotoğraf kalitesi falan iyi makine ona bişey demem, fakat mavi ile sorunu var o makinenin test fotolarında bile öyle... Tuhaf tuhaf gökyüzü renkleri görüyorum.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:32 - İp: 85.***.**8.133
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

D40'ın multicam 530'unun,D70s'den daha hızlı focus yaptığını mı ima ediyorsun??
Bana D200'deki multicam 1000'in,D2X'deki multicam 2000'in yarısı kadar netleme hızı olduğunu(2000 yerine 1000 old. için) söylemiştin.Bu durumda multicam 900'ün,hayli hayli 530'dan iyi olması gerekmez mi?


kivanc, iki kat iyi olmasi falan bircok seye bagli.. multicam 2000'de 2000 tane kontrast'a hassas sensor bulunuyor, oysaki multicam 1000'de 1000 tane.. ama fokus hizini etkileyecek bir diger faktor de, cross-type af sensorleri.. d2x'de 9 tane bulunuyor.. d200'de bir tane..
d2x, cok dusuk isikta bile inanilmaz fokus yapabiliyor.. ama d200 o kadar hizli degil.. hatta yaninda cok yavas bence..

multicam 900 ile multicam 530'u sadece rakamlarina bakarak da karsilastirma kesinlikle.. cunku multicam 530 cok yeni bir teknoloji..
multicam 900'den cok memnun degildi insanlar.. forumlardan arastirip gorebilirsin bunu..

Belki D40'ın bazı özellikleri D70s'den iyidir ancak,D70s'in gövdesi harika.Diyebilirim ki D80'den bile başarılı ve D200 gibi profesyonel bir görüntü çiziyor.

kivanc zamaninda ben d70 ile 350d'yi bir yil karsilastirip sonunda 350d aldim.. profesyonel goruntu olayi baska, fotograf kalitesi baska bir olay.. ozellikleri yine baska..
d70s daha iyi bir kamera tabii ki d40'a gore.. ama anladigim kadariyla, aralarinda 500 ytl de fark var.. 500 ytl'ye baska bir lens de alinabilir rahatlikla..

neyse soylemek istedigim, goruntu hersey demek degildir..
.......

Ve tüm lensler ile sorunsuzca çalışıyor,auto focus yapıyor.
Ve D40'da bildiğim kadarıyla,üst kısımda ekran yok,D70s'de var.


ust kisimdaki lcd'ye niye ihtiyacin var onu dusundun mu kivanc?.. hadi ben sana sorayim..
ve d40'i biliyorsun, sence onun lcd'si nasil bir de d70s'inki nasil? karsilastirabilir misin?..


D40'ın üzerinde kullanılan 18-55mm lens,2. nesil.Kalite açısından bakıldığında ne derece etkin rol oynar eski modele göre?

eski lense gore tam olarak nasil bilemiyorum, ama zaten nikon 18-55 lensi gayet kaliteli..
....

d40 aliniyor kivanc, cunku insanlarin kompact kamera yerine dslr alabilme sanslari var.. zaten fotografcilikla ciddi olarak ugrasan insanlar, ciddi kameralar ve ciddi lensler aliyorlar..
sen soyle o fiyata dslr mi alirdin kompact mi?
benim butcem o kadar olsaydi, kesinlikle d40 gibi bir dslr alirdim..

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:39 - İp: 86.***.**0.120
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

lutfen, forumda amator dslr kullanip setinde 18-55, 55-200 ve 50mm prime lens olanlari isaret edebilir misin hisli?
valla kimde var bilmiyorum, nereden bileyim ki zaten? yanlizca amator adamin ucuz prime lens hakkidir diyorum.

ben hicbir yerde prime lense ihtiyac yoktur demedim,
belirttigim gibi yazdiklarindan cikan anlam bu bence.


ayrica prime olup da af-s olan birsuru lens var..ama tabii hemen en ucuzu bu, o yuzden onu kullanirima kaciyoruz nedense..
amator adam icin konusuyorduk dimi? o lenslerin fiyatlarini da alabilir miyim?

ben ozellikle de belirttim kac yerde, titresim onleme gereksizdir demedim, demem de sacma olur zaten.. ama titresim onleme de sana super keskinlikte fotograflar vermiyor dedim.. ve sunu da cok iyi biliyorum ki, cok az kisi burada tripod tasiyor.. ama 50mm lensi kullanip da cok kaliteli ciktilar almayi dusunuyorsun, fakat tripod kullanmayacaksin oyle mi yorumunu yapmistim.. bilmiyorum yaniliyor muyum?sende dslr var mi hisli? tripod kullaniyor musun?
yukarida yazdigim gibi 50mm lensim var, tripod cogu zaman kullanmiyorum, dibine kadar amator bir adamim. elde cekimde 18-55mm lensin prime lens kadar cikti veremiyecegini yasiyarak ogrendim.

soylediklerimi lutfen orasindan burasindan alip da yansitma burada..
oldu ama cogunun benim yadiklarimla alakasi yok ne yapalim?

nikon neden insanlari opuyorum diyor sana gore? nikon'un gelecekteki butun lensleri af-s olacaktir ben buna inaniyorum.. cunku af-s lensleri gercekten hizlilar..
olacaktir belki ben de demisim zaten alacaksaniz bekleyin adamlarin bu seri ucuz lensleri cikartacagi iyice belli olsun.

sanirim ucuza satan firma diye bahsettigin de pentax.. ve kamerasi da k100d..lutfen bana k100d ile d40'i kiyaslayabilir misin hisli rica etsem.. sanirim hep titresim onlemede takilip kaliyoruz.. tabii boyle olunca da, bir yere varilamiyor..ve k100d ile 18-50 ve 55-200 lensleri disinda kullanacagin lensleri soyle lutfen? sanirim birkac alternatifin var.. ama nikon'da durum hic de oyle degil..

valla buyur pentaxin lensleri surada var: tik tik
bunlar da pazarda bulabileceklerin, ucuncu partilerle beraber: tik tik

#hisli' tarafından 11.03.2007 19:42:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:40 - İp: 88.***.**4.44
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat merhaba.. bir duzeltme yapmak istiyorum; d40 ile 10-20 kullanabilirsin cunku 10-20 lensi HSM ozellikli..

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:41 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hisli oldu.. o kadar cok lensi var gercekten, bunu inkar etmiyorum zaten.. ama onemli olan konu nerede satiliyor bu lensler?
bana turkiyede satis yapan sitelerden ornekler verebilir misin?
veremezsin, cunku yok hisli..
sakan bana, ama birsuru manuel lens bulabilirsin bit pazarinda gibi birsey de soyleme, cunku d40 ile de her lensi zaten manuel olarak kullanabilirsin..

bu arada ben ingilterede yasiyorum, burada yuzlerce yer var kamera ve aksesuarlari satan, burada bile bulunmuyor.. ve sitelerde pentax'in lensi olarak 7-8 tane lens gosteriliyor..
o verdigin sayfalari acip da bakiniz pentaxin dunya kadar lensi var demekle olmuyor ne yazik ki.. bunu herkes kabul etsin..

simdi birileri cikip, ama pentax'in star serisi lensleri geliyor der.. evet geliyor, ayni nikon'un cok para deyip de begenmediginiz lensleri gibi fiyatlara satilacak o lensler de..

yukarida yazdigim gibi 50mm lensim var, tripod cogu zaman kullanmiyorum, dibine kadar amator bir adamim. elde cekimde 18-55mm lensin prime lens kadar cikti veremiyecegini yasiyarak ogrendim.

iste onemli olan nokta da bu..
cunku 18-55'den daha kaliteli sonuc elde ediyorsun.. peki nerede kullaniyorsun fotograflarini hisli? satiyor musun fotograflarini bir yerde?
yoksa sadece bilgisayar basina gecip, aaa, bak bu fotograf daha bir keskin cikmis mi diyorsun?
ukalalik yapmak istemem, ama her iki lensden de ciktilar aldin mi?
18-55'den cikan A3 cikti aldin mi mesela?
begendin mi begenmedin mi?

iste onemli olan nokta da bu.. cunku amator adam, 18-55 ile de cekse zaten yeterince iyi fotograflar cekecek.. kalite farkliligi istiyorsan gercekten tripod kullanmalisin diyorum sana, ama sen kullanmiyormussun..
ne kadar kalite senin icin kabul edilebilir hisli?

madem daha kaliteli olsun istiyorsun neden tripod kullanmiyorsun?
cunku sen pratik olmasini istiyorsun ayrica.. ama bilgisayarda actiginda da biraz daha kaliteli gorunsun istiyorsun.. peki o kaliteyi kullaniyor musun? hayir..


 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:52 - İp: 86.***.**0.120
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

nasıl yani dadanagast?

 

Tarih: 11 Mart 2007, 19:52 - İp: 85.***.**2.89