uzaklara
uzaklara (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Nikon D300s Ve Nikkor Af-s 14-24mm F/2. 8

Merhaba degerli fotograf üstadlarım, bir konu hakkında beni bilgilendirmenizi rica edecektim, benim nikon d300s makinem var, ben genelde dısarda park cekimi ve bazen studioda gelin damat fotografları cekiyorum, bu makineye Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED lens almak istiyorum, sizce bu isabetli bir kararmı olur, yoksa bana tavsiye edebileceginiz cok daha iyi bir lens varmıdır? simdiden hepnizide tsk ediyorum, Saygılar Nuri Duman

Tarih: 12 Mart 2011, 02:55 - İp: 87.***.**8.88
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Hocam ben acikcasi cok incelemeler yaptim bu sitede ve bazi tutarsiz sonuclar mevcut.Bu site daha cok sensor testlerinde meshur ancak lensleri icine sokup lens testi gibi gorunen bu veriler ile insanlarin akillarini karistiriyorlar.
Ben DXO mark score yazan yere tikladigimda D700 icin yesil alanlarin f8 leden sonra kotulesmeye basladigini,D300S icin ise sadece f2.8 ve 24mm de birazcik yesil oldugunu gorebiliyorum.Buda lensten ziyade, sensor testi oldugunu zaten gosteriyor.Yani crop yapilan resimdeki distortion oraninin azligi,chromatic aberration performansi falan tamamen sensor buyuklugu yada kucuklugu ile ortaya cikan sonuclar.DXO genel skora lensin gece performansinida katmis benim cikardigim ve o yuzden genel skorlamada D700 bu lens ile daha fazla DXO mark score u almis.

Tarih: 16 Mart 2011, 03:33 - İp: 219.***.**6.57
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ozansan , DxO'dakiler ne lens testi , ne de sadece sensor testi . Yapılan " sensor üzerinde lens " kombinasyonunun testi . İşin ağırlıklı olarak sensore de baktığını kabul ediyorum ama olay bir tek o değil . Aynı makinaya (sensöre ) takılan 2 lensin arasındaki farkı - hangisi iyi hangisi kötü görebiliyorsun ; önemli olan da bu.

Yıllardır takip ettiğim photozone benzeri ( dpreview da öyle sanırım ) gibi siteler lensleri çeşit çeşit alakasız makinalar ile test ettikleri için feci şekilde çuvallamış vaziyetteler . Mesela Canon testlerinin çoğunu 3-4 yıl öne 8 Mp makinalarla tamamlamışlar . Üzerine yeni lenslerinkini 15 Mp'de yapmışlar . Gidip şimdi 2011 model lens testlerini de 18 Mp'de filan yaparlarsa şenliğe bak . Biliyorsun sensör kalitesi arttıkça , görülen çizgi de artıyor - lensler hala çözünürlük olarak sensorlerden önde çünkü. Gel de şimdi 4 yıl önce test edilmiş bir lensi 60D'ne almaya çalışırken o testlere bakarak fikir edinmeye çalış.

Nikon' testlerine 2006 teknolojisi 10Mp D200'de başladıklarından bir süre ona takılmışlar - şimdi ne ile yapıyorlar bilmiyorum . 3rd party lenslerin de hangi DSLR üzerinde denendiği muamma .

Lensler farklı sensör çözünürlüğünde farklı sonuçlar verdiği için , bu sitelerin testlerine bakarak lens kıyaslaması yapmak , Sigma mı keskin Nikon mu görmek imkansız .

O sebeple DxoLabs'ın yaptığı en doğrusu . Her lens her makina üzerinde ayrı ayrı test edilmiş - bu sayede istenilen DSLR üzerinde tüm o lenslerin sonuçlarını görmek mümkün .

Tarih: 16 Mart 2011, 06:58 - İp: 96.***.**4.180
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

D300s ile ultra geniş açı lensi olarak Tokina 11-16 f2.8 öneririm. APS-C algılayıcılar için mükemmel bir lens.
14-24 tam kare algılayıcılar için en iyi ultra geniş açı lens ama D300s için çok gerekli değil, belki fiyatı daha insani olsa olurdu.

Tarih: 16 Mart 2011, 14:16 - İp: 82.***.**1.202
ozansan
ozansan (üye)

Katiliyorum...

Tarih: 17 Mart 2011, 04:14 - İp: 219.***.**6.57
anilakar
anilakar (üye)
İstanbul / Amatör

ark bende 300s almak ıstıyorum ama ıyı bır makınamı sızde ce bu paraya degermı bıde buna uygun olan lens olarak ne var

Tarih: 18 Mart 2011, 17:44 - İp: 88.***.**5.254
ozansan
ozansan (üye)

Sen alma bence.Sorun ile alacagin makina arasinda tezat var...

Tarih: 18 Mart 2011, 17:51 - İp: 219.***.**6.57
anilakar
anilakar (üye)
İstanbul / Amatör

sende alma saten bu kafayla ne 550 d kullana bılrısın nede 500d yı

Tarih: 29 Mart 2011, 01:21 - İp: 78.***.**8.1
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

anilakar

bilyeli araba bile kullanabilecegini sanmıyorum, o yuzden alma bence.

bu işten para kazanan profesyonellerin bayıla bayıla kullandıgı bir makineye, daha d90 uzerındeki enstantane ayar tekerlegini bulamamana ragmen guzel bir makine mi diyebiliyorsan,o paraya bence gidip portakal sıkma makinesi ve bol bol portakal al...

bir daha da ozelden mesaj atmadan once iki defa dusun.
zamanını ona buna artistlik yaparak gecirecegine biraz arastırma yap, ac kullanma kılavuzu falan oku.

Tarih: 29 Mart 2011, 02:46 - İp: 217.***.**1.230