uzaklara
uzaklara (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Nikon D300s Ve Nikkor Af-s 14-24mm F/2. 8

Merhaba degerli fotograf üstadlarım, bir konu hakkında beni bilgilendirmenizi rica edecektim, benim nikon d300s makinem var, ben genelde dısarda park cekimi ve bazen studioda gelin damat fotografları cekiyorum, bu makineye Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED lens almak istiyorum, sizce bu isabetli bir kararmı olur, yoksa bana tavsiye edebileceginiz cok daha iyi bir lens varmıdır? simdiden hepnizide tsk ediyorum, Saygılar Nuri Duman

Tarih: 12 Mart 2011, 02:55 - İp: 87.***.**8.88
foto70
foto70 (üye)
Karaman / Amatör

ben de satacaksın sanmıştım

Tarih: 12 Mart 2011, 06:20 - İp: 78.***.**6.20
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu lens full frame icin yapilmis bir lens.Hizi f 2.8 degeriyle tabiki daha ustun ancak APS-C format icin yapilmis 12-24 f4 ile hem daha fazla aci hemde daha uyumlu bir sonuca gidersin diye dusunuyorum.Sonucta aralarindaki fiyat farkida bayagi var.Full format makinaya gecis yaparim dersen bahsettigin lensi almanda hicbir mantik disilik yok ve ondan iyiside yok acikcasi...Ayni sekilde 12-24 den iyiside yok Nikonlar icin.Hepside test edildi onaylandi.

Tarih: 12 Mart 2011, 07:08 - İp: 219.***.**6.57
uzaklara
uzaklara (üye)

Oncelikle verdiginiz bilgi icin tsk ederim Ozan bey, Full Frame olan Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED lensi D300s te kullanılamazmı yoksa kullanıldıgı taktirde sorunlarmı olusturyor? bide sizin onerdiginiz lens ile benim bahsettigim lens arasında cok buyuk bir kalite farkı varmıdır? simdiden tsk ederim

Tarih: 12 Mart 2011, 19:35 - İp: 87.***.**8.88
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Soruyu soran arkadaşım; FF uyumlu bir objektif, aynı zamanda da APS-C sensörlü makinelerde de elbetteki sorunsuzca kullanılır ve hiçbir teknik sorun oluşmaz.Bununla kafanızı karıştırmayın.Ancak 14-24 ultra geniş açı bir objektif ve atmosfere açık mekanlarda manzara çekimi, kapalı mekanlarda ise mimari ve tarihi mekanların çekiminde işe yarayacak bir objektiftir.Yani stüdyoda bu objektif gelin - damat, vesikalık. . . türü çekimlerde kullanışlı bir görüş açısı vermez.Stüdyoda kullanım için 24-70 aralığındaki objektifler tercih edilir.Ayrıca dışarıda ''park çekimi'' diye adlandırdığınız çekimden kastettiğiniz nedir ? Otoparkta duran araç çekimi falan mı ?

Tarih: 12 Mart 2011, 21:14 - İp: 94.***.**9.237
uzaklara
uzaklara (üye)

Merhaba aeron hocam, cevabınız icin cok tsk ederim, park cekimi derken dıs mekanlarda gelin damat cekiminden bahsetmistim, cok nadir studio cekimi yapiyorum oda cok onemli degil, zaten benim genelde fotograf cekimlerin dıs mekanlarda gelin damat fotografı cekmek, ben suan sigmanın 18-200 lensini kullaniyorum, fakat pek memnun degilim, bana Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED lens onerildi, makinem nikon d300s siz bana ne onerirsiniz? simdiden cok tsk ederim,

Tarih: 12 Mart 2011, 21:35 - İp: 87.***.**8.88
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

14-24 başta olmak üzere ultra geniş açılı objektiflerle gelin damat çekimi ve benzeri çekimler yapılmaz..Yani yapılır ama objektifi gelin ve damatın burnunun dibine kadar sokmanız gerekecektir..Gelin damat çekimi için bu objektifi size kim hangi zihniyetle önerdi çok merak ediyorum.. zır cahil ve eğitimli cahil insanların sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin..sözkonusu objektifin fiyatı spot 2300 dolar civarında..diyelim ki aldınız ve işinize yaramadığınızı gördüğünüz...tamam elinizde patlamaz ve neredeyse aldığınız fiyata yine satarsınız ama ne gerek var bunlarla uğraşmaya ve zaman kaybetmeye...

Dediğim gibi..gelin damat, vesikalık..türü çekimler için kullanılması gereken objektif 24-70 aralığındaki ''standart zoom'' sınıfındaki objektiflerdir...nikon 24-70 f/2.8 objektifi, şuan yeryüzünde bulabileceğiniz bu sınıftaki en kaliteli objektif.Kendim Canon kullanmama rağmen bu objektifin kalitesinin bambaşka olduğunu söyleyebilirim....Spot fiyatı 2000 dolar civarında idi en son..

Tarih: 12 Mart 2011, 23:38 - İp: 94.***.**9.237
uzaklara
uzaklara (üye)

aeron hocam verdiginiz bilgilerle gercekten beni aydınlattınız, size cok tsk ediyorum, sizin tavsiye ettiginiz lensi alcam insallah saygılar Nuri Duman

Tarih: 12 Mart 2011, 23:46 - İp: 87.***.**8.88
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben D300S veya herhangi bir APS-C format üzerine takılacak $2000 'lık pro lens için " boşa harcama " derim . Keskinlik olarak kit lensten farklı bir verim alınamayacağını - merak eden olursa - tartışabilirim .

Para problemi yoksa veya ileriye FF'e yatırım olarak düşünülüyorsa itirazım yok tabi - hepimizin sahip olmak istediği oyuncaklar Pro lensler ...

Tarih: 13 Mart 2011, 02:08 - İp: 96.***.**4.180
uzaklara
uzaklara (üye)

Sayın paperman yorumunuz güzel ama oneriniz nedir? aeron hocam nikon 24-70 f/2.8 onerdi ve bencede isabetli bir karardı, siz ne düsünüyorsunuz?

Tarih: 13 Mart 2011, 02:19 - İp: 87.***.**8.88
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sözüm lense değil - çok kaliteli bir lens . Ama APS-C boy sensörde , D300s üzerinde bir kalite farkı yaratmayacak derim - $2000 küsur harcamanız

Elimde Sigma 18-200mm ile ilgili test yok ama $250-300'e bulunabilecek Nikon 18-105mm & 18-135mm ile ilgili çok var . Hepsi aynı keskinliği $2000 ucuza sağlarsınız diyor .

f2.8 kısmı , 1-1.5 stop diyafram avantajı için bir şey diyemem tabi sizin için önemliyse .

Tarih: 13 Mart 2011, 03:31 - İp: 96.***.**4.180