dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Makina Alıyorum...

3 gün içerisinde Nikon D80 alacağım, bir aksilik çıkmaz ise, gövdenin ucunada tamron 17-50...

D200 arasında gittim geldim...Aradaki 500 dolarlık fark beni D80'ne zorladı.O farkı lens olarak değerlendirmek sanırım daha mantıklı...

Sırasıyla alınıcak lensler listesinde ilk etapta Sigma 150 mm Macro ve 50 mm 1.8 nikon var...

Tele olarak ise sigma 70-200 f 2.8 ile sigma 70-300 arasında kararsız kaldım, kararsızlığım çok büyük bir sorun değil.

Çünküüüüü

Nikon alma nedenim esası, çevremdeki çok yakın 3 kişinin daha aynı makinayı kullanması...lens değiştirme tokuşturma olayına sık sık girebilicez...

70-300 apo macro'yu uzun uzadıya test edebileceğim...

son olarak total 1500 usd...

düşünceleriniz lütfen

Tarih: 17 Haziran 2007, 18:11 - İp: 88.***.**7.251
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses bende biliyorum bu durumu...hemen hemen bütün alışveriş merkezlerinde fotoğraf çekmek yasak...

gidecem soracam neden diye...arızada adamımdır ben.neye dayanarak yasaklıyorsun..ortada bir yasak varsa bu yasağı delenlere bir cezai müeide getirmen gerekir ki bunu yapacak yasal dayanağın var mı vs. vs.

 

Tarih: 19 Haziran 2007, 20:01 - İp: 88.***.**7.251
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Konuyu saptırmak istemiyorum ama bu ülkede fotoğrafçılık zor !!!

Ben de dün Göksu Parkına gittim (Ankara) ,çok güzel bir yer,belediyeye bağlı çalışan koskocaman bir park,barberküler,yapay göl,köprüler,ördekler vs. bir dolu güzel şey var.

Amaaaa zihinler bulanık!!!

Biraz fotoğraf çektim sonra geri döndüm tripodumu aldım tripodla fotoğraf çekmeye başladım ki bir güvenlik görevlisi geldi beni uyarmaya başladı,burada fotoğraf çekmeniz yasak gidin idareye söyleyin izin alın gelin diye !Benim tepem attı gerçekten,amacınız ticaret değil miye kadar gitti laflarım.

Kamuya açık bir yerde fotoğraf çekmenin nesi yanlış nesi yasak.

İdareymiş pehhh ben saat 730-8 deki o güzelim ışığı kaçırdıktan sonra idareden alınan izin neye yarar.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bizi çekip haber yapmasın,pisliklerimizi görüntülemesinler kaygısı güden bir dolu maganda,mafya kılıklı yönetici dolu.
YARASI OLAN GOCUNUYOR ARKADAŞIM

Ben ne zaman bu ülkede bir ressam o gölü çizerken,yanındaki arkadaşının fotoğraf çektiğini;uzaklardan bir gencini gitarını çalarken,öteden arkadaşlarının basketbol oynayıp coştuğunu.İnsanların adam gibi bir meşgalesi olup bunları doğru düzgün yapabileceği bir memleket göreceğim.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 14:28 - İp: 85.***.**0.127
ersel
ersel (üye)
İstanbul / Amatör

Haklısın maviizci arkadaşım aynı durumu bende kocaeli izmitte yaşadım. kocaeli valiliğin önündeyim güzel bir bina güneş batmak üzere güzel bir kare. bir iki poz çektim iki tane polis geldi burda fotoğraf çekmek yasak dedi bende yasak levhasını göremedim dedim yok dediler çekemessin beni vallik binasına soktular kimlik kontrolu vsss gastecimiyim diye sordular bir takım sorgular. ben gayet masumane bir biçimde binayı çekiyordum inanın valilik binası olduğunu bile anlamadım hangi yüzyılda yaşıyoruz bilmiyorum. her halde özlemini çektiğin hayalini kurduğun günleri biz göremeyiz.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 14:39 - İp: 88.***.**1.105
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Aslında benzer şeylerle başka ülkelerde de var........

New york'da ikiz binaları (o zaman rahmetli olmamışlardı) altan üste doğru çekiyorken 2 metre boyunda zenci bir güvenlik görevlisi yanımda belirdi, burada fotograf çekemezsiniz dedi.. ben de biraz önce binanın en üst kattından çektim, bir çok kişi de çekim yaptı neden burada yasak olsun ki dedim. O da; "ben bilmem, burada güvenlik nedeniyle yasak, çekemezsin" dedi

Milyonlarca turistin geldiği Madrid ve Atina'da da benzeri başıma geldi.. Her yerde anlamsız yasaklar olabiliyor yani...

Türkiye'de silahla dolaşsanız kimse karışmaz ama elinde bir fotograf makinası varsa yandın, hemen aynı tepki "çekmesene kardeşim"

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 15:12 - İp: 212.***.**7.181
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bahsettiğim nedenden oluyor işte. 'Nasıl olsa karşılık vermez, fotoğraf sanatıyla uğraşan adam yumuşak adamdır' mantığı. Dişini geçirebileceğine inandığı birisini görünce, aslan kesiliyor ezikler. Hayatta doğru dürüst başarı kazanamamış, itilip kakılmış adamlar yapar genelde bu hareketleri. Bir de mavi_izci arkadaşın dediği gibi, pisliklerimiz ortaya çıkar korkusu var tabi ki.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 15:43 - İp: 88.***.**8.78
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hızlı davrancaksınız ben cevahirde yaklaşık 30 kare çekmiştim :D,akmerkezdede öle,şansım heralde :D

dunesea bu topik pazarbeyin topiğe rakip olur valla

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 17:39 - İp: 88.***.**5.228
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital fotoğrafçılıkla ilgili pek çok kitabı olan ve bu konuda oldukça tanınmış birisi olan Scott Kelby bakın yazdığı kitaplardan birinde ne demiş. Üstelik de bunun için ayrı bir konu başlığı açmış.
“Ne Çektiğinize Dikkat Edin!
Özellikle ABD’de 11 Eylül olayından sonra insanlar binalarının dışında birilerinin fotoğraf çektiğini gördüğünde tuhaf davranabiliyor. (ki bina dediğimiz şey yerşelim alanlarında bolca bulunur), üstelik kamu binalarının önünde bilhassa duyarlı oluyorlar. Kısa bir süre önce tanıdığım bir fotoğrafçı şehirde çekim yapıyordu ve gözünü vizörden ayırdığında üç tane güvenlik görevlisinin etrafını sardığını fark etti. Fotoğraflarını çektiği binanın federal bir bina olduğunu fark etmemişti. (ona çekici bir yaşlı bina gibi gözükmüştü). Görevliler de makinesinin bellek kartına el koymak istediler. Neyseki güvenlik görevlilerini fotoğrafları gözlerinin önünde bellek kartından silmeye ikna etmeyi başardı, ama bunu başaramasaydı, birkaç dakika içinde işe polis de karışacaktı. (sonuç olarak federal bir binadan bahsediyoruz) Oysa şirketlerin bina güvenliği de son derece saldırgan olabilir (bunlara dair de öyküler duydum) bu yüzden şehir içinde çekim yaparken biraz dikkatli olun ve gerrektiğinde fotoğraflarınızı kartınızdan silmeye hazırlıklı olun. Ayrıca genel bir kural olarak, ABD’de ve çoğu ülkede devlet binalarını, havaalanlarını, askeri üsleri, terörist eğitim kamplarını, nükleer füze rampalarını ve denizaltı üslerini çekerken şansınızı zorluyor olursunuz.”

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 19:53 - İp: 88.***.**3.0
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında özellike devlet binaları ve hassas bölgelerin çekilmesindeki yasaklamaları ben de anlayabiliyorum. Ama dediğiniz gibi alışveriş merkezleri yada park-bahçe gibi kamuya açık yerlerin fotoğraflanmasındaki yasaklamaları anlamak mümkün değil. Ömzellikle de parkların. Ankara’daki parklarda konulan yasakları ben de duymuştum. FK’da bu konu çok tartışılmıştı. Özellikle de doğa ve kuş fotoğrafçıları çok şikayetçiydiler. Orda söylenen şuydu. O doğa harikası yerlerde yaban hayatı olumsuz etkileyecek bir takım girişimlerde bulunuyormuş büyük şehir belediyesi. Mesela kuşların sulak alanlarının içlerine kadar ziyaretçi dolaşma yolları yapmışlar. Ve özellikle de kuşların barındığı göl kenarlarındaki sazlık alanları da epeyce bir tahrip edip açılan alanlara restoran, büfe tarzı yerler yapılıyormuş. Bu konuları bazı gazeteciler gündeme getirmeye çalışınca da sevgili belediye başkanımız M.G. oralarda fotoğraf çekilmesini yasaklamış. Güvenliçiler zaten kendileri de söylüyorlarmış “Başkanın emri var fotoğraf çekmek yasak” diye. Boynunda böyle dslr ve kocaman objektifler gördüklerine de soruyorlarmış gazetecimisiniz falan şeklinde. Velhasıl kelam durum aynen mavi_izcinin dediği gibi. Yarası olan gocunuyor ve yasaklar başlıyor. Ben fk’da bu konu tartışılırken daha da vahim bir örnek daha duymuştum aslında. Oradan bir arkadaş İstanbul’da şehir hatları vapurundayken dışardan şehri çekmeye çalışırken yanına gelen bir güvenlikçi fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söylemiş. İnanabiliyor musunuz insanların cahilliğine.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 19:53 - İp: 88.***.**3.0
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İçim ekşidi

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 19:57 - İp: 85.***.**0.127
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah işte ben bunun 2 için 2 kart slotu olan makina istiyorum.Gerikrse birine sakıncası olmayan fotolar çek.Adama göster bak kardeşim çekmedim fotolarda aha bunlar de.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 20:07 - İp: 88.***.**9.237