pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konica Minolta Nerde ?

Arkadaşlar dikkat ediyorum konica-minolta yok forumda. Sanırım pek reklamını yapamıyorlar. Özellikle slr like sınıfında mücadele canon, fuji, sony , panasonic arasında geçiyor.
z3, z5, z6 modelleri konusunda pek bir ilgi yok.A 200 ve a2 ilede ilgili pekbirşey yok. bu modeller yerine konica-minolta birşey düşünmüyormu acaba. Yada reklam yapmayı düşünmüyorlarmı.Çok geride kaldılar.
Haksızmıyım.

Tarih: 9 Ocak 2006, 01:09 - İp: yok
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Muhtemelen şubat-mart arası 7di çıkıyor. 7d ile arasında D200 sensörü kullanmasından başka çok ciddi bir fark olmayacak sanırım. 2006 sonunda da 9d çıkması bekleniyor.

omerk,

7d nin deklanşör sesinin iğrençliği subjektif bir düşünce takdir edersiniz ki. nikon ve canondaki demişsiniz, hangi nikon ve canon? 350dninki mi? 20dninki mi?

sonuçlar tatmin edici değil derken hangi sonuçlar tatmin edici değil? fonksiyonların sonuçlarının tatmin etmediği anlamını çıkartıyorum ki buna anlam veremiyorum. fonksiyon ya çalışır, ya çalışmaz?

ergonominin kötü olduğunu da ilk defa sizden duyuyorum. fonksiyon yerleşiminin bu denli kullanışlı olduğu başka bir dslr bence yok. zaten bu yüzden d200e tercih ediyorum, ki d200 ün ergonomisi ve fonksiyonelliği de gerçekten güzel. tabii bir nikon lens takımım olsa minolta düşünmezdim bile o ayrı. minolta 7d den sonra en ergonomik ve fotoğrafçı için kullanışlı makine de d200 dür derim. tabii daha elime alıp kullanma fırsatım olmadı.

el hasıl, ben makinemi her kullanışımda başparmağım olduğuna şükrediyorum ve gözümü vizörden ayırmadan herşeyi yapıp kontrol edebiliyorum.

bir de histogramı vizörden görsem tamamdır.

Tarih: 13 Ocak 2006, 00:27 - İp: 85.***.**4.113
omerk
omerk (üye)

7D yi kullandınızmı bilmiyorum Ömerbey, Fonksiyon sonucu ile ne alakası var, 7Dnin fotoğraf sonuçları tatmin edici değil, Kumanda düğmeleride tek elle yapmak zor ve iki elinizi kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Buda avantajlı değil.Ele uyumunda D20 veya Nikon D2x gibi ergonomik değil.Ayrıca LCD ekranı başarısız.Gerçek renkleri yansıtmıyor. Sonuçta bu benim düşüncem, size güzel gelebilir ama benim değerlendirmemde zayıf kalan bir makina.

Tarih: 13 Ocak 2006, 16:52 - İp: 85.***.**9.66
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu senenin sonuna dogru muhtemel FF sensorlu 9d'nin cikacagini duymustum.. ama 7Di'dan haberim yoktu dogrusu..
7D'nin ergonomisi bence de cok harika omerk.. ama d2x gibi de degil.. d200'u daha gormedim bile..
...ama kullanim acisindan nasil zayifligi var, onu bilemiyorum..
..................
engin abi, bence siz kesinlikle bekleyin zaten.. cunku buyuk ihtimalle canon da yeni bir makine cikartacak, muhtemek 40D, cunku o yuzden kac aydir 100 pound cashback veriyordu 20d icin..
bu arada 20D'nin shutter sesinin cok kotu oldugunu herkes soyledi dunyada..
km 7d ile ilgili birsey duymadim.. ama tabii ki omerk ve omerbey daha iyi bilirler..
......
bu arada, omerk ve omerbey, ikinizin de sitede bulunmanizdan dolayi cok mutlu oldum.. bircok konuda bilginiz var ve insanlara cekinmeden yardim ediyorsunuz.. bu yuzden her ikinize de kendi adima tesekkur ediyorum..
.............................
son olarak, alt sinif hicbir dslr'i d200'e degismezdim..

Tarih: 13 Ocak 2006, 19:32 - İp: 62.***.**2.10
omerk
omerk (üye)

sevgili dadanagast bilgi paylaşımlarınız için öncelikle biz teşekkür ederiz.

Tarih: 13 Ocak 2006, 19:55 - İp: 85.***.**9.66
omerbey
omerbey (üye)

ben 7d kullanıyorum zaten. 20d yi de uzun süre kullandım. ergonomiyi beğenmemenize inanamıyorum. orta parmak resti olan bir makinesi yok nikonun. 20d de yine biraz var.

ayarlara belki biraz alışmak gerekir, ama o kadar kolay ve zevkle ayar değiştiriyorum ki 7d ile, o kadar olur. zone matching ayarını değiştirmek sorunlu biraz, o ayarı da custom presetlerden birine atayarak hallettim artık herşey mükemmel.

şimdi makineme bakıyorum, sol elimi kullanmamı gerektirecek tek şey, makine açma düğmesi. EV compensation fonksiyonunun sol tarafta olması hoş. ama ben bir de sağ elle kullanabilmek için arka daireye atadım. yani o da sağ elle kontrol ediliyor.

bilmiyorum, önyargılı değilim, bütün makineleri seviyorum ben. hepsi güzel şeyler yapıyor. ama kullanışlılı konusunda bu harika. wb, iso, exposure lock, af/mf switch, af, metering.. hepsi başparmağımla rahatça ulaşabileceğim ve vizörden görerek değiştirebileceğim şekildeler. ben daha iyisini görmedim. yaklaşık güzellikte de işte d200 var gibi görünüyor. ama sık kullanılacak üç düğmenin sol tarafta olması biraz sıkıntı. en azından benim için. tabii en azından düğme olarak varlar. menüden aramak şart değil. bu büyük bir avantaj.

bence kullanımı çok zevkli. fotoğraf kalitesini beğenmemenize birşey diyemeyeceğim. hangi lensler ile kullandığınızı da bilemiyorum. ama fotoğrafı oluşturan asıl öğenin lens olduğunu bildiğinizi tahmin ediyorum. 20d ve 7d arasında çok önemli sonuç farklılığı yok. kullanım ve lens sistemi farklılığı var. iso kullanımları biraz farklı o kadar. bir buluşmada bir araya gelirsek tekrar farklı bir gözle belki bakarsınız.

üstelik noise kalitesi açısından 7d nin 20d den 1dB daha üstün olduğunu da belirteyim bari

ayrıca rica ederim ne demek. ben de bir şey bilmiyordum. öğrendim. bildiğim küçük şeyleri de paylaşıyorum.

Tarih: 14 Ocak 2006, 13:22 - İp: 85.***.**4.113
omerbey
omerbey (üye)

şimdi üşenmedim bir fotoğraf çektim.
ISO 3200 de. En zor şart olan kırmızı renkte çekildi. Birbirinden küçük farklı tonlarda kırmızılarla. küçültülmüş hali burada:

bunlarda 100% croplar:

görüldüğü gibi, siyahlarda da orta tonlarda da noise seviyesi gayet düşük ve kullanılabilir. Herhangi bir noise reduction yok. Ve bilmem dikkat ettiniz mi, noise neredeyse tamamen luminance, yani ışık kanalında var. Renkli gren yok.

Bir dijital makineden başka nasıl görüntü kalitesi beklenir? Renklere sadık, Fazla işleme yok, hassaslık harika.

Ben bilmiyorum

Tarih: 14 Ocak 2006, 13:47 - İp: 85.***.**4.113
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

omerbey, peki konica 7d'nin fokus hizi nasil? cogu zaman avlaniyor diye, bayagi bir eksi topladi diye biliyorum, yaniliyor muyum yoksa..
20d ile karsilastirirsan sence hangisi?

Tarih: 14 Ocak 2006, 17:47 - İp: 62.***.**2.10
omerbey
omerbey (üye)

af hızı daha çok lens ile alakalı bir şey. pek af hunt olduğunu söyleyemeyeceğim. bazı sürümlerde backfocus problemi var. ama halledildikten sonra sorun yok.

af assist ile tamamen karanlıkta, af assist lambası olmadan pek karanlıkta auto focusumu yapabiliyorum. 9 noktalı sistemi oldukça iyi.

canonun usm lensleri kadar çok sayıda ssm minolta lensi yok. üstelik sigma gibi firmalar da usm benzeri hızlı&sessiz motorları yalnız nikon ve canon mountlarda sunuyorlar.

20d ile karşılaştırmayayım.

ek bilgi: maxxum 7 ilk çıktığında dünyanın en hızlı af yapan fotoğraf makinesiydi.

yeri gelmişken ek bilgi 2: maxxum 9 serisi halen dünyanın en hızlı shutter speed ine sahip 1/12000

Tarih: 14 Ocak 2006, 18:29 - İp: 85.***.**4.113
omerk
omerk (üye)

omerbey tabiki lens kalitesi etken, 7D de laf söyliyemiyeceğim tek nokta varki onuda açıklamışsınız yüksek ISO da böyle çekim gerçekten diğer makinalarda görmedim.

Herneyse birgün karşılaşırız ve yüzyüze artıları eksileri konuşur değerlendiririz.

Tarih: 14 Ocak 2006, 19:10 - İp: 85.***.**7.189