pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konica Minolta Nerde ?

Arkadaşlar dikkat ediyorum konica-minolta yok forumda. Sanırım pek reklamını yapamıyorlar. Özellikle slr like sınıfında mücadele canon, fuji, sony , panasonic arasında geçiyor.
z3, z5, z6 modelleri konusunda pek bir ilgi yok.A 200 ve a2 ilede ilgili pekbirşey yok. bu modeller yerine konica-minolta birşey düşünmüyormu acaba. Yada reklam yapmayı düşünmüyorlarmı.Çok geride kaldılar.
Haksızmıyım.

Tarih: 9 Ocak 2006, 01:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

engin abi daha ne bekliyorsunuz ki? 5d alinacak en iyi makinelerden birisi.. hatta bence, su anda en iyisi..
tabii canon 20D'nin fiyatinin da bayagi dusmus oldugunu unutmayin.. burada 750 pound'a kadar dustu..
ama iste 5d alirsaniz, uzerine bir de guzel bir objektif alacak kadar paraniz artiyor.. mesela guzel bir macro.. tamron 90mm f/2.8 gibi..
...........

ben bundan boyle kendime bir gorev biliyor ve size 5d aldirmak icin elimden gelen herseyi yapmaya girisiyorum.. hazirlikli olun valla..
...................

engin abi.. size de bir KM 5D yakisir ama.. soyle anti-shake'li falan...
bir tane de uzerine sigma 18-200 cekin, olay bitsin.. hemi de 18-200'unuz ayni nikon'unki gibi VR'li gibi olacak.. daha ne istiyorsunuz valla..
size 15 gun musaade.. almazsaniz yandiniz valla, benden soylemesi..

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:29 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ooo dadanagast efendi sen buralara uğrarmıydın.
5 d hakiktane en iyi çözüm şu anda bana göre fiyatıda 530 euro olmuş. 50d de 510 olmuş.bence 5d tercihi daha iyi.

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:35 - İp: 85.***.**1.242
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ya pazabey, arada bir dusuyorum iste.. aslinda, gelen ozel mesajlara cevap yazmaktan buraya girmeye pek sansim olmuyor..
...
ama dur hele.. ben tekrar doneyim kendi koseme..
yarindan itibaren buradayim yine.. savulun..

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:42 - İp: 62.***.**2.10
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

neeeeeee gelen ozel mesajlara cevap yazmaktan buraya girmeye pek şansın olmuyormu ???
yalandan kim ölmüş

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:58 - İp: 81.***.**1.220
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

evet ya....bu nasıl bir çelişki ben mesaj yolladım bana cevap gelmedi üğüğüğüğüğüğ

dadanagast dedik abimiz dedik

bağrımdan deldi beni

Tarih: 10 Ocak 2006, 01:04 - İp: 85.***.**1.52
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

tamam ilkercim.... valla billa alıcam KM yi... bak diğer forumda dunesea de yazmış.. önce makinaya ısınmak sevmek lazım.. her ne hikmettense senin KM yi sevgili Tekn0 ya tavsiye ettiğinden beri bende KM ye taktıldım...o aldı ama ben nedense işi uzatıp duruyorum ama derler ya bunda da var bir hikmet...şu an canon a95 var wc-dc52 geniş açı lensini de almıştım daha 1 yıl garantisi var... onu elimden çıkarıp almak istiyorum çünkü sattım sattım satmazsam haybeye elimde kalacak.. benim velette engin daha ufak bişey al bana cebimde taşıyabileyim diyor.. yani o istese verecem ama o da kullanmayacak belli... bi cebinde ipod nano su bi cebinde minicik bi compact adam öyle takılmak istiyor.. yani şu canon a95 le bi vedalaşayım hemen alıcam KM 5D yi...

Tarih: 10 Ocak 2006, 08:53 - İp: 81.***.**0.227
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbey, biraz geciktim - özür
2005 tahmini dünya pazar payları

Canon %15,7 ( Fr/Sp/De No: 1 )
Sony %15,2
Fuji %12,9 ( Jap/UK/Çin No: 1 )
Kodak %10,2 ( ABD No: 1 )
Olympus % 8,1
Nikon % 5,2
Panasonic % 4.1
Kon.Min % 3,5
Kalanlar Diğer markalar (% 3 altı)

Bunlar tahmini paylar (adet bazında - Kaynak Fuji JP)

Dadanagast diyarında Fuji 7. yılında NO: 1

Tarih: 11 Ocak 2006, 02:55 - İp: 85.***.**8.231
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

teşekkür ederiz positif ama toplam %75 yaptı.

Tarih: 11 Ocak 2006, 11:23 - İp: 85.***.**1.242
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey, geri kalan %25 de fotograf çeken cep telefonları nokia..sonyericsson..motorola...vs...

Tarih: 11 Ocak 2006, 12:04 - İp: 81.***.**0.227
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Engin bey, bu paylar sadece dijital fotoğraf makineleri. 2005 yılının sayıları dünya çapında: 100 milyon adet dijital fotoğraf makineleri ve 30 milyon adet analog fot. makineleri. Pazarpayı hesapları dijital+analog beraber hesaplanıyor. Kameralı cep tel ile ilgili: 130 milyon fot. makine satışlarına karşılık dünya çapında 800 milyon adet !görüntülü cep tel. satıldığı tahmin ediliyor.
Aslında bu istatistiğe görüntülü cep leri dahil edersek Nokia büyük bir farkla lider olur (% 32)
Pazarbey bu oranlar en büyükleri ve büyüklerin toplamı
%74,9. Geri kalanlar dediğimiz % 3 lerin altında olmasına rağmen HP, Casio, Ricoh, Samsung, Epson ve yaklaşık 4oo küsür çeşit "fason" marka bulunuyor (Orite,Pretec vs.)
Toplam şu anda dünya piyasalarında çeşitli markaların (fason markalar dahil) 1380 model satışta bulunuyor. Msl. almanyada Yakumo isimli bir model var. Almanyada pazar payı %9 (yaklaşık 650 bin adet) Yani bu Yakumo Türkiyede satılan tüm markaların toplamından daha fazlasını sadece Almanyada satıyor.
Kısacası: Dijital piyasalarda önümüzdeki seneler ciddi çekişmelere sahne olmaya devam edecek. KM birleşmesi ekonomik sebeplere dayanıyor ve piyasalarda var olma savaşının bir sonucudur. Aslında dij.teknoloji bu alanda Minoltanın elindeydi, ancak ekonomik güç Konica da ve Minolta nın finans durumumları ise son derece zayıftı. Şu anda KM düşük satışlar nedeniyle bir takım SLR çalışmaları Sony ile beraber yürütecek. Yakında KM SLR modellerini Sony ismi altında göreceksiniz. Bence bu sonuçlar pek verimli olmayacaktır - Sony burada ismini kullanarak DSLR pazarına girmeyi hedefliyor ama zor olacak. (Sebepler uzun)

Tarih: 11 Ocak 2006, 14:38 - İp: 85.***.**7.14