pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konica Minolta Nerde ?

Arkadaşlar dikkat ediyorum konica-minolta yok forumda. Sanırım pek reklamını yapamıyorlar. Özellikle slr like sınıfında mücadele canon, fuji, sony , panasonic arasında geçiyor.
z3, z5, z6 modelleri konusunda pek bir ilgi yok.A 200 ve a2 ilede ilgili pekbirşey yok. bu modeller yerine konica-minolta birşey düşünmüyormu acaba. Yada reklam yapmayı düşünmüyorlarmı.Çok geride kaldılar.
Haksızmıyım.

Tarih: 9 Ocak 2006, 01:09 - İp: yok
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler mustafa bey... ama ben pazarbeyin sorusuna şaka yollu bi cevap yazmak istemiştim... ama iyi ki yazmışım bu sayede daha açıklamalı bir bilgiye sahip oldum.. hele şu Yakumo'un almanyada %9 pazar payı olması çok ilginç geldi.. tekrar teşekkürler açıklamalar için...

Tarih: 11 Ocak 2006, 18:25 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

portigo billah bak.. o kadar cok mesaj geliyor ki hayranlarimdan..
tabii bir de ayni makineleri durmadan tartisma isi bir parca bunaltmisti beni.. ama iste dondum yine..
........
dunesea, mesaj yolladin evet.. ama birsey sormadin ki.. daha dogrusu sordun ama zaten cevabini acmis oldugunu konularda vermis oldugumdan cevap yazmadim.. yoksa sana cevap vermeyecegim de kime verecegim? ayip ettin valla..
bugune bugun dslr gardasimsin..
.........
sizin oglan, daha kucuk sanirim engin abi.. tabii ki arkadaslarina hava atabilmek icin, veya ipod nano'ya esl;ik edebilsin diye ufagindan istiyor, ki sonuna kadar da hakli valla.. bravo ona..
ama bence siz a95'inizi ne satin ne de oglunuza verin.. dslr alsaniz bile elinizde bir tane compact'in olmasi cok buyuk bir avantaj.. a95'i heryere tasiyabilirsiniz kolaylikla.. ama dslr tasinmiyor engin abi..
benim size yeni bir onerim var aslinda.. bosverin km 5d'yi veya canon 350D'yi.. gelin size adam akilli bir nikon d200 alip olayi kokten halletmis olalim..
ama simdiden soyleyeyim.. biraz pahaliya patlayacak d200..
ayrica istanbula geldigimde, dolasip fotograf cekerken, benim 350D ile siz cekeceksiniz ben de d200'u kullanacagim..

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:27 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

positif, bizim diyarda fuji 1. ci sirada demek..
aslinda rakamlar birbirlerine cok yakinlar..
bu arada nikon'un payinin o kadar dusuk olduguna da sasirdim dogrusu..

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:31 - İp: 62.***.**2.10
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

senin için D200 ün lafımı olur ilkercim? tabiki almış olsam ingiltereye dönene kadar kullan...çek.. ama az önce senin D200 incelemesinde yazmıştım fiyatı çok gelir... hani bi laf vardır belki bilirsin; "ayranı yok içmeye tahterevanla gider bilmem n'apmaya.." diye... yani fotografcılık tamamen hobim.. üst düzey bi bilgim olmadığı için (yani ayranım...) o güzel makinayı elime alıp, ben fotograf çekiyorum hem de en baba makinayla... diye dolaşamam yaaaa... D200 ü hakedip alamayan arkadaşlara da ayıp olur bu arada... KM 5D mütevazi bi DSLR.. en azından iddası olmayan bana yetecek bişey.. bak geldiğinde onu veririm sana?
benim oğlan 17 yaşında ilker.. tam deli çağında yani.. her cebinden bi teknoloji çıkarıp havasını atacak yaşta... onun için a95 bi tarafıma sığmaz diyor... ama bir compakt makinanın da yardımcı olarak yanımda taşımam gerektiğini de biliyorum.. onun için sanırım satmıycam... kendine iyi bak.... [>:D

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:43 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tahtiravala gider demek.. alemsiniz valla engin abi.. tabii ki sonuna kadar haklisiniz..
zaten d200, biraz profesyonellere yonelik bir makine.. veya ikinci dslr'i olacak insanlara diyelim..
neyse.. ben de gelince 5d'nizi kullanirim artik..
........
sizin oglan sonuna kadar hakli valla engin abi.. ben de zamaninda oyleydim..
ona bir onerim daha var aslinda.. xacti diye camcorder'lar var piyasada.. bir modeli var ki, 140 gramcik.. ama 5x optik zoom'u var.. harika valla..
fiyat acisindan....kem, kum.. 500 pound'cuk..
en iyisi siz ona bahsetmeyin..

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:50 - İp: 62.***.**2.10
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

iyi bir compact makine bulmak sıkıntı gerçekten. o anlamda, bir sony v-3 aldım kendime. güzel makine. ama o bile biraz büyük. aynı özelliklerde biraz daha küçük bişi çıksa da alsam diyorum.

bu arada 7dmi nikon d200 e tercih ederim. hatta ettim bile zaten şubat civarı piyasaya girecek KM 7di, d200 ü daha da sarsacak. hastasıyım minoltanın.

Tarih: 12 Ocak 2006, 22:39 - İp: 85.***.**4.113
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

hahh işte gördün mü ilkerrr... şimdi de ömerbey çıkıp şubatta KM 7Di çıkıyo dediii... hoppalaaa zeybekkk... tam 5D ye ısınmışken 7Di yi de bekleyim mi dersin? zaten ben sana "bi türlü alamadım bu işte var bi hayır" dememiş miydim?
yaa bi de böyle akıllar verme nolursun bi okursa bu yazdıklarını valla benim başımı yer velet... ama durrr belli olmaz.. bi bakarsın kısmetse bi gün ben yazarım senin velet okusun diye.. eeee işte o zamannn "gün intikam günüdürrrr ilkerrrr...."
sen de 7D ni güle güle kullan ömerbey...

Tarih: 12 Ocak 2006, 23:47 - İp: 81.***.**0.227
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

7 di mi çıkacakmış.

Tarih: 12 Ocak 2006, 23:51 - İp: 85.***.**1.242
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Konica Minolta 7D şu an kullanmaktayım ve Nikon ile kıyaslanacak bir makina olmadığını gördüm. Bir çok fonksiyon var ama sonuçları tatmin edici değil. Özellikle kumanda düğmeleri çok kullanışsız ve rahatsız edici. Ayrıca kaliteye etki eden bir unsur değil belki ama 7D'de berbat bir deklanşör sesi var.Nikon ve Canondaki o tok ses yerine ciyk eden bir ses.

5D ise kendi sınıfına göre güzel, D50 ye tercih edilebilir bir makina.

Tarih: 13 Ocak 2006, 00:00 - İp: 85.***.**5.41
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ömerk senin dükkanın falanmı var.

Tarih: 13 Ocak 2006, 00:19 - İp: 85.***.**1.242