Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
@cfiliz, Pentax SMC-A 50mm f/1.7`den memnun musun? manuel fokus zorluk cikartiyor mu?
@hisli,
Pentax SMC-A 50mm f/1.7'den oldukça memnunum
Özellikle gece / iç ortamlarda portre çekimi için kullanıyorum. Zoom olmadığı için, manual ayar hiç de zor gelmiyor - çevirilecek tek halka var
Bu arada, sanırım diğer makinalarda olmayan bir özellik: manual odaklamalı lens kullanılırken, odak sağlanınca, vizördeki AF noktaları kırmızılaşıyor. Böylece bir şekilde yardımcı oluyor. Böyle anlatırken biraz tuhaf oluyor, ama kullanımı çok faydalı.
Lens ile tek sıkıntım, sensörden gelen yansımaları yok eden katman olmadığı için, bazı gece çekimlerinde ışık parlama / yansımaları (halo deniyor galiba?) oluyor. ama direkt ışık kaynağının görüntülenmediği portrelerde oldukça kullanışlı
İstersen özelden e-mail adresini verirsen, bi iki portre denememi gösterebilirim. şimdi portresini çektiğimiz arkadaşları buraya koymayalım
#cfiliz' tarafından 03.01.2007 15:59:21 tarihinde düzenlendi.
cok sevindim, ben de ucuz bulunca 50mm f2 almistim. FA 50mm f1.4 siparisim gelinceye kadar kullanmak icin. sonra merakima yenilip parcaladim gerci lensi ama oldukca memnundum. cogu zaman AF lensi de manuele alarak cekiyorum, niye bilmem daha iyi bir duygu veriyor.
k10d ultrasonik motorlu lensler nedeni ile kesinlikle daha mantıklı. İleriye dönük bir yatırım olmuş olur. k100d nin fotoları çok güzel bence. Ama yenisi varken almak çokta mantıklı değil.
18-200 harika bir aralık. 11x zoom yetiyor.geniş açı avantajıda var.
Fakat makro için ayrı bir objektif almak şart.
Bükey fotonun kampanyasını bekleyelim bakalım.
ya bende k10d alcam sanırsam..amerkayı aramakta pahalı yaf..msne girse bari benım kuzen
bişey daha sorcam makineyi eline alan varmı?? insanı heyecanlandıracak bir makine olması onmli...nıkon d70 kullandım..agzım kulaklarıma varmıstı,iki gun kapatamadım...d80dende oyle bir duygu bekliyordumki,pentax cıktı ortaya...oooffffffffff
gaijin bence de K10D ye yönel.K10D yi ben elime alıp inceledim.Makinanın ön tarafına bakıp markasını görmesen Canon eos30D zannedersin.Ele oturması ve tuş yerlerinin dağılımı 30D ye çok benziyor.Gövde kaliteside benzer nitelikte.Yani K10D yi eline aldığında giriş seviyesi bir makinadan çok pro bir makinaymış gibi hissediyorsun.Zaten boyut olarakta D80,A100 ve 400D den daha büyük.
Tolgini bahsettiği pentax sensörünün üst kaplamasında dünyada ilk defa yine pentax tarafından geliştirilmiş Nano teknoloji ürünü (SP- Super Protect Coated) denen bir kaplama kullanılmış.Bu kaplamanın detay özelliklerini K10D incelemesinde anlatacağım.Ama şunu belirteyim bu kaplama fotoğrafçılık dünyasında bir ilk ve pentax tarafından geliştirildiği için patentide pentax da bulunuyor.Yani rakiplerinin böyle bir kaplamayı kullanabilmesi için (pentax satmadıkça) 5 yıl gibi bir süre gerekli.Detaylar incelemede.
O yüzden of be diyeceğine sen makinanı almadan bu makina piyasaya çıktığı için Pazarbey gibi Oh be de.
#as' tarafından 03.01.2007 17:20:49 tarihinde düzenlendi.
Ya sevgili adnen bey lütfen şunun testini bir an önce bitirin yahu..Bakın Duraganın cevizleri meşhurdur iki kilo ceviz gönderecem sana
ya bakıyorum fotograflarına makineye kanım kaynıyo ama bizide nıkoncu buyuttuler,sankı bu işler nikonda bitermiş gibi yetiştirdi amcam..bana sorsan canoncuyum dslr de ama...şimdi pentaxa bakıyorum adam herseyi koymus tutmus 1000 dolara satıyor...aklım cok karıstı..ben bu k10d yi sordurayım kuzenıme,acayip hosuma gitmeye basladı..birde izlenimler topicinde video gordum adam kutusundan cıkarıyodu falan, kral oldu yasasın yeni kral
Tolgi çok makbule geçti..Teşekkürler..Gaijin ben de d80 düşünürdüm şimdi yeni kralı..Ama yeni kralı sadece bi elin parmaklarını geçmeyecek satıda kişi gördü.Adnan beye o açıdan baya bi sorumluluk yüklü..
lazut hocam incelemenin en kısa sürede yapılması daha doğrusu K10D nin temini için elimizden gelen herşey yapılıyor.Fakat şuan Bükey fotoğrafçılığın elinde hiç makina kalmadı.Ve bükey fotoğrafçılığın tüm dünyadan gelen anormal sipariş miktarları nedeniyle istediği sayıda makinayı Türkiye ye getirtemediğinide biliyorum.Bu yanlızca Türkiye için geçerli bir durumda değil.Örneğin Almanya ya bile siparişlerinin yarısından daha azı gönderilebiliyor.K10D nin Almanyada 3 gün içinde 3000 adet sattığını çoğu insan bilmiyor.Ve açıkçası tüm dünyada ulaşılan satış rakamları pentax ı bile şaşırtmış durumda.Benim tahminim en az 6 ay boyunca pentax siparişleri yetiştirmekte zorlanacak.
Lazut ben K10d yi bulduğum Pentax kaynakları vasıtası ile epeydir araştırıyorum.Şahsi görüşüm bu makinanın kağıt üzerinde hiç bir giriş seviyesi dslr ile karşılaştırılamıyacak kadar üstün olduğu şeklinde ama bunu ürünü incelemeyi yapmadan sitemiz adına söyliyemiyorum.Çünkü dört dörtlük bir makina yok.Her makinanın kendine göre artıları olduğu gibi eksileride olabiliyor.Buradan iyi özelliklerini anlatıp varsa olumsuz özelliklerini es geçmek doğru olmaz.O yüzden eksi özellikleri varsa bunların tesbiti için makinayı bir sürede olsa kullanmam gerekiyor.
Son olarak şunuda ifade edeyim bende Pazarbey gibi DSLR alım aşamasındayım.K10D incelemesi sonrasında bu ürünün artıları eksilerine baskın çıkarda insanlara tavsiye etme durumunda kalırsam bilki kendimde bu makinadan satın alırım.
Sen şimdi 10-15 gün daha bekle.K10D nin sitede meraklısı ve incelemeyi bekliyeni çok olduğu için incelemenin sonunu beklemeden sizlere ön bilgiler vermeye başlıyacağım.
Lazut cevizleri sonra sana hatırlatırım ona göre.
#as' tarafından 03.01.2007 18:09:32 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
255829 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-