ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Dsc R1 Ve Makro?

Merhaba,
Onumuzdeki gunlerde Sony DSC R1 almayi planliyorum. Tam karar verememekle birlikte bu makina uzerinde yogunlastim.
Yalniz benim merak ettigim ve bir turlu bununla ilgili bilgiye ulasamadigim konu R1 in makro cekimleri...
Grup icerisinde R1 kullanicilarindan rica etsem bu konuda bilgi ve detay verebilirler mi?
Diyelim ki makro cekimler cok iyi degil, o zaman ekstra ne yapabilirim?
Acil bilginize ve goruslerinize ihtiyacim var.
Tesekkurler.
ebru

Tarih: 27 Şubat 2006, 15:15 - İp: yok
ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba yeniden,
photo.net teki resimleriniz gercekten de guzeller.
Ben de o sitenin surekli ve yakin takipcisiyim. Siteye bakarken hem yeni birseyler ogreniyor, hem de kiskaniyorum.
Paylastiginiz icin tesekkur ederim.
ebru

Tarih: 16 Mart 2006, 08:56 - İp: 88.***.**6.153
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

ebruly ...

Kusuruma bakma.. kendi yazdığım cevapların takipçisi olamıyorum .. kobra ve özyalp konuyu çok güzel izah etmişler... ben bir dSlr fanatiği olarak forumda mimlenmiş durumdayım. fuji'nin 9500 üne de bir göz atıver derim.

Tarih: 16 Mart 2006, 09:59 - İp: 85.***.**1.180
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Merhabalar.Ben diş hekimiyim. Ağızdan fotoğraf çekmek .istiyorum. Ayrıca makinayı başka ortamlarda da kullanmalıyım. R1 bir makro lensle benim işimi görebilirmi acaba. Bir amatör olan bana yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler.

Tarih: 16 Mart 2006, 12:04 - İp: 81.***.**2.162
mete007
mete007 (üye)

dtcan... selamlar... ömerk nick li üyemize danışman en doğrusu derim...

yanılmıyorsam meslekdaşsınız...

eminim onun çok iyi önerileri olacaktır....

Tarih: 16 Mart 2006, 15:26 - İp: 85.***.**0.88
mete007
mete007 (üye)

omerk nickli arkadaşın protfolyosuna baktım, meslekdaşınız değilmiş...

makro konusunda daha iyi başka makine çok..

eskiden aldığım yabancı dergilerde, medical nikkor 120mm olarak geçen bir lens vardı.. bu tabi, dSlr nikonlarda kullanılabilir sadece.... O lens'e dahil olan makro flaş vardı.....

bununla ilgili sorunuz olan başka konu açmanızı öneririm...

Tarih: 16 Mart 2006, 16:21 - İp: 85.***.**7.61
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

İlginize teşekkür. Close up lenslerle flaşa gerek olmadan, ışığa gölge oluşturmadan ağız fotoğrafı çekbilirmiyim acaba. Şu ana kadar okuduğum yazılardan öyle bir izlenim oluştu bende. R1 teknik özellikleriyle ve gördüğüm kadarıyla fotoğraf kalitesiyle iyi bir makina. Başta s9500 ve fz30 arasında kalmıştım. Şimdi iyice kafam karıştı.

Tarih: 16 Mart 2006, 17:47 - İp: 81.***.**2.162
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Dtcan merhaba
R1 ile yaptığım macro çekimlerini gördüğünüzü varsayarak,R1 ile çekeceğiniz objeye en fazla 20 cm yaklaşabilirsiniz.Sanırım bu mesafede size yeter,R1 in çekimde kapsadığı alan oldukça büyük önceki sayfada verdiğim linkteki fotoğraflar yüklemesi uzun sürdüğü için croplanmış fotolar tam boyutlarının sizin işinizi rahatlıkla görebileceğini söyliyebilirim.Ayrıca R1 hakkında bilgi edinmek istiyorsanız forumdaki R1 ilk izlenimler topiğini okuyabilirsiniz.

Tarih: 16 Mart 2006, 20:50 - İp: 85.***.**3.24