ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Dsc R1 Ve Makro?

Merhaba,
Onumuzdeki gunlerde Sony DSC R1 almayi planliyorum. Tam karar verememekle birlikte bu makina uzerinde yogunlastim.
Yalniz benim merak ettigim ve bir turlu bununla ilgili bilgiye ulasamadigim konu R1 in makro cekimleri...
Grup icerisinde R1 kullanicilarindan rica etsem bu konuda bilgi ve detay verebilirler mi?
Diyelim ki makro cekimler cok iyi degil, o zaman ekstra ne yapabilirim?
Acil bilginize ve goruslerinize ihtiyacim var.
Tesekkurler.
ebru

Tarih: 27 Şubat 2006, 15:15 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Cevabı biraz sert olacak gerçi ama doğrusu bu. Makro çekim primer hedefiniz ise R1 almayacaksınız. 35cm makro mesafesi mevcut. Close-up filtrelerin bile kurtaramayacağı bir mesafe. Değiştirilebilir objektif şansınız da olmayacağı için ya makrodan yahut R1'den vazgeçmek gerek.
Sevgiler...

Tarih: 4 Mart 2006, 18:14 - İp: 85.***.**6.35
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba R1 in kataloglarda macro çekim mesafesi 35mm. yazsada 20mm.ye kadar macro çekim yaptığını gördüm ve denedim.Çekim kalitesi de oldukça başarılı .Ayrıca 60-70 usd.ye (100 ytl.) alacağınız close-up lensle macro çekim mesafesini iyice azaltabilirsiniz.Aşağıdaki linkte 22mm.den yapılmış macro çekimleri bulabilirsiniz.

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.videozona.ru%2fphoto_tests%2fReviews%2fSonyR1%2fSonyR1_page06.asp

Tarih: 5 Mart 2006, 02:02 - İp: 85.***.**2.214
ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba ve tesekkurler,
Ama hep bu ikilemi yasiyorum. Bir taraftan R1 makro cekim yapamaz derken, diger taraftan yapabilecegi sonuclarina ulasiyorum.
Bu riski almak istemiyorum acikcasi. Eger cok buyuk bir terslik olmazsa 350 D almaya karar verdim.
Sevgiler,
ebru

Tarih: 5 Mart 2006, 07:46 - İp: 88.***.**1.208
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

fuji'nin 9500'ü önemli alternatif tabiki...

EOS 350d düşünüyorsanız, macro lenslerin fiyatlarına bakmakta fayda var... Dslr kullanıyor olsamda her amatöre tavsiye edeceğim makine tipi değil...

Tarih: 5 Mart 2006, 10:05 - İp: 85.***.**6.226
ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Sayin Mete007
Macro lens fiyatları sanırım 300 milyonla(sigma),birkac milyar arasinda degisiyor.
350D yi neden tavsiye etmezsiniz? Sizin tavsiyeniz ne yonde olurdu?
tesekkurler.
ebru

Tarih: 7 Mart 2006, 17:31 - İp: 85.***.**1.24
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

macroda ne kadar bir mesafeden çektiğiniz önemli değil,önemli olan ne kadar küçük bir alanı çekebildiğinizdir,ne kadar küçük bir alanı çekebiliyorsanız o kadar iyi. macro mesafesini kafanıza takmayın.
örnek olarak şöyle diyelim,bir x marka birde y marka fotoğraf makinesi var x makinesi 2cm den macro çekiyor y ise 15 cm den çekiyor,ama ikiside aynı büyüklükte bir alanın macrosunu çekebiliyorlar,bu durumda hangisi daha avantajlı,bence 15 cmden çeken makine daha avantajlıdır,çok yakından çekince hem çekeceğimiz objenin üstüne gölge düşebilir hemde sinek böcek tarzı bir şey çekiyorsanız kaçabilir.

o yüzden lütfen macro ları karşılaştırırken kaç cm den çektiğine değil ne kadarlık bir alanı çektiğine bakın.

Tarih: 7 Mart 2006, 19:12 - İp: 81.***.**5.116
ebruly
ebruly (üye)
İstanbul / Meraklı

Cevaplar icin sonsuz tesekkurler.
sizlerden ogrendiklerim ve ogreneceklerim icin tekrar tesekkurler.
ebru

Tarih: 7 Mart 2006, 21:39 - İp: 85.***.**1.24
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bu forumda R1 kullanan bir arkadaşın çektiği bir macro var, birde ona bak

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=8639

Bence 350D ile başlamak daha doğru tercih olur

Tarih: 8 Mart 2006, 10:28 - İp: 212.***.**0.50
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

Mimarca o makroyu hatalı koymuş siteye. %100 boyutunda bir crop alıp yapsaydı görütü eminimki çok farklı olacaktı. Bu haliyle 24cm den çekilmiş bir fotoğrafa benziyor..

Tarih: 8 Mart 2006, 11:25 - İp: 81.***.**3.184
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

ebru amacın tamamen makro cekmekse kafana bunları takmadan tamamen makro özeliği olan bir cihaz al ama sadece makro cekmek deılde kalıtelı makrosu olsun dersen r1 kesinlikle yabana atılacak bır cıhaz deyıl bu konudada...
bunu bıomenı ısterım... sadece makro ıse al bi d50 bırde makrolens kimse tutamaz seni
tercihin d-slr olacaksa kesınlıkle nıkondan yana kullan derim...

Tarih: 9 Mart 2006, 11:44 - İp: 81.***.**9.180