Fotoğrafçılık Forumları
Dsc R1 Ve Makro?
Merhaba,
Onumuzdeki gunlerde Sony DSC R1 almayi planliyorum. Tam karar verememekle birlikte bu makina uzerinde yogunlastim.
Yalniz benim merak ettigim ve bir turlu bununla ilgili bilgiye ulasamadigim konu R1 in makro cekimleri...
Grup icerisinde R1 kullanicilarindan rica etsem bu konuda bilgi ve detay verebilirler mi?
Diyelim ki makro cekimler cok iyi degil, o zaman ekstra ne yapabilirim?
Acil bilginize ve goruslerinize ihtiyacim var.
Tesekkurler.
ebru
r1 pahalı bir makine.
ve pahalı olmasının asıl sebebi, versatile, yani esnek bir makine olması.
makro çekimler yapmak temel yahut ilk hedefiniz ise bir starter dslr + macro lens çok daha tatminkar olacaktır.
mesela minolta5d/canon300d/nikon50d + 50-60mm/90-100mm macro lens.
Merhaba,
Amacim hem iyi bir makro, hem de guzel resimler cekebilmek. R1 cok iyi gozukuyor ama eos 350 d de gelistirebileceim bir maike oldugu icin beni uzun sure sorunsuz idare eder diye dusunuyorum.
Uyelerimizden Magnat
"macro ları karşılaştırırken kaç cm den çektiğine değil ne kadarlık bir alanı çektiğine bakın"
diye bir cevap yazmisti.
Profesyonel anlamda fazla bilgim olmadigi icin sormak istiyorum; 'ne kadarlik alani cektigini' hangi ozelligine bakarak diger makinelerle karsilastirabilirim?
Tesekkurler,
ebru
ebru çok fazla gereksiz soruyosun bence kalbını kırmak ıstemem ama bunlar gereksiz sorular...
git kit lensli bi d70 al d-slr istiyosan
Makro Slr ve kompakt sistemlerde farklı tanımlanır kaompakt makinalarda nekadar yakından çektiği dikkate alınan değerken slr sistemlerde objektifin görüntüyü hangi boyutta algılayıcıya yansıttığı değerlendirilir çünkü normalde kullanılan slr objektiflerinin hemen hemen hepsi görüntüyü gerçekteki botyutundan daha küçük olarak algılayıcıya iletirler(1:3,1:5 yada farklı değerlerde) bundan dolayı şayet slr makina alacaksanız alacağınız makro objektifin 1:1 değerine sahip olmasına dikkat edin.
Not :Bu belirttiğim durumdan ötürü kompakt makinaların makro değilde yakın çekim özelliğine sahip olduğu düşünülür.
#kobra' tarafyndan 09.03.2006 13:53:25 tarihinde düzenlendi.
Tekrar selamlar,
kobra'nın dediklerine harfiyen katılıyorum. Benimde verdiğim cevapta hareket noktam bu idi. Şayet Bir DSLR ile R1 makro kapasiteleri kıyaslanacak olsa(ki yapılamaz) böyle yola çıkılmazdı zaten.
Sevgili magnat, dediklerinde haklısın. Ama kobra yeterince izah etmiş zaten. Kasettiğim buydu.
Bu arada mimarca, başka arkadaşlara (mesela ebruly)cevap yazarken kendinin de kısa bir süre önce neler yaptığını unutmamanı isterim. Ayrıca fotoğraf makinesi ciddi bir yatırım sayılı. Sorgulamak, ince eleyip sık dokumak işin doğal yanı.
Son olarak omerbey'in önerisi çok mantıklı. Elbette makro çekim primer hedefiniz ise.
Herkese sevgiler...
ne yapmışım ozzyalp bey,ben acaba?
Mimarca, her yazdığın ortamda neden hep insanlarla kavga ediyorsun. İletişim kurmak kavga etmeyi gerektirmez.
Merhaba,
Bilgi veren herkese cok tesekkurler. Hepsini dikkatle okuyup, kaydediyorum.
"Mimarca" isimli uyenin benim gereksiz sorularima verdigi "gereksiz" cevabi bence de yersiz.
Sordugum sorulara herkesten degil, bilgisi olandan ve paylasmak isteyenden cevap ariyorum.
Saygilar,
ebru
Ebruly merhaba
R1 ve macro konusu sitedeki bir çok insanın merak ettiği bir konu.Macro çekim illede objenin dibinden çekim yapmak demek değil,kobra ve magnat yeterli açıklamada bulunmuşlar bende R1 ile dün çektiğim macro fotoğrafları aşağıdaki linke yükledim oradan bakabilirsin.Fotoğrafların altındaki enlarge butonuna tıklarsan büyük boyutlu olarakta görebilirsin,bir incele.
http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=579786
İlgili olabilecek konular
-
Sıradışı Makroculuk: Ters Lens
20 Oca. 2009, 11:47 taneryildirim
293360426 Ara. 2021, 05:16
ertugrulkoca -
Makro Ters Bağlama Halkasındaki Vida
19 Mar. 2021, 20:19 a.onder_x-h1
1202730 May. 2021, 13:37
karmetta -
-
-
Makro Lens Almadan Makro Fotoğraf Çekmek!
18 Eyl. 2018, 12:31 omaryayla
0306718 Eyl. 2018, 12:32
omaryayla -
-
Sigma 105mm F/2. 8 Makro İle F/2. 8 Alamıyorum.
03 Nis. 2018, 15:17 alltug
3312904 Nis. 2018, 17:43
paperman -
-
Kuş Resmi İçin Ve Makro Çekim İçin Lens Önerisi
18 Şub. 2017, 23:43 lfkaya
3285119 Şub. 2017, 14:02
ercan43 -