mynisan
mynisan (üye)
İstanbul / Amatör

D80 Yerine Dslr Önerisine İhtiyacım Var

Merhaba arkadaşlar;

Uzun süre kullandığım Nikon d80'i elden çıkartıp yerine full frame bir makine almak istiyorum.

Seçenekler arasında; Nikon D300S, D7000, Canon 5D Mark II ve Nikon D700 var. Birbirinden farklı özelliklere sahip crop ve ff cihazlar tezat oluştursada, seçenekler arasında bulunuyor.

5 Yıl kadar D80 ve 18-135mm f/3.5 ile çekim yaptım, cihazı satmak istiyorum ve yeni bir cihaz alarak makineyi güncellemek için tereddütlerim var.

1. Japonya depremi ile birlikte Canon ve Nikon'un yeni ürünleri beklemeye alındı, prototip ve üretim bandı hazırdır muhtemelen fakat deprem sonrası piyasaya girmesi zaman alabilir, bir iki ay beklemek mantıklımıdır yoksa uygun cihaz seçilip alınmalı mı?

2. D80'de an çok yaşadığım sıkıntı, özellikle konser çekimleri esnasında yüksek asada fazla kumlama yapması, yüksek ISO'DA başarılı olmaması. Yeni alacağım cihazın yüksek ASA'da vereceği performans önemli.

3. Cihaz güncellemesi yaparken, hd video kaydı yapması da kullanacağım özellikler arasında olabilir, zaman zaman video mantaj ve sosyal sorumluluk porjeleri yapıyorum, crop mu ff'mi almalıyım çelişkisi bu yüzden.

4. Alacağım lensin VRII özellikle olmasını istiyorum. Geniş açı, ve 70-200 f/2.8 düşünüyorum, sanırım mantıklı olacak bu iki lens seçeneği zira bir lens parkuru kuramam.

5. Bugüne kadar yaptığım çekimler -yoğun olarak gece konserleri, -profil fotoğrafları -doğa fotoğrafları -tören -nikah, düğün oldu. Ürün tercihlerinizi bu bilgiler ışığında yaparsanız mutlu olurum.

Teşekkürlerimle

İyi çalışmalar.

Tarih: 26 Haziran 2011, 03:17 - İp: 94.***.**8.149
hsnsenel
hsnsenel (üye)
Bayburt / Amatör

seçeneklerinizde bulunan d300s ve d7000 full frame makineler değildir. kumlanmanın en az olduğu makine 5d mark 2 dir ancak ondada dahili flaş yoktur. ama ben genede 5d mark 2 yi şiddetle öneririm. bir abimde var ve iso su inanılmaz berrak fotoğraflara imza atıyor

 

Tarih: 26 Haziran 2011, 03:24 - İp: 78.***.**2.220
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar
Öncelikle crop faktörü sizin için önemli olmayacaksa FF makineler APSC sensörlü makinelere göre çok daha iyi ISO performansı sergiler.

70-200 f2.8 in yanına bir de geniş açı düşündüğünüze göre bütçede pek bir sıkıntı yok anlaşılan ancak yine de kesin bir rakam verebilirseniz daha yardımcı olabiliriz.

Nikon D7000 modelinin sensöründe sorun yaşanmaktadır.Sensöründe Yağ zerrecikleri bulunan seriden bir D7000 almanız ihtimaller içinde.

Sanırım 5D mark II gibi kendini kanıtlamış bir makineyi anlatmaya gerek yok.

D700 modelinde video özelliği yok.Ancak karşılaştırma yaptığınız makineler arasında en iyi ISO performansı da KESİNLİKLE D700 modelinde.

D300S de APSC sensöre sahip bir makine, ISO performansı çok da iyi değil.



Sonuç olarak hiçbir makinenin diğerine kesin bir üstünlüğü yok.Size tavsiyem, ISO, video özelliği, Crop faktörü ve Megapixel ihtiyaçlarınızı bütçenize karşılaştırarak işinizi en çok gören makineyi almanızdır.

Hangi makineyi alayım derseniz 5D Mark II derim.ISO performansı D700den çok düşük ancak zaten kendi ISO performansı ortalamanın oldukça üstünde.Yani burda sorun D700 modelinin bu konuda fazla iyi olması

 

Tarih: 26 Haziran 2011, 06:12 - İp: 78.***.**3.174
mynisan
mynisan (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlar için teşekkürler;

O kadar enteresan bir durum söz konusu ki;
- Yeni ürünler çıkar mı şu anda donanıma yatırım yapmak doğru bir zamanlama olurmu noktasından, hangi ürün daha çok ihtiyaç karşılar noktasına...

sonrasında..
-Sadece fotoğraf öncelikli bir donanım tercih edilecekse d700 2008 çıkışlı bir makine olmasına rağmen ISO performansıyla fotoğrafda oldukça iyi sonuç veren, 5D Mark II ise video performansında neredeyse efsane olmuş satış rekorları kırmış bir makine e peki o zaman noktasına..

sonrasında..
- Madem geçiş bir dönemi yaşıyoruz ff yerine crop makine alalım üstelik video da çeksin 18-200 vr2 f/2.8 bir lens ile 1 yıl daha idare edelim noktasına..

- Olmadı D7000 değil de sadece fotoğraf çekimi için D300S iyi bir tercih olabilir iyi bir lens alternatifiyle 1, 2 sene de o idare edeibilir noktasına..

Gelmişken..

BEN YİNE KARIŞTIM VE BEN YİNE KARARSIZIM..

Bir kere yatırım yapabilme şansım var ve tüm bu ikilemler ortasında karar vermekte gerçekten çok ama çok zorlanıyorum.

Nasıl sizinde yeterince kafanızı karıştırabildimmi

Okuyan gözlere sağlık, iyi pazarlar.

 

Tarih: 26 Haziran 2011, 07:24 - İp: 62.***.**0.248
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Bir kere kesin ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz.
Video ihtiyacınız üst düzey ise zaten direkt olarak 5D mark II ve D7000 kalıyor.
Bunların arasından seçim yapma işi de ISO performansı mı Crop faktör mü önemli onu seçmelisiniz. Kuş fotoğrafçılığı veya makro fotoğrafçılık yapmadığınıza göre crop işinize yaramayacaktır.

Geriye 5D Mark II kaldı, e hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim;
Iso performansı düşük değil, D700den düşüktür sadece.
Ayrıyeten 21MP olması kırpma işlemlerinizde D700ün 12.1 MP'ine nazaran çok daha işe yarayacaktır.

5D Mark III ile ilgili söylentiler var ancak çıkalı uzun zaman oldu, söylentiler her zaman olur.

 

Tarih: 26 Haziran 2011, 08:37 - İp: 78.***.**3.174
mynisan
mynisan (üye)
İstanbul / Amatör

5D Mark II ve almayı düşündüğüm lensler düşünüldüğünde oldukca ciddi bir bütçe ayırmam gerekecek. 5D Mark III yada muadil ürünlerin çıkışı bekleniyor evet fakat bu çıkış hem 5D Mark II'nin hemde diğer modellerin fiyatını düşüreceği de öngörülüyor.

Beklemek istiyorum, beklemek istiyorum fakat, bir iki ay içerisinde yeni modellerin de çıkmasını istiyorum

D700'ün güncellenmiş bir versiyonu piyasaya çıkacak olsa enfes olurdu örneğin.

Cevabınız için teşekkürler, asıl sorun fotoğraf makinesini satmış olmam, arkadaşım nezaketen makineyi henüz benden almadı, bir iki ay beklemek konusunda bu yüzden tereddütlüyüm.

İyi çalışmalar.

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 01:58 - İp: 94.***.**2.57
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

5DMII alipta duvar boyu cikti alan kac insan var acaba merak ettim.Siz ne buyuklukte ciktilar alicaksiniz once onu anlayalim bence.Dugun dernek falan olsa olsa en fazla 50cm ye kadar gidersin,sonrasi hikaye.Zaten sadece fotograf degil parada basman gerek o buyuklukte ciktilar icin.D700 yada o anlayisda,yani yuksek ISO performansi ve normal yetecek MP deki makinalar sizin amaciniz olmali bence.Hizli bir lens ile kullandiginda ,2008 teknolojisi ile bile D700 un alt edemeyecegi durum yok.
Yenisi cikinca muhtemelen 18MP falan olur ve 2-3 stop daha avantajli ASA koyarlar.Sen zaten kararsizken ve Nikonada alismisken bence biraz beklemende fayda var.Bu sene kesindir D700 un dogurmasi...Boyle bir makina ilede en basta alacagin lens 24-70 olmalidir...Dugunde dernekte 70-200 ile pek dolanilmaz ortalikta ayip kacar...Gormemisin lensi olmus derler

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 05:32 - İp: 221.***.**3.132
mynisan
mynisan (üye)
İstanbul / Amatör

Elbette, 70-200'ü düğünlerde değil genel kullanım alanı içerisinde gerektiğinde kullanmak için alacağım iki lensten biri olarak yazdım.

Canon'da yoğunlaşmamızın sebebi, video performansı olmasıydı. Konu ile ilgili incelediğim karşılaştırma değerlendirmelerinde Canon 5D MII'nin fotoğraf konusunda da (ki örnek çekimleri olan incelemelerdi en çok dikkate aldığım) d700'ün önüne geçtiği görülüyor.

Evet kesinlikle haklı olduğunuz bir konu varsa o da, çok sık sorun yaşadığım düşük ışıkta D700'ÜN neredeyse rakipsiz olması. Fakat tek kriterimiz bu değil.

Yeni çıkacak ürünlerin eğer öngördüğümüz gibi bir iki ay içerisinde piyasalarda yer alması hem bu iki ürünü hem de muadillerini fiyat olarak olumlu yönde düşüş bandında etkiler diye de düşünüyorum.

Daha çok hareket etme noktasında engelim, karşı karşıya olduğum ihtiyaçların netleşmemiş olması. 5 yıl konser fotoğraflarını çektiğim sanatçı ile eskisi kadar çalışamayacağım örnğin. Belkide artık hiç konser yapmayacak

Sanırım her gelen işi geri çevirmeden yapmak ile video performansını kullanarak video konusunda da kendimi geliştirmek arasında gidip geliyorum.

Grafikerim, web tasarımcısıyım, reklamcıyım, sosyal medya ve halkla ilişkiler proje yöneticisiyim, fotoğraf bu anlamda tüm bu alanların tümüne dokunuyor neredeyse.

Benim ihtiyaçlarım alanında netleşmem şu an için mümkün değil belkide 2 yıl içinde de mümkün olmayacak. Neden mi; örneğin hiç hesapta yokken bir kep töreni çekmem gerekti, iş olarak gelid ve çektim. Ben sonuçlardan memnun kalmasamda.. Gelen düğün ve kınagecesi çekimleri ile ilgili talepleri geri çeviriyorum, makinemin ve tecrübemin yeterli olmayacağını düşünerek.

5D Mark II'yle hem bu talepleri karşılamak hemde zaman zaman çekmek istediğim belgesel tadında klipler, sosyal sorumluluk projeleri konulu kurgu çalışmaları yapmak istiyorum.

Çok şey istiyorum anlayacağınız, kararsızlık da bu yüzden. Yapılacak makine ve lens tercihleri de beni yönlendirecek kim bilir.

D80, 18-135 f/3.5 donanım ile 5 yıl dile kolay

Zahmet edip yorum yaptığınız için kullanıcılara teşekkür ederim. Konu detayı özetlediğim içeriğe sahiptir.

Saygılarımla
MyNisan

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 05:48 - İp: 62.***.**5.100
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

5d mark2 ve -24-105 f4 L size çok şey katar ve tam bir değişim olur. Konser çekimleri için de mutlaka diyaframı en fazla açılabilen lenslerden alın. 70-200 f2.8 bile bir yere kadar...

Bütçeniz yetecekse şöyle bir set harika olurdu:

5dmark2
24-105 f4 (veya kullanım amacına göre 17-40f4 L)
70-200 f2.8 L IS
85 mm f1.2 L
135mm f2 L

Yukarıdaki gibi bir set olursa konserden, genel çekimlere, manzaradan, portre ve insan manzaralarına kadar herşeyi çekersiniz.

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 12:34 - İp: 78.***.**3.72
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mavi izci o yukarıda yazdıgın set olursa, yıllarca parasını cıkarmak için calısır arkadaş.
1.2 lenslere falan kasmaya gerek yok. kit lensle bile konser cekilebiliyor, f:5.6 larda bile yuksek enstantane hızlarıyla. yani konser salonları falan oyle zifir karanlık degil.
onemli olan bu asamada diyafram acıklıgı degil lensin optik kalitesi olmalı.


illaki L serisi lensler kullanılmalı yanılgısı insanların cektikleri fotograflardaki sorunları makinede bulmasına neden oluyor.
illaki full frame kullanılmalı yanılgısı da aynı sekilde.
boyle bir şey yok.


d80den sonra d300s almak hem makine kalitesi, hem fotograf kalitesi, hem kullanım esnekliği ile ciddi anlamda bir sıcrama olacaktır. abartmaya coşmaya gerek yok.

#gaijin' tarafından 27.06.2011 14:31:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 13:40 - İp: 88.***.**8.140
mynisan
mynisan (üye)
İstanbul / Amatör

@avi_izci,
Bu lens parkıyla evet herşey çekmek mümkün mümkün de @gaijin'inde dediği gibi ne onları alacak para var bende, ne de onların parasını çıkartacak netleşmiş iş hacmi.. f/1.2 / f/1.4 gibi fantastik fix lens var yalnız hayalimde uzak doğu bağlantılarını sıcak tutmaya çalışıyorum öncelikle body ve alma zamanına karar vermem gerekiyor.

 

Tarih: 27 Haziran 2011, 14:36 - İp: 62.***.**5.100