Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Nikon Mu
mrb arkadaşalr ... önerileriniz bekliyorum . sahibi oldugumuz organizasyon firmasında kullanılmak üzere .. açılışllarda toplantılarda konserlerde festivallerde vs vs dslr makina almayı düşünüyorum ama ne alacagımı tam olarka bilmiyorum . yardımcı olursanız sevinirim. kimisi canon eos 500d diyro kimisi nikon d90 diyor arada kaldım yardımcı oln lütfenn ..
MERHABALAR ARKADASLAR TOPIc i acan ARKADAS KBAKMASIN KONUYU DEGİŞTİRCEM BIRAZ AMA BEN AYRI Bİ TOPİC ACTIM NE UGRAYAN VAR NE YARDIMCI OLAN BURAYA BU KONU HAZIR YAZILMISKEN DEDIM BELKI BAZI ARKADASLAR YARDIMCI OLABİLİR...
bundan önce nıkon d70s+sıgma 24-135 nıkon d80+18-55 vr sony a200+18-70 canon 350d+sıgma 18-125+tamron 18-250 gibi tecrubelerim oldu en son elimde canon 350d sıgma 18-125 ve tamron 18-250 var hepsını elımden cıkaracagım tüm ekipmanımı degiştirmek istiyorum düşündügüm bi kac model ve lens takımı var bana aralarından yardımcı olursanız sevınırım genelde manzara fotografları ve portre calısıyorum, kuş fotografları cekmeye de yenı merak saldım... Bütçem 1500 civarı fakat cok fark yasatcaksa bana 200 300 lira daha verebilirim tabıkıde yardımlarınızı beklıyorum
makineler ve objektıfler;
canon 30d +battery grip+ canon 17-85 ıs + sıgma 70-300 apo dg lens 1550 tl
canon 40d +canon 17-85 ıs +sıgma 70-300 apo dg lens 1750 tl
nıkon d80 + nıkkor 18-105 vr + sıgma 70-300 apo dg lens 1500 tl
pentax k10d + pentax 16-45 + sıgma 55-200 lens 1650 tl
fiyatları var. aslında benım bütcem 1500 civarı fakat cok fark yasatcaksa bana 200 300 lira daha verebilirim tabıkıde yardımlarınızı beklıyorum teşekkürler....
paperman'a katılıyorum. Canon'un aceleciliği.. Sektör böyle. Bir özelliği ilk siz çıkarırsanız, reklamını da iyi yaparsanız ürünü satarsınız. İnsanların duymak istediği, görmek istediği ne kadar özellik varsa en önce çıkarın, pazardaki en büyük pastayı siz alın. 8 megapixel, 10 megapixel, 12, 15, 18.... 720p video, 1080p Full HD..... 2 fps, 3 fps, 7 fps.....
Bu bir gerçek ki, insanlar bunu görmek istiyor ve buna para vermeye razılar. Pek çoğunun ne olduğunu, ne işe yaradığını bilmeseler de, 10.000 çekimde sadece bir kez kullanacak bile olsalar bu özelliklere ve fazlasına para vermeye hazırlar. Canon bunu iyi görüyor ve kullanıyor. Öyle olunca da en erken çıkarmak (ve ucuza çıkarmak) adına bazı hataları göze alıyor. Firmware'ler ile çözüyorlar sonra. Orada yaratılan sıkıntı ve şikayetlerin büyük kısmı firmware'ler ile gideriliyor ama pastadan alınan pay bu durumu fazlasıyla telafi ediyor.
Bu yüzden, artık bu hızla artan sayıların, sonsuz tane özelliğin, trilyon pixelin amatör fotoğraf severler için bir anlamı olduğuna inanmıyorum.
netfotoğraf foto galeride giriş seviye modeller ve kit lenslerle çekilmiş muhteşem fotoğraflar olduğunu hatırlatırım. Gören göz öyle de çekiyor, böyle de... Binlerce dolara ihtiyaç yok aslında..
aeron isimli kullanıcının cevabını kınıyorum, ne demek "kıçımla gülüyorum", çok ayıp ben fikrimi belirtiyorum, bu nasıl bir cevaptır anlamadım. Düzgün bir şekilde paylaşım yapalım lütfen, burada güzel bir şey hakkında konuşuyoruz, sanat...
Bu arada benim hangi model kullandığımı sormuş bir arkadaş, ben fotoğraf çekmeye yeni başladığım için ve fiyat açısından daha uygun bulduğum için (Amerika'dan tüm masraflar dahil 1000 TL olarak kit şeklinde Nikon D3000 aldım, Türkiye'de fiyatı 1450 TL ile 1600 TL arasında değişiyor)
Eğer ileride objektif değiştirmek istemiyorsanız, çok profesyonel olarak kullanmayacaksanız D3000, D5000 veya yok ben değişik objektifler de deneyerek kullancağım diyorsanız, ileriye yönelik düşünüyorsanız D80, D90 tavsiye edebilirim. Kullanan arkadaşlarım gayet memnunlar hatta spot mağazalardan bir arkadaşım D90'nın gövdesini 700 TL'ye bulmuş, ben de şok oldum hatta biraz daha bekleseydim de D3000 almasamıydım diye düşündüm çünkü D90 çok ileriye yönelik cihazlar.
Bu arada senelerdir Nikon'la iç içe bir hayatım oldu yakın bir akrabamında Nikon bölge müdürü olması sebebiyle bu cihazların sağlamlığına şahidim.
Kaliteli bir makina için paraya kıyılır bence.
Kolay gelsin.
#sheida_aiden' tarafından 26.03.2010 23:02:07 tarihinde düzenlendi.
#sheida_aiden' tarafından 26.03.2010 23:04:58 tarihinde düzenlendi.
Hep söylerler ya çeken adam kibrit kutusuylada çeker e ozaman kardeşim al sen kibrit kutunla çek neden o kadar para sayıyorsun....Ayrıca çekeceğin şey önemli adam kuş fotoğrafı çekiyorsa yada vahşi doğa fotoğrafçısysa, yada gece manzaraları çekiyorsa çeksin bakalım o kibrit kuusuylada görelim....Ama derse ki çok pahlı makine almaya gerek yok nikon d3000 lede d700 gibi çekersin katılılırım....Kompozisyon oluşturmak için cep telefonu yeter ama gece manzarası için yetmez...yani yerine göre diyelim...
Raguabell sen sanırım daha önce d80 kullanmışsın o konuda fikrin vardır herhalde.....
Ben bile daha makine almadan ezberledim 200tl falan fazladan verbilirim demişsin yani kimse 40d varken 30d yi önermez o setllere bakarak söylüyorum 30 d al iyi lens al desek arada 200 tl kalıyor 200tlye iyi lens zaten alınmaz.....
Sana burada 30d ile d80 i tavsiye eden olacağını sanmıyorum...
Bu arada ben kendime d80 almayı düşünüyorum.....kusura bakma benim söyleyeceklerim bukadar sonuçta sen benden daha tecrübelisin maksat yardımcı olmaya çalışmak..makineleri kullanmış arkadaşlar yardımcı olacaktır iyi geceler kardeşim.....
Sevgili sheida_aiden arkadaşım..''kıçımla gülme '', Türkçe'de bir deyimdir ve ınama gerektirecek bir durum yoktur bunda..deyimin anlamını ise bilgiye ulaşmaın internet sayesinde bu kadar kolay olduğu bir dünyada size bırakıyorum..
yazdıklarınız için kıçımla gülüyorum..bu nasıl bir marka fanarizmidir, nasıl bir körü körüne bağlamaktır..nasıl bir kör cahillliktir..iştebuna gülüyorum..nikon asla kötü yada kalitesiz bir marka değil...ancak burda bahsi geçen ve tartışmaya konu olan makineler, analog değil, dijital makineler ve sizi dijital fotoğrafçılık ve özellikle de sensör teknolojisinin tarihçesi ve özellikle de gelişimi hakkında bilgi sahibi olmaya devam ediyorum..o zaman yaptığınız yorumlara nedne kıçımla güldüğümü siz de anlayacaksınızdır..Anlatacak çok şey var aslında ama gerek duymuyorum burda uzun uzun anatmaya..çünki bu forumda dört senedir yazıyorum ve artık Canon mu Nikon mu tartışmalarına geçmişte yaptığım yorumların her defasında aynısını yazmaktan geçrekten çok sıkıldım..
yoksa sizin kişiliğinizle asla bir alıp veremediğim yada kişiliğine yönelik bir saygısızlığım olamaz..ben yaptığınız yoruma istinaden bu deyimi kullandım..
Nikon u savunmam gerekiyor.Canon oncu falan diyen bir arkadas sanirim su soruyu cevapliyabilir...Ilk video cekimi yapan DSLR hangisi acaba?Yani koy gitsin video cekiminede kimde ne makina varsa savunmaya gecmis gibi.Daha oncede belirttim Canon ile Nikon arasindaki secim biraz insanlara hangi renk diye sormak gibi bisey.Renkler ve zevkler tartisilmaz derler ve fazlada uzatmaya gerek yok.Ben olsam beklerdim yeni cikacak D95 i alirdim Nikondan!!!!!
yeni cıkacak nikon d95 demişsiniz özellikleri nasıl olcak bilgin varmı
14MP,fullHD,5fps,ISO 12800 maksimum,yani aslinda tahmin edilebilecek seyler.Cep tel koyarlarsa icine o zaman sasiririm!!!!
teşekkürler
nikon mu? canon mu? diye sorular artık bitmesi gerek aslında. Tamam bunları hep fotoğrafa yeni başlayanlar soruyor ama bunun nedeni herkesin kendi makinesinin iyi kötü özelliklerini söylemek yerine takım tutar gibi canon-nikon diye bağırması. Ben kendi açımdan konuşursam canon derim ama herkesin fikri farklıdır. Benim canon dememin sebebi ben ilk makinemi alırken nikon un giriş seviyeleri hala ccd sensör kullanıyordu ve çok ama çok daha pahalıydı canon a göre. ama hiçbir zaman pişman olmadım canon aldığım için hatta şu anda gayet memnunum. çünkü canon şu anda tüm profesyonel makinelerde kullanılan cmos sensörün en büyük üreticisi ve en kaliteli üreten şirket, bunun yanında nikon sony den satın alıyor ki sony nin üst seviye dijital sinema kameraları hariç ürettiği sensörlerin kalitesi ortadaki o kameralarında çözünürlüğü full hd ile sınırlı ve genelde 3 sensör oluyor. neyse konumuza geri dönersek bana göre nikon un canon'a göre en büyük avantajı ise lensleri. Nikon'un 3-4 tane lensi hariç kötü lens göremezsiniz. canon da ise 28-80'den tutun (ki maalesef ben hala daha bunu kullanıyorum ki 2 hafta içersinde değişecek bu) 18-55'e ve daha birçok objektife kadar çöp ama tabi canon'un da iyi lensleri var hatta bayağı var. Eğer makine konusuna gelirsekte 500d'yi çıkar yani onu alana kadar 550d al. hem full hd video kayıt özelliği var hem de harici mikrofon girişi. Ayrıca çözünürlüğü de renk derinliği de nikon'dan daha iyi. Yani ama son karar tabi sana ait. Ama sana gönül rahatlığıyla 550d diyebilirim.
Ayrıca ekstradan biri canon'un bozukluklarını yazmış ben o kadar araştırmadım ama direk şahit olduğum 2 şeyi söyleyeyim. Bende plastik kasa 400d vardı elidem düşürdüm, tozunu sildim açtım 1 sene kullandım hala daha da çalışıyordu ben verirken, arkadaşımda d700 vardı metalik kasa (da başka bir model de olabilir ama metalik olduğuna eminim) elindeyken masaya düştü 30 cm bir yükseklikten makine neredeyse maliyetinin yarısına tamir oldu. 2. olay ise d90'ların video kayıtları, deli gibi faz farkı yapıyor hem de etrafta tv, cep telefonu vs. olsun olmasın (ve ne service notice oldu ne de firmware ile çözüldüydü en son).
İlgili olabilecek konular
-

Sağlık Raporu Alacaklar İçin Kişisel Sağlık Bilgi Formu Dold
29 Ara. 2025, 12:59 prodersler
065029 Ara. 2025, 12:59
prodersler -

-

-
-

Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
079528 Oca. 2025, 13:53