raguabell
raguabell (üye)
Bolu / Firma

Canon Mu Nikon Mu

mrb arkadaşalr ... önerileriniz bekliyorum . sahibi oldugumuz organizasyon firmasında kullanılmak üzere .. açılışllarda toplantılarda konserlerde festivallerde vs vs dslr makina almayı düşünüyorum ama ne alacagımı tam olarka bilmiyorum . yardımcı olursanız sevinirim. kimisi canon eos 500d diyro kimisi nikon d90 diyor arada kaldım yardımcı oln lütfenn ..

Tarih: 25 Mart 2010, 15:57 - İp: 88.***.**0.100
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.netfotograf.com/search.asp?cx=partner-pub-6832756115393917%3Antqvje-gqgo&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-9&q=canon+mu+nikon+mu&sa=Ara#1364

#glorfindel' tarafından 25.03.2010 16:32:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mart 2010, 16:24 - İp: 193.***.**7.122
sheida_aiden
sheida_aiden (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba, arkadaş bir forum yönlendirmesiyle yanıtlamış aslında fakat ben de bunu çok araştırmış ve ona göre Nikon'u elime almış biriyim. Forumda Türkiye'de bir Nikon sevdası almış başını gidiyor denmiş, ben aksine Türkiye'de Canon sevdası olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en iyi fotoğrafçılarının Nikon kullanması bence büyük bir kanıt, Nikon bir efsane ve elimde bir Nikon olması gurur ve güven veriyor, hem Nikkor objektiflerinin de benzersiz olduğu yurtdışındaki forumlarda belirtiliyor.
Örneğin hiç Nikon kullanmamış fotoğrafçı bir arkadaşım Makinemi eline aldığında hayranlıkla inceledi ve pişmanlığını gizleyemedi.

Bu benim fikrim.

Tarih: 26 Mart 2010, 00:24 - İp: 88.***.**7.72
emirhan58
emirhan58 (üye)
İstanbul / Amatör

sheida_aiden aldıgınız model nedir?

#emirhan58' tarafından 26.03.2010 02:49:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mart 2010, 02:49 - İp: 78.***.**5.227
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

sheida_aiden kardeşim, kusura bakma ama yorumuna kıçımla gülüyorum..anlatacak çok şey var..neyse..gerek yok...

Tarih: 26 Mart 2010, 03:21 - İp: 94.***.**4.34
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Valla elimde gururla taşıdığım tek fotoğraf makinesi rahmetli babamın fotoğraf makinesidir.

Geri kalan makinelerin hepsi en nihayetinde ekipmandır. Nesiyle gurur duyacağız?

Fotoğrafı insan çeker arkadaşlar. Fotoğraf çekmeyi bilen insan kibrit kutusu ile bile çeker.

Tarih: 26 Mart 2010, 08:44 - İp: 193.***.**7.122
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence sizin gövdeden ziyade hangi lensi almanız gerektiğini düşünmeniz gerekiyor.Çekimlerin bir çoğu kapalı mekan ve değişken ışık koşullarında gerçekleşecek.Açık diyafram lens almalısınız ve harici flaşta önemli olabilir.

Arada kaldıysanız ikisinide alın gitsin

#ocanic' tarafından 26.03.2010 08:55:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mart 2010, 08:54 - İp: 78.***.**6.243
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Nikon da olur,Canonda olur.Bu mercedesmi olsun BMW mi olsun gibi bir soru.Onemli olan senin isteklerin.Ben DSLR da Nikon,compact tada Canon tavsiye ederim ve kullanirimda.Nikon DSLR almamin sebebi
1-menudeki RAW yani NEF dosyalarda oynama yapmayi sagliyan makyajlama seceneklerinin artisi ve bu tur dosyalari edit eden Capture NX programini begeniyor olmam.
2-Lens kaliteside hosuma gidiyor ve resimlerin Nikona ozel bir karekteri var
3-Karanlikta fokuslama yapmak icin cat-pat flash cakma gibi bir rahatsizligi yok tum modellerindede.
4-Elime uyumu...

Tarih: 26 Mart 2010, 11:47 - İp: 221.***.**4.187
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar merak ettiğim bir soru var yanıtlarsanız sevinirim...

Mesela gövdsinde af motoru bile olmamasına rağmen nikonlar neden muadil rakiplerine göre daha pahalı....

Birde nikonların neden fiyatı canonlar kadar düşmüyor örnek nikon d80 hala yüksek...sanırım burada canonun daha sık model çıkarması etkili olabilir...

mesela isosuyla ünlü canon neden Nasa tarafından tercih edilmedi....

Bu arada bu sitede pentax ve canona daha fazla sempati olduğu biraz farkediliyor

Bu arada yukarıdaki soruları gerçekten merak ettiğim için yazdım çünkü hala kararsızım.......
Mesela nikon d3000de af motoru olsa alırdım ama kimbilir af fiyatı nekadar yüksek olurdu....Bu gibi şeyler nikona antipatik yaklaşmama sebeb oluyor yani d90 çok pahalı d80de eski...

Canonun L lensleri daha alınabilir fiyat düzeyinde ancak birisi yılların canoncusu nikonun 85mm f.1.8 inin kalitesinin canonunkinden daha iyi olduğunu söyledi kendisi mutteşem portrecidir....hatta muadil lenslerde nikonun lenslerinin daha iyi olduğunu çok söyleyen var...

Herkes canonun renklerini istersek nikon gibi psde düzenleriz diyorlar peki nikonun renkleri psde canona benzetilemez mi? ozaman ikisinin ne farkı kalır..

Kısacası ben canonun portre nikonunda manzara vb çekimlerini beğeniyorum. renk farklılığı bilirsiniz...gerçekten çok karışık bir durum.....

Şimdi marka takıntısı yapmadan tamamen objektif olarak bu soruları kim yanıtlayabilir.....Emin olun bu dslr ye yeni giriş yapacak kişilerin marka seçimindeki en merak ettiği sorular? sevgiler..

Tarih: 26 Mart 2010, 18:29 - İp: 78.***.**8.86
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

İnsanların Pentax sempatisi şundan kaynaklanıyor olabilir:
* Göreceli olarak uygun fiyat sunmaktadır.
* 40 yıllık tüm lensleri ile bir şekilde uyumludur. Sağda solda bir Pentax lens bulursunuz çöpten çıkma, takarsınız Pentax DSLR'a çalışır.
* Gövdede titreşim engelleme vardır. Bu sayede IS'li VR'li OS'li lens için fazladan para ödemezsiniz.
* Titreşim engelleme gövdede olduğundan 40 senelik lensi takarsınız makineye, yine titreşim engellemeniz olur.
* Özellikle Pentax'ın eski prime lensleri çok meşhurdur. Takumar ailesi çok keskindir. Günümüz L serileri ile boy ölçüşebilecek lensler vardır aralarında. Bunlar da ebay'den 30-40 bilemedin 100$'a alınır.

İnsanların Canon'a sempatisi şundan olabilir:
* Vay benim makinemde AF motoru var mıydı, yok lensimde miydi diye düşünmezsiniz.
* Giriş seviyesinde standart olan pek çok özellik Nikon'da bir üst sınıfta bulunur.
* Çok önemli olmamakla birlikte pek çok yeniliği Canon devreye alır, Nikon takip eder.
* Nikon makinelere göre daha ucuzdur. Örneğin 450D gibi bir makinedeki pek çok özellik D90 ile boy ölçüşürken, D90 fiyatı 40D fiyatı ile yarışmakta ve hatta bazı yerlerde geçmekteydi.

Peki bunlar neyi değiştirir? Hiç bir şeyi. Yukarıda dediğim gibi bütün bunlar fiyat / performans hesabı yapılarak, özellikler ve ihtiyaçlar incelenerek verilecek bir karardır. Sonuçta amatör kullanıcı için makinenin Olympus, Canon, Pentax, Nikon, Sony vs olması birşey değiştirmez. Hepsi ile amatör kullanımda aynı kalitelerde fotoğraf çekilir. Çok da güzel çekilir.

Yok bu işten para kazanıyorsanız. Ne bileyim; fotomuhabir iseniz, reklam fotoğrafçısı iseniz, belgesel fotoğrafçısı iseniz, durum değişebilir. Bu ürünler arasındaki özellikler hayati derecede önem kazanabilir. O zaman da zaten burada sormaz, biliyor ve alıyor olursunuz.

Diğer yandan fotoğraf sanatçısıysanız, o zaman başa döneriz. Yine bu teknik özellikler çok çok büyük bir anlam ifade etmez. Önemli olan ISO, diyafram ve enstantane ayarı yapmayı bilmektir ve sanatçı ruhunuz geri kalan herşeyi zaten diğer insanlardan farklı hale getirecektir. Ne ekipmanın, ne paranın anlamı kalmayacaktır.

Peki bizler gibi amatörler için? Başa döneriz.. Alın birini kullanın. Ne alırsanız alın bir süre sonra sizi tatmin etmeyecek, daha "iyisi"ni almaya çalışacaksınız. Bir gün gelip bakacaksınız ki, aslında en "iyisi" ile en basiti sizin için çok da büyük fark yaratmıyor olacak...

Tarih: 26 Mart 2010, 19:49 - İp: 217.***.**7.223
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Makinamı severim ama marka kavgacılığına bulaşmak istemem - her modelin iyi/kötü yönleri var.

Yine de benim fikrim Nikon makinaların daha sağlam olup , daha az arıza verdiği ve sorun çıkardığı . Ben bunu Canon modellerine bakınca,elime alınca da hissediyorum - çoğu model çok narin geliyor .

Forumlarda da dikkat ettiğim Canon'un en basitinden en üst modellerine kadar bitmeyen sorunlar , düzeltmek için çıkan firmware'ler . Aklımda kalan bazıları :

- 1Ds MarkIII ayna düşmesi ( Canon "service notice" verdi)
- 1Ds vizöre yağ damlaması ( Canon "service notice" verdi)
- 5D MII video kayıt durması ( firmware ile çözüldü )
- 1Ds MarkII , bufferdaki görüntülerin kaybolması ( firmware ile çözüldü)
- 7D Arka arkaya çekinlerde önceki karenin hayali görüntülerinin bir sonrakinin üzerine binmesi ( firmware )
- 1000D err99 problemi ( Gaijin'e de denk gelen-firmware )
- 500D Magenta'ya kayan renkler ( firmware çıktı )

ve bence en önemli test , daha önce t-yaman'ın da yazdığı -

- Antarktika turuna katılan Canon 5d MII 'lerin %25'inin bozulması (Nikon D700'ler sıfır arıza ile turu tamamlamış ).

-----------------

Glorfindel - "* Çok önemli olmamakla birlikte pek çok yeniliği Canon devreye alır, Nikon takip eder."

Canon'un aceleciliğinin sonucu sanırım yukarıdaki problemler - öncü olmak adına ..

Tarih: 26 Mart 2010, 21:31 - İp: 96.***.**4.180