Fotoğrafçılık Forumları
1500-2000 Ytl Arası Dslr?
Merhaba
Bu kervana yeni katıldım. Minimum bütçeyle satın alabileceğim bir makine önerebilirmisiniz. Mümkün olabildiğince geniş bir çekim ortamına uygun lens düşünüyorum. Zamanla ilgi alanımı anlayınca ihtiyacıma uygun lens tercih ederim.
Üzerinde durduğum makineler: A100+18-70 veya 400D+18-55
Lensleri böyle satıldığı için yazdım(bildiğimden değil) bu lensler giriş seviyesi için geniş bir kullanım alanı verirmi? Makineler konusunda ne dersiniz?
Yardım ederseniz sevinirim üstadlar.
iyi ki soyledin ozgur, ben de haftaya gitmeyi dusunuyordum, bir bakinayim etrafa..
noctilux f/1 de ne lenstir ama.. gercekten de lensi yeter..
..
bu arada ben bir mesaj yazmistim, ama silinmise benziyor..
omer demistim, evet 30d'ninkiyle ayni demistim..
ama bunun cok da onemi yok, cunku 350d ile 400d arasinda tercih olsaydi onemli olurdu demistim.. tabii ki 400d..
ama a100 mu 400d mi dendiginde, a100'unkini de dusunmemiz gerekiyor..
İlker sen ne yapacaksın ki yada sen antika 1969 model fotoğraf makinasının sonuçlarından ne bekleyebilirsiniz ki?
İlker sen şimdi demedin mi 2004 model D70s alınmaz,eskidi artık diye.Şimdi ise 1969 modelden bahsediyorsunuz.
Sen benim asıl sorumu cevaplamamışsın İlker.
Hani en alt sırada sorduğum lensler ile ilgili kısım.
1.400D ve 18-55mm ile D70s ve 18-70mm aynı kareyi çekseler fark olur mu pek???
2.Sigma 17-70 ile Nikon 18-70mm'yi kıyaslarmısın bana??
Yanlız burada şu var.Sigma'nın 1:2 mi ne büyütme oranı vardı ve makro çekimlerde büyük avantaj sağlıyordu.Ve 1 cm'den netleme özelliği var.Bunu biliyorum ve bu makro çekim başarısı açısından olan üstünlüğü bir kenara bırakırsak;
Genel çekimler yani günlük yaşam,manzara,mimari,portre gibi çekim alanlarında bu 2 lensi karşılaştırırmısın??
3.Bu soru şimdi aklıma geldi.D70s'de 5 nokta netleme var.350D'de 7 idi ve 400D'de 9 alanlı.Şimdi bu netleme sayısının artması bana göre netleme süresini de etkileyecektir.Yani konuya daha hızlı ve net odaklanmayı beraberinde getirecektir.
Peki D70s'deki düşük(5 nokta af) netleme sayısı,fotoğraf kalitesini etkilermi??
Fazla sayıda netleme noktası,fotoğraf çekerken,kadraja daha fazla dağılmış netleme alanı yaratır değil mi?Bu da fazla sayıda noktanın ilgi alanının dışında kalan kenar kısımlardaki objeleride daha iyi netlemeye,renklerini algılamaya vb. artılar mı getiriyor çekilen fotoğrafa??
4.Bu AF sayısının fazla oluşu spor fotoğrafçıları için mi yani hareketin fazla olduğu konuları çekerken mi asıl faydayı sağlar??
İlker lütfen bana açıklamaları örnekler vererek ve uzunca bir anlatımla açıkla.Senin yazıları okuması zevkli oluyor,hem ben hemde birçok arkadaş bu yorumlardan birşeyler kapıyor.
arkadaşlar benim örenmek istedigim şu canon 400 mp yüsek 20 d veya 30d mp düşük bunun hangisini alıyım siz olsaydınız hangisini alırdınız ben yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum kararsızım birde eniyi buna hangi lens olur aydınlatırsanız sevinirim bir de benim korkum şu dana önce ben canon 600 modelini almıştım şimdi tarih oldu ozamanın en iyisiydi eos lar cıkmadan önce bu yani 8 mp benim için ilerde düşük kalırmı ekranda tam birşey anlamıyorum kagıda basılınca farklımı oluyor beni aydınlatırmısız teşekkürler
velgam,
Bu konununun gecmis 2 sayfasini bakarsan MP ile ilgili yazismalari okuyabilirsin. Yuksek MP bir makinayi tanimlayan parametrelerden sadece birisi, belli bir noktadan sonra MP artisinin olumsuzlklari da ortaya cikiyor. (bkz. gecmis sayfalar).
Kisaca: Canon 30D, 400D'den cok cok daha iyi makina.
osmanli,
1969'dan kalma seylerden ne sonuclar cikacagini gormek icin Hasselblad in Space sayfasina bir bak istersen.
Daha cok AF sensoru daha net sonuc vermez, daha kisa zamanda uygun fokusu bulma ihtimalini arttirir. Canoncularda zaten onun bu fokus bulma ihtimalini severler Bir mercek bir kerede sadece bir fokus mesafesine ayarlanabilir, gonul isterdiki AF sensoru kadar cok yere fokuslanabilseydi ayni anda
omuyor maalesef
Saka bir yana gokte ucan kuslar yakalamak icin iyidir coklu AF, sensorlerin birinden birisi bir yuksek kontrastli bir hedefe denk gelecektir. Ama dallarin arasindaki maymunu bulmak icin kotudur, ondeki dallara yanlislikla kilitlenme ihtimali gayet fazladir, o yuzden cogunlukla ya selektif AF sensoru kullanilir yada sadece merkezdeki aktif hale getirilir.
#antika' tarafyndan 03.11.2006 01:23:13 tarihinde düzenlendi.
Antika sağol,aydınlatıcı oldu bu yorumların.Meğer insanoğlunun bilmediği ne de çok şey varmış.
Bu arada İlker nerede?
ahan da geldim..
ne ogrenmek istiyorsun kivanc, sor..
...ama teker teker gel..
"1.400D ve 18-55mm ile D70s ve 18-70mm aynı kareyi çekseler fark olur mu pek??? "
hayir olmaz.. ama 400d ile daha fazla ayrinti yakalayacaksin, mp fazlaligi yuzunden..
"2.Sigma 17-70 ile Nikon 18-70mm'yi kıyaslarmısın bana??
Yanlız burada şu var.Sigma'nın 1:2 mi ne büyütme oranı vardı ve makro çekimlerde büyük avantaj sağlıyordu.Ve 1 cm'den netleme özelliği var.Bunu biliyorum ve bu makro çekim başarısı açısından olan üstünlüğü bir kenara bırakırsak; "
kivanc, 18-70 icin verdigi kontrast'inin iyi oldugunu soyluyorlar.. ayrica renkler cok iyiymis.. ama gel gor ki 17-70 daha iyi bir lens, gerek keskinlik gerekse kontrast acisindan.. 1:2.3 macro artisi var.. 1mm genis acidan artisi var..
daha yuksek diyafram..
her iki lens de gunluk cekimler icin ideal zaten, o yuzden kit lensi olarak aliniyorlar.. 17-70 daha iyi bir tercih..
ama tamron 17-50 daha da iyi bir tercih bence..
...
diger sorularini ozgur cevaplamis zaten..
..................
kivanc ne aklima geldi aslinda.. sen canon 1d'lerin AF sistemlerini biliyor musun hic?..
5-10 af noktasi da neymis..
bak birkac fotograf..
Oh be sonunda geldin.45 nokta AF varmış onlarda dimi.
İlker senin bir dediğin diğerini tutmuyor.Bugün demişsin ki D50 bile postere büyük boyda basıldığında iyi görünmekte.Yani birde şunu demişsin;
Fotoğrafçı sizin aile fotonuzu hasselblad ile çekmiş ve senin makinan ile arasında belli bir boyuta kadar pek bir fark olmamış diyorsun.Ve yine diyorsun ki ben elime iyi geldiği için,tutuşu ve görünümü iyi olduğu için D200'ü alırdım gibi bir şey demişsin.Ben öyle anladım en azından.
Peki giriş seviyesi makinalar genelde küçük oluyor ise D70s sence iyi değil mi??
Şimdi diyeceksin ki bu D70s hastalığı nereden geldi diye
Aslında hastalık değil ama şu var.Elime aldığımda bana profesyonel bir makinaymış hissi verdi bu makina.
Sevmediğim birkaç özelliği var aslında;
Keşke:
-Siyah-beyaz çekim yapsaymış.Sonradan bilgisayarda oluyor ama detay kaybıda oluyor.
-Çözünürlüğü biraz düşük gibi ama 400D'den daha büyük sensör var üzerinde ve mp'i düşük.Bu sebeple daha fazla detay vermez mi bu makina.
-Noise üretimi bir miktar fazla maalesef ama keskinliği fazla.CCD olmasından dolayı sanırım pil ömrü çok yüksek değil.
Ama şu anda piyasada 18-70mm gibi bir lens ile satılıyor ki,ben bu lens hakkında hep olumlu eleştiriler duyuyor ve görüyorum.
Tek insanın kafasını kurcalayan ise,makinanın kısmen eski bir teknolojiyi barındırmasından kaynaklanan soru işaretleri.
İlker bu D70s,D200'e çok benziyor.Sen niçin 350D'yi alırken D70s'den etkilenmedin o halde??
cunku d70s, d200'e benzemiyor kivanc..
..
kivanc akil mi kaldi ki bende tutarli konusabileyim.. bir saniye tekrar bakayim, hangi soyledikleri tutarsizmis diye..
"İlker senin bir dediğin diğerini tutmuyor.Bugün demişsin ki D50 bile postere büyük boyda basıldığında iyi görünmekte.Yani birde şunu demişsin;
Fotoğrafçı sizin aile fotonuzu hasselblad ile çekmiş ve senin makinan ile arasında belli bir boyuta kadar pek bir fark olmamış diyorsun.Ve yine diyorsun ki ben elime iyi geldiği için,tutuşu ve görünümü iyi olduğu için D200'ü alırdım gibi bir şey demişsin.Ben öyle anladım en azından. "
en iyisi kopyalamak..
evet kivanc, d50'den cikma poster boyutundaki fotografini gordum, harikaydi..
hasselblad'dan cikan fotograf a4'e basilmisti.. a4 boyutunda, bugun icin hangi dslr'i alirsan al, hepsi de mukemmel sonuc verir.. hasselblad'la da arasindaki farki goremezsin.. (veya ben goremiyorum..) ama asil farklar a3'den sonra ortaya cikmaya baslar.. mesela o studyoda dev kadar da bastirabiliyorsun, detaylar inanilmaz..
d200 ile mutlaka ki daha buyuk print alinacaktir kivanc, cunku 10mp.. makinenin verdigi cozunurluk onemli.. kaca kac pixelde.. 300dpi'da baski almak istediginde, belli bir buyukluk ortaya cikiyor.. 10mp ile 6'nin farki var tabii ki.. ama sonucta o kadar da iyi yazilimlar, yazicilar var ki, 6 mp'lik fotografi bile kocaman poster olarak basmaya yetiyor..
ama sunu da unutma, interpolasyon yaparken d200'un fotografini daha az genisletirsin, dolayisiyla daha az detay kaybolur.. (interpolasyonu biliyorsun, sonucta olmayan pixeli ekliyorsun fotografa..)
ha ama bize yeter 6'da olmasi 10'da olmasi..
fakat su da var kivanc.. 10mp olmasi demek, fotografi kirpmak icin daha fazla yerin olacagi anlamina geliyor.. kirpsan kirpsan yine geriye 6 kalir..
...
kivanc detay acisindan fark oluyor makineler arasinda.. ozellikle monitorde bakarken bunu rahatlikla gorebilirsin.. bunu yapmak icin, d70s'in fotografini 10mp'ye yukselt image size yaparak photosop'da.. sonra al d200'un fotografinin yanina koy.. bak bakalim hangisinde ayrinti daha fazla..
kivanc, ince detaya girdikten sonra her ozellik farki cok onemli tabii ki.. ama diger konuda demistim ki cok da gerek yok, sonucta amator adamlariz..
o yuzden cok da kasmak anlamsiz..
...........
kivanc nasil d70s'i d200'e benzettin anlayamadim.. valla bence d50 ile d70s'in elde verdigi his hic de iyi degil.. ama d200 mukemmel..
herseyi bir kenara birak, d200'un bircok arti ozelligi var d70s'e gore..
(demin dpreview'i okuyordum.. fokus muhabbeti basladi ya, hemen merak biraz forumu karistirdim.. d70s'in AF'inin berbat oldugunu soyluyor herkes mesela.. ki ben bunu bilmiyordum.. multicam 900'leri aman diyorlar.. nikon'un yeni multicam 1000'leri kotu degilmis, ama asil multicam 1300 ve multicam 2000'de fokus sistemi ortaya cikiyormus.. simdi bunlari okuduktan sonra sen d70s diyecek misin merak ediyorum..
.........................................
"-Siyah-beyaz çekim yapsaymış.Sonradan bilgisayarda oluyor ama detay kaybıda oluyor."
kimden duyuyorsun bunlari kivanc bilmiyorum.. niye olsun ki? cek raw'da sonra da istedigin gibi cevir siyahbeyaza.. ustelik cok daha iyi yaparsin photoshop'da.. ben convert to B&W pro kullaniyorum, inanilmaz bir plug-in..
"-Çözünürlüğü biraz düşük gibi ama 400D'den daha büyük sensör var üzerinde ve mp'i düşük.Bu sebeple daha fazla detay vermez mi bu makina. "
hayir vermez.. yukarida acikladim.. ikisini de alip 10mp yap sonra karsilastir.. veya ikisinde de bir noktaya dikkatle bak, bak bakalim hangisinde daha cok gorunuyor o nokta?..
"-Noise üretimi bir miktar fazla maalesef ama keskinliği fazla.CCD olmasından dolayı sanırım pil ömrü çok yüksek değil. "
kivanc, 350d de son derece keskin, bendeki fotograflari o kadar gosteriyorum iste.. noise konusunda nikon'lar cok iyi degiller.. noise'i da giderdiginde, keskinlik-noise konusunda esitleniyorlar.. a
Şimdi foruma bir göz atıp okuyacağım İlker.
Ama keşke şu olsaydı diyorum.Toplama bilgisayarlarda olduğu gibi fot.makinalarınında parçalarını ileride değiştirme şansımız olsaymış.
Ben o zaman makinayı alır sonra üzerine para biriktirip muticam 1300 takardım.Sonra sensörü çıkarıp,D200 sensörü takardım hemde 10MP yapardım.Harika olurdu ya.Çok mu zor üreticilerin bunu yapması??
Bence değil.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
22000tl'lik Lens Vs 2000tl'lik Lens!
23 Oca. 2019, 18:53 omaryayla
0228223 Oca. 2019, 18:53
omaryayla -
-
-
Sony Hxr-mc2000e Her 16 Dakikada Yeni Dosya Aciyo