Fotoğrafçılık Forumları
1500-2000 Ytl Arası Dslr?
Merhaba
Bu kervana yeni katıldım. Minimum bütçeyle satın alabileceğim bir makine önerebilirmisiniz. Mümkün olabildiğince geniş bir çekim ortamına uygun lens düşünüyorum. Zamanla ilgi alanımı anlayınca ihtiyacıma uygun lens tercih ederim.
Üzerinde durduğum makineler: A100+18-70 veya 400D+18-55
Lensleri böyle satıldığı için yazdım(bildiğimden değil) bu lensler giriş seviyesi için geniş bir kullanım alanı verirmi? Makineler konusunda ne dersiniz?
Yardım ederseniz sevinirim üstadlar.
Ben megapixel'in fotoğraf kalitesine sınırın makinede kullanılan sensör ve objektif kalitesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer D50'nin sensörü D80 kadar kaliteli değilse, 10 mp fotoğrafları D80 kadar kaliteli olmayabilirdi mesela.
Yanılıyor muyum?
Haliyle bu durumda 200 €'ya aldığım samsungun 8 mp fotoğrafı 600 €'luk D50'nin 5 mp fotoğrafından daha kaliteli/detaylı olmayacak anlamına gelir.
Aynen oyle Phaon.
Lensimin keskinligi dusukse, stabilizasyonum yoksa, dolayisi ile sensorun uzerine dusurecegi imajin en keskin yeri en az 5-6 piksel boyundaysa, ben ne eyleyeyim yuksek MPyi. Olsa olsa daha fazla yer kaplamaya yarar Cdlerde,Harddisklerde.
Arkadaslarimiz bir zahmet Ken Rockwell'in makalesini okurlarsa, MP'nin makina ureticileri tarafindan herseyin tek rakamla ifade edilmesini bekleyen dusunce tembeli tuketicileri somurmek icin kullanilan bir pazarlama numarasi oldugunu gorurler.
Umay arkadasimiz butceyi dogrudan kriter olarak belirlemis, yakin zamanda da pahali lens almaya niyeti olmadigini belirtmis, bu durumda 10MP icin butcesini 400-500YTL daha fazla zorlamaya ihtiyaci var mi, sorarim. Dahasi govdeden stabilizasyonlu bir K100D alip, uzerine 2.el eski ucuz fakat keskin bir lens takma ihtimalini unutmamak gerekiyor. Pentax'lar son 30 yilda cikan butun K-mount lenslerle uyumlu.
#antika' tarafyndan 02.11.2006 14:31:08 tarihinde düzenlendi.
noise noise noise.. ne kadar da onemli bu noise denen meret..
...
bence ozgurun de gefung'un da hakli oldugu noktalar var.. ama su anda bunlari konusmak hic icimden gelmiyor dogrusu..
(birazdan gelir eminim..
)
phaon, beni usta gibi sifatlarla cagirmayi birak hocam.. ben kim usta kim..
ben de senin gibi bir amatorum..
.............
umay, a100 mu 400d mi diye bir konu acmistim, orada yazilanlari okudun mu?..
ve herkese bir soru sormak istiyorum..
neden canon 400d? yani nedir artisi? nedir sizleri ceken? neden a100'u bir kenara atiyoruz? noise?.. canon olmasi?.. nedir gercekten?..
İlker aslında insanları Canon'a iten bir sürü faktör var.
400D'yi çekici kılan;
1.Fotoğrafçılık ile ilgisi olmayan insanların bile Canon ismini duyduklarında akıllarına fotoğraf makinası gelmesi,
2.Canon'un Nikon da dahil birçok firmadan fazla olan lens yelpazesi,hatta en önde bayrağı taşıyan firma oluşu,
3.Şu noise denen meletin bu modelde az oluşu ki keskinlikden sanırım feragat ediliyor bu makinanın işlemcisi belli bir iso üzerinde reduction uyguluyor maalesef ama olsun,iso'dan nefret edenler için kurtarıcı çözüm işte kısmen ne de olsa.
4.Bu model'in birçok modelden hafif olması(kimisine göre iyi kimisine göre kötü makinanın hafif ve küçük boyutlara sahip oluşu)
5.İyi bir fiyat ile piyasaya sürülmüş olması etken.
Bunların dışında kalan yeni özellikleri diğer rakiplerinde olduğu için saymıyorum,onlar extra etken olamaz ne de olsa(10MP oluşu,toz önleyicisi yada arttırılan belleği)
Beni çeken yönleride aslında her şıkta biraz bulunuyor.
Ama arkadaşlar şu var aklıda bazı kıyaslamalar yapmıyor değilim
İLKER;
400D+18-55mm ile D70s+18-70mm
bu 2 seçeneği kıyasladığında senin aklına ne geliyor?
Yalçınlarda yaklaşık aynı fiyata satılıyor.Peşin sanırım 1750YTL dolaylarında...
Evet 400D'nin birçok artısı var D70s'e göre;
+5 yerine 9 AF noktası.Bu fark neredeyse 2 kat.
+6 yerine 10MP.
+Siyah-beyaz ve birçok renk filtresi ile çekim yapabilme.
+CMOS sensör ile daha uzun pil ömrü ve düşük noise.
+Toz önleyici.
+Çekim devamlılığını sağlayan arttırılmış ön bellek.
Ama şuda varki;
Nikon'un bu neredeyse 2.5 yıl önce piyasaya çıkmış ve kafalarda eski bir teknoloji ürünüymüşçesine izlenim bırakan modeli D70s ile ilgili olarak:
+Ele iyi oturan büyük body yapısı ve
+Üzerinde bulunan 18-70mm kaliteli lensi
sanki tercihte daha önemli rol oynarmış gibi geliyor.
İlker sen olsaydın hangisini tercih ederdin??
Ve Nikon'un 18-70mm lensi ile sigma 17-70mm lensi arasında çok fark olup olmadığını açıklayarak anlatırmısın??
Ilker,
Herkese sor, bana sorma, bu konudaki dusuncelerimi biliyorsun
Butce bazinda DSLr tercihlerim soyle olurdu:
1. Mutevazi (isin %90ini halleden) butce:
Pentax K100D
2. Birazcik pahali lens alirim belki butcesi :
Sony A100 + Sigma 17-70
3. Ileride mutlaka pahali lens alirim butcesi:
Nikon D80 + 18-200VR
Bundan sonrasi Canon Nikon bolgesi
4. Hizli olsun, nazli olmasi onemli degil butcesi:
Canon 30D
5. Askari askeri standart butcesi:
Nikon D200
6. Hizli olsun, genis aci olsun, cok MP olsun, nazli olmasi onemli degil butcesi:
Canon 5D
7. Hersey olsun butcesi:
Canon EOS MarkII
Canon-Nikon bolgesi bitti
8. Aya adam yollama butcesi:
Hasselbladin 40MPlik birseyi vardi 40000 USD civari....
ben olsam 400d'yi secerdim kivanc.. ben 350d alirken de d70 vardi, ama yine de gidip 350d aldim.. simdi 400d'de cok daha fazla ozellik var, neden kalkip da d70'i seceyim yine..
400d yeni nesil bir kamera, d70s mi kaldi artik hem..
.........
"1.Fotoğrafçılık ile ilgisi olmayan insanların bile Canon ismini duyduklarında akıllarına fotoğraf makinası gelmesi, "
isin gercegi canon ile nikon'un isimlerinin olmasi onemli bir etken tabii ki insanlarin seciminde..
bu arada benim aklima, canon deyince bir de yazicilari geliyordu.. neyse konumuzla ilgisi yok..
"2.Canon'un Nikon da dahil birçok firmadan fazla olan lens yelpazesi,hatta en önde bayrağı taşıyan firma oluşu, "
kivanc hepsinin dunya kadar lensi var.. ama canon su anda daha avantajli gibi duruyor dijitalde.. gel gor ki canon'un da eksik kaldigi yerler var, mesela bir 18-200 lensi yok nikon'daki gibi..veya sony'deki gibi.. (sony'deki IS'siz ama makine uzerinde nasil olsa titresim onleme var..)
sony'deki gibi carl zeiss lensleri yok..
en ust duzey pro lenslerde, canon'un ustunlugu asikar, ama o lensleri de bizler alamiyoruz zaten.. (300, 400, 500, 600mm gibi lenslerden bahsediyorum..)
bu arada baska yerlerde de belirttim aslinda, ama okumayanlar varsa..
bizim burada mesela canon lensleri daha ucuz genel olarak.. (sonucta bizim buradaki fiyatlar cok da baglayici bir etken degil ama bilinmesi acisindan..)
sony lensleri ise cok pahalilar.. eger ki turkiyede de cok pahali olacaksa, o zaman a100 almakta bir kere daha dusunmek gerekir..
istediginiz lensleri iyice dusunun.. ben su lensi, bu lensi alacagim veya alabilirim diyebilmeli insan.. o zaman asagi yukari bir maliyet tablosu hazirlayip yaklasik masraflar karsilastirilabilir..
...
"3.Şu noise denen meletin bu modelde az oluşu ki keskinlikden sanırım feragat ediliyor bu makinanın işlemcisi belli bir iso üzerinde reduction uyguluyor maalesef ama olsun,iso'dan nefret edenler için kurtarıcı çözüm işte kısmen ne de olsa. "
ah keske digerleri de keskinlikten biraz kaybedip canon'un yaptigini yapsalardi diyecegim, ama iste nikon d80 ortada.. a100'de ise keskinlikten kaybetmeyip noise'da kaybediyor sensor..
birinden birini seciyorsunuz sonucta.. her ikisinin de avantaji var, dezavantaji var..
a100'deki noise'in filmli makinelerin yarattigi gibi noise oldugunu da biliyorsunuz sanirim.. d80'de de oyle, d200'de de.. ve kesinlikle kabul edilebilir a4'e kadar ciktilar alinabiliyormus iso 3200'de bile.. (d200'un a3'de gordum, mukemmeldi..)
..
fiyat olarak evet ucuz.. ama turkiyede pentax k100d gibi bir makinenin fiyati 400d'den cok daha ucuz.. d50 ile k100d karsilastiriliyor iste forumda..
neyse sonucta tek bir dogru yok, herkes icin oncelikler farkli oluyor..
.................
demin d200 ile 5d'nin orneklerine baktim kivanc.. 5d gercekten yuksek iso'da dokturuyor.. ama d200'un de ornekleri hic fena degil.. yani kullanilamaz mi? gayet tabii kullanilabilir, iyi sonuclar..
cok fazla yuksek iso'yu dusunuyoruz sanirim.. tabii ki gece cekimleri yapmaktan hoslanan biri icin canon en iyisi, ona birsey denemez..
(son soz.. pentax da yuksek iso'da canon kadar basarili.. ve bildigim kadariyla pentax'a da sensorleri sony yapiyor..
)
Osmanlı 400d'nin artılarını yazmissin ama en onemlisini es geçmişsin. f/2.8 ve üstü lensler için gelişmiş AF'si var. Gelişmiş AF hem daha doğru hemde daha hızlı otofokus yapma olanağı veriyor. Çoğu 350d kullanicisi belki farketmemiş olabilir ama bu makine kesinlikle f/2.8 ve üstü lensler ile problemliydi ve bu beni feci şekilde çileden çıkarıyordu.
400d nin AF mekanizmasi ve yaziliminin 5D ile ayni olması bence en büyük artısı.
ozgur alemsin valla.. demek aya adam yollama butcesi..
bu arada d2xs'i unutmussun, bence o 7.ci madde olurdu..
bir de sen sevmezsin ama ben leica m8'i de listeye alirdim.. ikinci makine olarak.. yanina da noctilux 50mm f/1 alirdim bir tane.. yemezdim, yaninda yatardim..
(ama m8 ile 50mm'nin fiyati 1dsMII ile 50mm f/1.2 L'e esit..
ama olsun..
nasil olsa para var, istedigimden alirdim..
)
.....
guney 30D ile aynı bildigim kadarıyla..
Ilker,
Leica'yi sevmeyen ölsün
Hocam severiz Leica'yi, hicbirsey olmasa lensi yeter adama. Ama butceye gore siralama yapinca rekabete dayanamadi maalesef , listeye giremedi.
Aslini ararsan o listede Nikon D80'den sonrasi biraz bulanik, arada bulutlar var zirve iyi net gozukmuyor benim bulundugum irtifadan
dolayisi ile arada belirttigin makinalari atlamis olmam kuvvetle muhtemel.
Leica M8 hakkinda yazdiklarim firmanin kotu yolda gittigini dusunmemdendi. Ellerinde AF, TTL matrix pozlama, EVF falan gibi seyleri saglayacak imkanlar varken sirf tutuculuklari yuzunden kaybetmelerine dayanamadim o kadar.
1969da aya ayakbasildiginda astronotlar Hasselblad makinalar kullanmislar, donuste agirlik yapmamasi icin birakmislar, sadece filmleri almislar. Yolunuz duserse etrafa dikkatli bakin, belki bir tanesini bulursunuz, Hasselbladiniz olur fena mi
İlgili olabilecek konular
-
-
-
22000tl'lik Lens Vs 2000tl'lik Lens!
23 Oca. 2019, 18:53 omaryayla
0228223 Oca. 2019, 18:53
omaryayla -
-
-
Sony Hxr-mc2000e Her 16 Dakikada Yeni Dosya Aciyo
26 Nis. 2018, 14:24 turk video