Fotoğrafçılık Forumları
1500-2000 Ytl Arası Dslr?
Merhaba
Bu kervana yeni katıldım. Minimum bütçeyle satın alabileceğim bir makine önerebilirmisiniz. Mümkün olabildiğince geniş bir çekim ortamına uygun lens düşünüyorum. Zamanla ilgi alanımı anlayınca ihtiyacıma uygun lens tercih ederim.
Üzerinde durduğum makineler: A100+18-70 veya 400D+18-55
Lensleri böyle satıldığı için yazdım(bildiğimden değil) bu lensler giriş seviyesi için geniş bir kullanım alanı verirmi? Makineler konusunda ne dersiniz?
Yardım ederseniz sevinirim üstadlar.
slm umay bende yeni katıldım benim aklımda kararsızlık var hangisi iyi bilmiyorum aklımdan canon geçiyor ama hangi modeline karar veremedim
slm velgam
satınalmada benim için önemli olan birincisi ne kadar bütçe ayırabileceğin ikinciside bu bütçeyle almayı düşündüğün şeyin ihtiyacını karşılayıp karşılayamadığıdır.
Ben reklamcıyım, fotoğraf çekmeyede meraklıyım ama aynı zamanda çözünürlük ihtiyacımın olduğu zamanlarda olacak. bu yüzden 10 mp altı makineleri direk eledim.
seçim yapmak gerçekten zor kolay gelsin
Ümay, 400d yi o fiyata bulabilecek misiniz?
Lenslerle baraber almak zorunda değilsiniz. Lens konusunu daha uzun vadeli düşünmek lazım. 17-70mm.(sigma gibi) daha geniş bir kullanım yelpazesi sunar size.(Eğer tek lensle çalışmak istiyorsanız.)
Canonu sony ye tercih ederim, şahsen.
merhaba behri
yalçınlarda 1888/12 taksit
http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?P_ID=2073#
tavsiyen için teşekkür ederim şimdi lens ve body ayrı ayrı araştırıyorum.
Ümay selamlar
Ben de aylardır bir Dslr almak için araştırmalar yapıyorum. Sana tavsiyem forumun bu bölümündeki A-100, 400D, K100d ile ilgili başlıkları üşenmeden okuman.
Aslında Nikon D80 de çok sağlam bir seçenek, fakat şu anki fiyatı ile bütçenin üzerinde.
Sony ile Canon'un kıyaslamasının yapıldığı bir başlık var yanılmıyorsam, burayı okumanı tavsiye ederim.
Ben senin yerinde olsam o bütçe ile 400D yi 18-55 kit lensi ile birlikte (peşin para ile alacaksan) yaklaşık 1650 civarına alırdım. Kitle gelenin vasat bir lens olduğu anlatılıyor, ancak sen de benim gibi Dslr'a yeni adım atan bir insan olarak bu lensin yetersiz yanlarını kendi tecrübelerinle belirleyene kadar (uzun süre) idare edebilirsin. Daha sonra alacağın (ve tahminen 500-1000 ytl vermen gerekecek) profesyonel bir lens ile daha keskin, net görüntü elde edebilir, ihtiyacın o yönde ise yüksek zoom ya da titreşim önleyici sistemi makinana dahil edebilirsin.
Merhaba ben de amatörüm.. Lensler bölümüne "F'i kaça böler" diye bir topiğim var. Orda forumun bu işi iyi bilenlerinden Sn. dadanagast ustayla karşılıklı sohbetler sırasında çıkarımlar yaptık... Ben bi makine almaya karar verdim ama sizin seçeneklerinizde yok. Bence inceleyin belki fikriniz değişir. saygılar
Ken Rockwell bu sayfada megapiksel saplantisinin hikaye oldugunu anlatiyor
Kisaca ozetlersek cozunurlukteki belli bir orandaki iyilesmenin, ayni oranin karesi kadar cok MPye ihtiyac duydugu, Mesela 8MP, 6MP'den %33 degil, sadece %15, 10MP, 6MP'den %66 degil, sadece %28 daha iyi oldugu gibi.
Dahasi, MPler artip, sensorlerin boyutlari ayni kaldikca gurultu (noise) ciddi sekilde artiyor. Gerci ureticiler gurultuyu yok etmek icin goruntuyu islemede bir suru sey yapiyorlar ama hikaye, detay kayboluyor. 10MPlik makinalarda max 1600ISO varken, 6MPlik eski modellerde 3200'un standart olduguna dikkatinizi cekerim. (sanirim D80'de 3200 var ama niye var bilmiyorum)
Bitmedi, o piksellere varana kadar cozunurlugun/keskinligin baska faktorlerle eriyip gitmesi sozkonusu, mesela kotu lens, sarsinti, diffraction vs. Mesela titresim engellemeli bir makina/lens yuksek MPlik bu ozellige sahip olmayan makinadan cok daha kotu sonuc verebilir.
Bu MP saplantisini bir kenera atarsak, bir amator icin en uygun secenek, Turkiye'de, Pentax K100D'dir.
Iste bunlar da muhtelif seceneklere linkler:
Pentax K100D Dijital SLR Fotoğraf Makinesi (Sadece Gövde)
Pentax K100D Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Pentax SMC D-FA 18-55 mm F/3.5-5.6 AL Objektif + 1 GB SD Kart (120x)
Pentax K100D Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Pentax SMC D-FA 18-55 mm F/3.5-5.6 AL Objektif + Pentax SMC DA 50-200mm F/4-5.6 ED Objektif + 1 GB SD Kart (120x)
#antika' tarafyndan 02.11.2006 02:52:50 tarihinde düzenlendi.
Antika, söylediklerinde haklılık payı var; ama ben 6 mp ile 10 mp arasında, dikkate değer bir detay/çözünürlük farkı olduğunu düşünüyorum.
Yüzde 28 detay fazlası bile, benim için bir tercih sebebi olabilir.
Mp'ler artıkça noise'un da daha fazla ortaya çıkması bir gerçek; ama benim ilgi alanıma giren D80 ve 400d, yüksek isolarda ve tam çözünürlükte bile rakiplerine fark atacak kadar düşük noise veriyorlar. Yani bu modellerin noise performansları, 10 mp olmalarını aleyhte bir özellik yapmayacak kadar iyi.
gefung,
Benim gordugum test cekimlerinde, yuksek ISO'da D80 o gurultuyu yoketmek icin oyle cok "processing" uygulamiski, detayin yarisi ucmus gitmis.
Neden yuksek MPlin ayni sensor ebatlari icin daha fazla gurultu urettigini bu makale Fizik kanunlari+Matematik esliginde acikliyor, pratik sonuclarini da gozlerimiz goruyor zaten:
Does Pixel Size Matter
Ayrica Nikon'a takilan bir VR lensin kac kurus oldugunu biliyor musun. Yuksek isik/dusuk ISO kosullarinda dahi, 10MP'nin hakkini vermek icin ya tripod kullanacaksin yada stabilizasyon. Birde lensinin cok ama cok keskin olmasi gerekiyor tabii, buda daha fazla para demek.
#antika' tarafyndan 02.11.2006 03:29:43 tarihinde düzenlendi.
Ben Nikon'un 6mp olan D50 modeli ile 10 mp olan D80 modelini yüksek isoda kıyasladığımda bile, D80'in toplamda hala daha fazla detay verdiğini, örneklerden görüyorum. D50, 6mp olmasına rağmen yüksek isolarda D80'i alt edecek yetkinlikte bir noise reduction yapamıyor.
10 mp makinaların yüksek ışık/düşük isoda sarsıntı giderici ya da tripot gerektirdikleri konusunda da sana pek katılamıyorum. Gündüz çekilen ve 100-400 iso aralığında olan pek çok fotoğrafta ben böyle bir sorun gözlemlemedim. Bunun için 400d ve D80'in pek çok sitedeki (ve hemen hepsi sarsıntı giderici/görüntü sabitleyici desteği olmayan lenslerle çekilmiş) yüzlerce fotoğrafa bakabilirsin. Hatta sarsıntı giderici lens gerektirecek durumların makinanın kaç mp olduğu ile tam olarak nasıl ilişkilendirildiğini de pek anlayamadım.
Sonuçta keskinlik ya da sarsıntı giderme konusunda daha iyi olan lenslere olan ihtiyaç, makinaların kaç mp olduklarından bağımsız olarak hep var olan bir mevhum ve parayı verebilenler için sonucuna değecek şeyler. 10 değil de 6 mp olan bir makina alarak ne keskin ve kaliteli olan lenslera olan ihtiyacı, ne de tripot gerektiren durumları bertaraf etmiş olmuyoruz.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
22000tl'lik Lens Vs 2000tl'lik Lens!
23 Oca. 2019, 18:53 omaryayla
0228223 Oca. 2019, 18:53
omaryayla -
-
-
Sony Hxr-mc2000e Her 16 Dakikada Yeni Dosya Aciyo
26 Nis. 2018, 14:24 turk video