nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

Parametre -dadanagast?

slm nasılsın? sevgili kardeşim ve diğer ustalar...biliyosun danagastseni dinledik 350d aldık..hergün çok şey öğreniyoruz sizlerin sayesinde..sorum şu manuel çekime geçicem ama senin yaptığın kendi ayarları bana yazarsan bende aynısını parametre menülerinden kendi makinama kaydederim...mesela gündüz ,mesela gece manzara,mesela hareketli çekim,gece hareketli çekim,portre mesela vesikalık çekerken vs..vs..tüm menü ayarlarını ayrıntılı bir kere yazsan aslında herkes faydalanır..deneriz belki daha iyisini de biz buluruz paylaşırız olmaz mı sevgili dostum..şimdiden eline diline sağlık diyerek cevabını merakla bekliyorum,gıyabında herkesin tabii...

Tarih: 15 Ekim 2005, 00:01 - İp: yok
otekinsen
otekinsen (üye)
İzmir / Amatör

Şimdi daha iyi anladım. Çok teşekkürler.

 

Tarih: 19 Ekim 2005, 16:48 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

ayni anda yazdik yine dadanagast..

 

Tarih: 19 Ekim 2005, 17:17 - İp: yok
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

nicko bir kaç şeyde benden.

hiç bir fotoğrafçı şu havada, şu saate, bilmem şu günde şu şu ayarlarla çekersin demez, diyezem, bu o anda makizenen pozometresinin verdiği bilgiler dahilinde gerçekleşir.

dadanagast, çok iyi izah etti sanırım. yalnız bana kalırsa şu otomatik modlarla çok fazla zaman harcama, bence ya AV da ya TV çekmeye başla...

AV diyafram öncelikli ayar sistemidir. Diyaframı ayarladıktan sonra makina otomatik olarak Enstantenyi seçecektir.Eger ekranda vizörde baktığında eğer Entantene değeri(vizörde baktığında sol alt köşedeki büyük sayı) sürekli yanıp sönüyorsa doğru pozlandırma olmadığının habercesidir, ne yapman gerekir bu durumda, hemen diyafram değerin duruma göre ya düşür ya da yükselt,
(ya da fotoğraf terimiyle diyaframı ya aç, ya da kıs: diyaframın kısılması sayıların f sayılarının büyümesi demektir... diyaframın açılması, f sayılarının küçülmesi demektir, yani f:8, f:16 dan daha açık bir diyaframdır)

TV ise enstantane öncelikli ayar sistemidir. AV nin tam tersidir. Burda da sen Enstantane değirini ayarılıyorsun, makina diyafram ayarını kendisii bulur. Bu modu bence sadce az ışıklı ortamlarda ve hareketli nesnelerde kullan.
Neden diye soracaksan söyleyeyim; hareketli nesneleri dondurmak için enstane değeri en az(tabiki bu hareket eden şeyin durumuna bağlı olarak değişir) 1/60 değerini kullanmalısın. bunun altı değerler de hareket eden cisim,nesne her neyse bulanık çıkacaktır... diyeceksin Diyafram öncelikli moda AV modunda çekilemez mi, elbette ki çekilir... ama pratiklik açısından söyledim bunu...

şunu unutma, diyafram öncelikli mi daha iyi enstantane öncelikli mi daha iyi sorusunu kendine sorma, sonuçta aynı değerlerde aynı sonuçları alacaksın...dene ve gör istersen....

 

dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet ayni anda yazmisiz..
adosero, aslinda single ve dynamic area, 350D'deki automatic af selection ve single af selection ile ayni sey..
ai servo'nun avantaji, makinenin cok hizli bir sekilde netleme yapmasidir.. ama istersen sadece bir noktada durmadan netleme yapabilir.. ki sen de biliyorsun..
..ama iste, hani makinenin sag-ust kosesinde, af noktasini secmemize yarayan dugme var ya, iste ondan, sadece bir nokta secersen single area olmus oluyor.. ama 7 tane noktayi birden secersen, nikon'daki dynamic area af gibi oluyor..
..bu durum aslinda harika birsey..
..bu arada, diger konuyla alakali oldugu icin soyleyecegim; 20D'nin bu dynamic area af'i 350D'den daha hizli diye biliyorum ben.. yani bir arti daha.. neyse..
..350D ile; automatic modda, yaklasik 200 mil hizla giden bir arabaya 30 metre uzakliktan focus yapabilirmissin.. ne mukemmeldir ki, makine objeyi tesbit ettigi anda ve fotograf yakalanirken, makine inanilmaz bir hizda olcumleri yapiyor..
gercekten harika.. dogaustu gibi..

 

Tarih: 19 Ekim 2005, 18:33 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

sevgili ba ilgine teşekkürler..muhakkak söylediklerini deneyeceğim ve izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım günün birinde artık ben manuele geçemek isteyen arkadaşlara umarım tavsiyelerde bulunacağım..

 

Tarih: 19 Ekim 2005, 20:56 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

haklisin dadanagast bu hali daha dogru oldu.. terimler karisti benim tarafimda.. nikon hep karisik gelmistir zaten
Bir de Av ve Tv modlarina manuel yerine yari otomatik modlar demek daha uygun olur diye dusunuyorum. Manuel cekim yapmak deyince akla M modda cekim yapmak geliyor..
Herkese iyi sabahlar bu arada!

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 09:19 - İp: yok