drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

İlk Msj, Km 7d Ve İlker(dadanagast)

Slm herkese,
Aslında uzun süreli bir fotograf geçmişim yok yaklaşık 2 yıldır Minolta A1 kullanıyorum. Ben bildiğim herşeyi bu makine ile öğrendim. Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası fotograf çekimleri için başladım makineyi kullanmaya ama şimdi her gittiğim yerde yanımda.
Uzun süredir başta dpreview olmak üzere pekçok siteyi günlük izliyorum. Son 1 aydır da netfotograf sitesini buldum ve üye oldum yazışmaları ve forumları izliyorum. İçerik ve tartışılan konular ileri düzeyde. Herkes herşeyi çok yakındfan takip ediyor ve çok iyi biliyor. Özellikle dadanagast başta olamk üzere onun ve arkadaşlarının mesajlarının tiryakisi oldum. Bu arada ilker'in smugmug'daki sitesini ziyaret ettim. Oldukça güzel fotografları var. Ellerine sağlık.
Şimdi sorum geliyor. Makinemi çok seviyorum ve endoskopik fotograf çekme adaptörü vs ısmarladım. İki yedek pil vertikal shutter vs bazı aksesuarlarım da var. Bu nedenle elimde tutmayı düşünüyorum. Başlıca AS özelliği süper. 1/3-1/4 sn shutter speed çekimlerde bile net görüntüler çektiğim oluyor ama 1/10 ve gaha hızlı çekimlerde sonuçlar herzaman iyi.Şimdi DSLR zamanı geldi gibi. Uzun süre Canon 350XT düşündüm. Aslolan sonuç görüntü kalitesidir ve bu da Canonda çok iyi. Ama kullanım rahatlığı ve hissi açısından çok tepki alıyor. Ancak şu anda avrupadan (A1'im gibi) 7D alma imkanım var hem de 789€'ya yanında 378€'ya KM 28-75 2.8 veya 388€'ya sigma 24-70 almayı planlıyorum bunların ikisi de portre ve günlük kullanımda yetiyor gibi. Ama sigma çoka ağır ve UV filtreleri bile çok pahalı, üstelik KM lensi ile ilgili hep çok olumlu şeyler okudum. Muhtemelen KM daha uygun. Üstelik A1 pillerimi 7D'de de kulllanbileceğim. En önemlisi de AS. 5D ile aradaki fark ta 150€ civarında. AS, IS ve VR gerçekten çok önemli, çünkü eviçinde flashsız kızımın ve 10 gün sonra doğacak bebeğimizin fotograflarını çekeceğim.
Şİmdi bu makinayı kullananlardan görüşlerini rica edeceğim.Senede 1 veya 2 kez yurtdışına çıkabiliyorum. Acbma bekleyip ABD'den D200+18-200VR'mi almalı. Ama bu arada 8-10 ay beklemem gerekecek. Hem de fiyatları oldukça gerileyecek.
Kusura bakmayın biraz uzattım ama kafam çok karıştı. Şimdi KM mı veya sonra D200mü?
Şimdiden teşekkürler.
Tamer.

#drtamer' tarafından 06.11.2005 13:35:42 tarihinde düzenlendi.


#drtamer' tarafından 06.11.2005 13:46:40 tarihinde düzenlendi.


#drtamer' tarafından 06.11.2005 13:48:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Kasım 2005, 13:27 - İp: yok
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Ben bu mesajı DSLR forumuna göndermiştim ama kompakt satın alma rehberi forumuna yönlendirilmiş. Makine tanınmadığı için mi acaba?

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 13:44 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

DSLR lerin objektif değişimi özelliğinin dışında hiç bir + sı yok.Ben senin yerinde olsam mademki ağırlıklı olarak endoskopik cerrahi ile uğraşıyorsun ve pre-post operatif çekimler yapıyorsun.DSLR like makine tercih ederdim.Bu maksatla benim favorim panasonic fz-30. Şu sıralar piyasada bence en iyi makine bu (38-420 mm objektifi var) eğer sigma tutkun varsa bu sefer samsung pro 815 modelini de öneririm (28-420 mm)Bu makine samsung +sigma ortak yapımı.
Eğer illede DSLR ise:Fuji finepix s2 veya s3 öneririm.Zira süper ccd nin farkı aşikar.


#burkay' tarafyndan 06.11.2005 14:34:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 14:34 - İp: yok
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili Burukay,
Cevabın için teşekkürler. Evet haklısın endoskopik ve portre çekimleri için SLR-like makine yeterli ve A1'den memnunum. Zira Panasonic z-30 reviewlerinde ISO 80'de bile noise oluşumu söz konusu olduğu yazılıyor. Ben gren temzilemekten çok hoşlanmıyorum. Dpreview'deki Fuji S9500 makalesinde Samsung'un bu konuda en kötü olduğunu gördüm. Sıralama 9500, Z30 ve Samsung Pro815 şeklinde. Küçük sensörlerin genel problemi bu. A1'in noise oranı A2'den az olduğu için tercih ettim. Öyle fazla MP'e ihtiyacım yok. Yani ben fotoda crop yapanlardan değil çerçeveye alanlardanım.
SLR'ye geçmedeki amacım iş yanında daha çok kendimi geliştirme çabam. Düşünsenize, AS+2.8 lens+ ISO 800'de çekim yaptığını (özellikle gece ve eviçi çekimleri benim için önemli-flash'sız ortamın havasını verebiliyorsun). Bu yüzden SLR istiyorum. Ancak Fujilere gelince noise oranı en düşük makineler, dinamik aralığı süper ancak, body ve VR lensler çok pahalı (bildiğim kadarıyla Nikon lenseri).
Tamer

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 14:49 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Tamer bey ,
ben fuji hariç önerdiğim makinelerin teknik servisiyim yani içini dışını biliyorum.Ben yorum sitelerinin yorumlarını sadece okurum zira o sitelere kim daha çok para verirse o markanın borazanlığını yaparlar.Ben size malatyada var mı bilmiyorum bir tekobiz mağazasına gidip fz 30 u elinize alıp kendiniz incelemenizi öneririm.
Fujinin aksesuarlarına gelince fiyat-performans olarak değerlendiriniz.

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 15:00 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili drtamer,
ben bir fuji kullanıcısı olarak size cevap yazma ihtiyacı hissettim.. eğer noise temizlemeyi sevmiyorsanız ve megapiksel sizin için çok çok önemli değil ise size kullandığım fuji s5600 (amerikada s5200 diye geçiyor) makineyi kesinlikle tavsiye ederim..(5,1 megapiksel) çünkü noise oranları hiç bir makinede görmediğim kadar az (tabiki slr-like makineler arasında ve kendi kategorisinde), üstelik iso 1600 çekimlerde.. zaten dslr/slr-like konu başlıklı bölümde fuji s5600 ve noise oranları diye bir forum açtım.. orada floresan ışık altında flaşsız olarak iso 1600 kullanarak çektiğim örnek resimler var.. fikir sahibi olmanız açısından kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim.. (tabiki yorumda bekliyorum )
ayrıca sayın burkay kesinlikle fiyat-performans konusunda haklı.. dünya parayı sırf marka diye harcamanıza gerek yok.. bence fujiyi verdiğiniz para ve aldığınız fayda açısından düşünün.. saygılar..

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 15:21 - İp: yok
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili Burkay (Burukay mı demeliyim),
Malatya da Tekobiz yok ama, makineyi İzmir de görmüştüm. Önerileriniz için teşekkürler, malkine çok güzel bir optik sabitleme ve Leica lense sahip, amaokuduğum tüm yorumlar ISO 80 üzerinde çekmeyin diyor. Bu durumda Mega OİS ile kazancağınız 2-3 f-stop'luk faydayı düşük İSO ile kaybedeksiniz.

Sevgili Applemac,
Gerçekten sonuçlar çok iyi. Neredeyse bazı DSLR'lere yakaşıyor. Benim makinem de ISO 100 (aslında 160) dışında gren çok, o yüzden çok zorda kalmazsam 200 yapmıyorum. Amam AS ile aynı f-stop kazancını sağlayabiliyorum.

Ama ikisinin bir arada olduğu bir makine sanki daha mantıklı gibi geliyor. Fikirlerinize saygılıyım, kesinlikle Fuji SLR makineler çok iyi fakat benim karşılayabileceğim fiyatların dışındalar (lensleri ile birlikte).

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 15:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

drtamer merhaba..
foruma hosgeldin oncelikle..ayrica soylediklerin icin de sagol..
bu arada ilginctir; benim babamin ismi de tamer'dir.. ayrica bizlerde malatyaliyiz..
ama babam doktor degil muhendistir..
neyse.. bir an icin sizi aslinda babam zannettim de.. ama degilsiniz..
...konuya donelim..
....................
IS ozelligi gercekten de harika bir ozellik tamer.. o yuzdne IS ozelligine sahip bir makine almak cok mantikli..
ben 350D'mi alirken, konica 7D'nin fiyati 1100 pound'lar civarindaydi, oysaki simdi 650 pound'lara kadar indi..
ayrica konica 7d'nin tutusu da harika.. saglam body..
ama iste bu kadar fiyatinin dusmesinin nedeni, benim bildigim kadariyla -ki sonradan ogrendim- fokus kabiliyetinin iyi olmamasiymis..
benim sana tavsiye edecegim makine aslinda 350D de degil, cunku dedigin gibi hissi hic de hos karsilanmayabiliyor.. kucuk serce parmagin disarida kaliyor mesela cekim yaparken.. ama bircok insanin da hosuna gidiyor orasi baska.. cunku cok daha hafif ve ufak..
diger yandan yeni cikan konica 5d var.. bayagi tutuldu da... body yapisi olarak 7d gibi degil ama bir 350D'den de cok daha iyi hissediliyor.. bu makineyi de deneyebilirsin..
...20D'yi denedin mi bilemiyorum, cok harika bir body ayrica..
ustelik fiyati da burada 800 pound'a kadar dusmus durumda.. fakat canon cok yakinda yeni bir body daha cikaracak saniyorum, cunku d200'un cikacak olmasi canon'un eminim hosuna gitmiyordur..
..
simdi sana tavsiyem; eger ki cok masraf etmeden bu isi kapatayim dersen konica 5d ve sigma 18-200 alman.. biraz daha harcayayim ama daha kaliteli bir body olsun dersen canon 20d ve canon 17-85 derim..
..tamer, d200 konusunda cok iyi dusun derim.. evet forumda cilgina donduk, herkes ayni sekilde dunyada da.. ama bu makinenin ingiltere fiyati 1200 pound olacak.. 400 pound da 18-200 VR olur.. yani toplamda 1600 pound.. az para degil dogrusu..
canon 20d ile 17-85 de 1200 pound tutuyor..
diger yandan konica 5d ve sigma 18-200 de 800 pound tutar..
yani fiyat 400 artarak gidiyor..
canon'u bosverecek olursan; konica ve nikon'la IS veya VR ozelligine sahip oluyorsun.. her ikisiyle de IS'li 18-200 lensin oluyor..(birinde makine sayesinde digerinde lens sayesinde..) (tabii konica'ya baska bir lens taktiginda bile IS'li gibi olacak..)
...fiyat yari yariya tamer.. sence deger mi? yani her ikisi de DSLR.. birinin ozellikleri digerinden fazla.. ama hangi ozelliklere gercekten ihtiyacin olacak?
..ilk kez dslr kullanacak olmandan dolayi, hangisini alirsan al, zaten cok seveceksin tamer.. her ikisinin sonuclarindan da memnun kalacaksin..
ama istersen karsilikli tartisalim da, ama surasi burasi az mi olacak fazla mi olacak diye..
................
son olarak; cok param var ve almisken bir kerede alip kurtulayim dersen de, nikon d200'un alinabilecek en iyi makine olacagini dusundugumu soylerim.. gercekten de d2x'in ozelliklerine cok yakin.. zaten oyle de yapmak zorundaydilar, canon 5d ile rekabet edebilmek icin..
ve buyuk ihtimalle, araligin ortasina kadar -ki d200'un cikis tarihi- canon da d200 benzeri bir makine piyasaya surecektir.. o zaman tekrar oturur, karar veririz..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 23:04 - İp: yok
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Merhaba Dadanagast,
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Hoşbulduk, babanın ismine sahip olmak hoş bir rastlantı. Aslında ben Malatya'lı değilim ama görevim nedeniyle buradayım.
KM 7D ile ilgili olarak söylediğin gibi "backfocus" ve "eksternal flashlar ile exposure" problemleri olduğunu okudum. Ancak bu ne sıklıkta rastlanıyor bilemiyorum. Çünkü bu konuda 8-10 topik açılmış ama ayda 25.000 satan bir makine için bu kadar az bilgi ile genelleme yapmak yanlış olur gibime geliyor.
Türkiye de 7D ile 5D arasında 2 kat fiyat farkı var, ama yurtdışından alırsam fark 150€ civarında, bu body de bu farkı hakeder doğrusu. Gördüğüm kadarıyla makineler Avrupaya göre İngiltere'de pahalı. Londra'da hem şehirde hem de havaalanında fiyatlar fala gelmişti bana.
20D+17-85 rüya gibi benim için (özellikte makine) ama Avrupa'da 1750€, ABD'de 1700$. Üstelikte Lens IS ama f değerleri yüksek. Aslında bir dönem 350+17-85 düşünmüştüm. Lens herzaman iyi yatırım, makine 2-3 senede demode oluyor ya da bize öyle bir his pompalanıyor. Yani aynı lenslerle ileride daha iyi Canon alabilirim diye.
Ama iyi bir 7D+mükemmel bir 28-75 2.8 KM lens 1160 € ve tax-free geri ödemesi ile 1020€ civarında (Bu fiyat Türkiyede 870€+KDV gibi yani 5D fiyatı). 700€ eksik fiyatla, hem AS hem de bence 17-85'den daha iyi bir optik kalitesine sahip hem de 2.8'lik bir lens sahibi olmak çok mantıklı geldi. Hele geçen seneki fiyatlarla kıyaslarsak. Bu yüzden 20D ve KM 5D'den karlı gibi. Ayrıca A1'im backup kamera kalacağından 18-200 lense çok ihtiyacım olmaz, belki ileride yine iyi bir lens olan 70-200 2.8 sigma ekleyebilirim. Nikon D200+18-200 VR şuanda ABD'de 2400$ (Şuan ki 7D+28-75'in yaklaşık 2 katı)bu beni çok aşar ama belki bir toplantıya gidersem 8-10 ay içinde 2000'lere gerileyebilir ama yine bu farka değer mi? 10 MP- küçük pikseller, Yüksek ISO performansı şüpheli (örneklerde çok kötü sonuçlar gördüm-kesin olmamkla birlikte)
Dediğin gibi zaten ilk kez DSLR kullanacak olacağımı düşünürsek 7D bana fazla fazla yeter, hatta fark atar. Ayrıca öyle fazla MP veya saniyede 5-8 kare çekmeye ihtiyacım yok.
Benim temelde istediğim şey gece çekimleri ve evde flashsız ve net çekimler yapmak. AS+Iso800 veya 1600+2.8 lens bu konuda en iyi konfigürasyon gibi geliyor.
Keşke Canon'un CMOS sensörleri yanında AS özelliği olsaydı ama bu mümkün değil çünkü IS lenslerden muazzam para yapıyorlar.
Fikirlerin ve yardımların için teşekkürler.
Sevgiler
Tamer.

 

Tarih: 7 Kasım 2005, 17:25 - İp: yok
pskyhe
pskyhe (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba tamer bey..bende bir meslektaşınız olarak sizden bazı konularda destek isteyeceğim...Bende bir kbb hekimiyim ve hastanemizde gerek operasyonlar sırasında gerek op. öncesi fotoğraf çekimine özen gösteriyoruz..ancak özellikle endoskopik fotoğraf çekimi konusunda sıkıntılarımız var..makinemiz nikon-d100 iki adet objektifim var 85-150mm ve 300 mm olmak üzere..endoskopik çekim konusunda kullandığınız aparatlarınız neler ve teknik konusunda ekstra uyguladığınız bir yöntem ya da öneriniz olurmu..şimdiden çok teşekkürler

 

Tarih: 24 Şubat 2007, 14:27 - İp: 88.***.**6.50
  • 1