aybarsone
aybarsone (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic Fz50 İlk İzlenimlerim

Merhaba arkadaşlar,Aylardır o forum senin bu forum benim,o test bu test dolaştım durdum.Sonunda piyasanın çok altında bir fiyata bulduğum fz50 modelini satın aldım.6500fd ile fz50 arasında kalmıştım ben de fakat fz50 daha ağır bastı.Hemen net fotoğrafa üye olarak izlenimlerimi paylaşmak istedim.Çünki fz50 hakkında çok fazla bilgi bulamamıştım forumlarda. Belki başka arkadaşlara yardımı olur.Öncelikle alet çok şık.Leica lensi ile öne çıkıyor.Elde tutuşu çok rahat ve dengeli.Tüm manuel ayarlara izin vermesi is özelliğinin olması manuel beyaz ayarları vs.vs. makine de yok yok.Yapmış olduğum çekimlerde depireviev larda gördüğüm örnek fz50 çekimlerinden çok daha iyi sonuçlar aldım.Analog makinamda eos3000v de yapamadığım, ''yüksek hızlarda kendi flaşını kullanma gibi''çekimleri 1/2000 enstantene ile kendi flaşını kullanarak fz50 ile çok enteresan şeyler çekebildim.Fz50 nin tabiiki en büyük eksiği objektifine bağlı olarak koymuş oldukları sensörünün ufaklığı.Malesef fotoğrafçılıkta bazı özelliklere sahip olmak isterken birtakım şeylerden taviz verilebiliyor.Gönül isterki daha büyük sensorlü bir makine çok daha keskin fotoğraflar ama o da biraz maddiyata bağlı.Fakat biraz çaba ve dikkat size çok tatminkar fotoğraflar elde etmenizi sağlayacaktır fz50modeli ile. Makinanın kullanımı da oldukça kolay ve kullanışlı.Alıştıktan sonra bir iki dokunuşla istediğiniz ayarlara ulaşmanız çok mümkün.Arada kalmış arkadaşlara rahatlıkla önerebilirim.Sorular olursa da cevaplamaya hazırım.Herkeze de forumlarda yapmış olduğunuz yorumlar ve bilgiler için teşekkürlerimi borç bilirim.Sevgiler saygılar.Fotoğraflarınız bol olsun.

Tarih: 20 Şubat 2007, 23:56 - İp: 85.***.**5.101
tamigo
tamigo (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba icelikcan.Sanırım BURADAN bazı cevaplar edinebilirsin.Oh ne ala be malı sat sonrasına karışma yok öyle yağma benim bildiğimde Valilik ve kaymakamlıklarda tüketici sorunları ile bir birim olduğu.hakkını sonuna kadar koru,iyi şanslar.

 

Tarih: 7 Mart 2007, 14:54 - İp: 88.***.**5.64
mrtzn
mrtzn (üye)
Ankara / Amatör

merhaba fz-50 sahipleri
acaba panasonic fz makineerinin çektiği süper fotoğraflardan bir site yapsak, burada da iki klasör açsak iyiler ve kötüler diye. ve fotoğrafları yorumlasak nasıl olur. böylece fz lerimiz ile daha iyi fotoğraflar çekmek için gelişim sağlayabiliriz...
yorumlara açığım...

 

Tarih: 14 Mart 2007, 18:17 - İp: 88.***.**7.132
aybarsone
aybarsone (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar Mrtzn.Bana düşüncen fena diil gibi geldi.Benim de düşündüğüm şeylerden biriydi bu.Ama burada nasıl olur hiç bir fikrim yok.Ayrıca bu sayfalarda yığınla fotoğraf yayınlamamıza site yönetimi nasıl bakar, yine hiç bir fikrim yok.msn space te bir sayfa açmıştım ben fz50 çekimlerim adı altında fotoğraflarımı yayınlıyorum.fakat pek tatmin olmadım.şu aralar bir blog site yapmayı planlıyorum.yine içinde fotoğraf bölümü olacak.orada da böyle birşey düşünüyorum.şu anda tamamen proje aşamasında.nasıl yapacağımı planlıyorum.ben de fikirlere açığım.tartışalım bu konuyu ve fz50 ciler veya panasonic çiler bir yerde toplanalım.Neden olmasın?

 

Tarih: 14 Mart 2007, 22:59 - İp: 88.***.**4.129
mrtzn
mrtzn (üye)
Ankara / Amatör

aybar merhaba ben murat,
acaba site yönetiminden rica etsek, bize panasonic fz'ciler diye bir bölüm açabilirler mi acaba? dediğim gibi bu aşamada önemli olan bence kompozisyondan çok çekim teknikleri ve ayarlar.

 

Tarih: 15 Mart 2007, 20:38 - İp: 88.***.**7.153
oguzb
oguzb (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bütçem sınırlı olduğu için sormak istedim Fz50 yi en ucuz nederen bulabilirim. Aybarsone 800 YTL'ye aldığını iletmiş. Mahsuru yoksa neren aldığını iletirse memnun olurum. Forumu bölmemk istemem [email protected] adresinden bana ulaşırsanız sevinirim. İyi haftasonları

 

Tarih: 17 Mart 2007, 11:53 - İp: 85.***.**3.3
calugur
calugur (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar...

Bende sizin burada vermiş olduğunuz bilgiler ışığında ilk fotoğraf makinem olacak FZ50'yi almaya karar verdim ve İspanyadan gelecek bi arkadaşıma sipariş vermeyi düşünüyorum.(Yaklaşık 800 ytl civarı).

Acaba ispanyadaki garanti buradada geçerli oluyormu.Yani bir problem çıkarsa garanti kapsamına almak için Türkiyede ne yapabilirim....

Şimdiden teşekkürler....

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:00 - İp: 195.***.**2.37
aybarsone
aybarsone (üye)
İstanbul / Amatör

slm calugur. ispanya dan alacağın makinanın garantisi bu ülkede geçerli olmaz tabii ki. ancak herhangi bir arıza durumunda makinayı aldığın ülkeye göndermen gerekir. kargo ücretini senin ödemen koşulu ile.
bu arada doğubank ta da fz50 yi 800ytl ye bulabilirsin. ucuza almak istiyorsan. adamlar 2yıl dükkan garantisi de veriyorlar. ha ne kadar güvenilir bilemem. dükkancılarla arkadaş olmanı tavsiye ederim.kolay gelsin...

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 15:28 - İp: 84.***.**0.138
e_toramela
e_toramela (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle hayırlı olsun bende fz50 düşünüyorum ama piyasa araştırması 1.200 veya 990 YTL olarak değişiyor senin aldığın garatilimi? ve banada yardımcı olrumusun nerden aldığına dair?

 

Tarih: 5 Haziran 2007, 12:21 - İp: 212.***.**9.254
calugur
calugur (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Aybarsone

Panasonic yetkili servisine garanti ile ilgili bir mail attım.Cevabında "Avrupa birligi ulkelerinden (schengen ulkeleri ) satin alinan (ingiltere haric) urunlerin ulkemizde garantisi gecerlidir."diye bir cevap aldım.Üstelik fatura da istemiyorlar.Seri no'sunun sistemde görünmesi yeterliymiş.

İspanya fiyatı ile (yaklaşık 460Avro) Amerika fiyatı (yaklaşık 470dolar) arasındada fark var.Fz50 alacağım kesin ama nereden alacağıma bir türlü karar veremedim.Amerikadaki arkadaşımın Türkiyeye geliş tarihi belli olunca karar vericem.

Ama şeytan "boşver beklemeyi git doğubank'a hemen al şu makinayı" diyor.

Birde yukarılarda bahsettiğiniz makro çekim yapmayı sağlayan lensleri takmak için ayrıca bir aparat daha gerekiyormu.Yoksa DMW-LA2 adaptörü yeterlimi ?

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 11:11 - İp: 88.***.**4.143
aybarsone
aybarsone (üye)
İstanbul / Amatör

selam calugur,
böyle bir bilgi edinebilmiş olmana sevindim.
bu arada makro çekimler için close-up lensler kullanırsan ki forumda benim çekmiş olduğum makrolar close-up la çekilmiştir, herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymazsın. objektifin ölçüsüne göre alarak monte edebilirsin. eğer raynoks lensler kullanacak olursan adaptöre ihtiyacın olacaktır.bahsettiğin adaptör hangilerine uygundur araştırma yapmadığım için seni bilgilendiremeyeceğim bu konuda.

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 11:42 - İp: 84.***.**0.138