Fotoğrafçılık Forumları
Makro İle İlgili Herşey.
Arkadaşlar makro çekim ile ilgili herşeyi burada paylaşalım diyorum.Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz.
Yeni öğrendiğimiz veya bildiğimiz herşeyi burada ortaya koyarsak bu yaz çok daha kaliteli makrolar seyretme imkanımız olur.
Bende hiç tripod kullanmıyorum. Çünkü öteki türlü bile çok zor yakalıyorum. Ama esnek bir monopod olsa fena olmaz.
Ben 9500 de diyaframı 8-10 da enstantaneyi 200-300 arasında kullanıyorum. Flşıda devamlı olarak açık kullanıyorum.
S2 gibi ttireşim engelleme sistemi olanlarda ise 125 enstantaneye kadar inmek mümkün.
Ben fotoğraf çekmek amacı ile bir hayvana zarar verilmesi taraftarı değilim.
Çoğunun zaten 3-5 günlük ömürleri var.
Zor ve zahmetli olacak ama doğal halleri ile fotoğraflanmaları gerektiğini düşünüyorum.
Belki daha uygun ışık koşullarına getirmek için bazı basit tedbirler alınabilir ancak bu işkence veya öldürme şeklinde kesinlikle olmamalıdır.
Önce canlıyı öldürüp yada ondan sonraki hayatını zorlaştırıp,
sonra da fotoğrafını çekerek ölümsüzleştirmek.
Konuyu takdirlerinize sunuyorum.
Alimallaha kelemesi kelemesine katılıyorum. Tabii ortamlarında çekilmeli.
Ben gece bahcede flas kullanarak f8 ve 1/1000 enstanteneyle cekmıstım ama makinamın odak mesafesi 10 cm oldugu için pek net bir goruntu yakalayamadım ama ısık fena degildi. birde flas kullanacaksanız uzaktan zoom yapıp cekmeniz iyi olur cunku kompakt makinalarda flasın golgesi vuruyor. birde zoom yaparken dikkat edilecek husus flasın etkisi azaldıgı için ayarları ona gore yapmak.Ama surası muhakkak iyi bir makro için dogru ekipman sart..
Merhaba arkadaslar.
Sizlere üzerinde yeni calistigim makro cekim yöntemini paylasmak istiyorrum.
Biliyorsunuzki makro cekimleri gercekten kolay degil zor bir calisma. Diyelimki güzel bir ari makrosu cektiniz. Iste problemde burada basliyor zaten.
Arinin gözünün bir kismi net ama arini geri kalan kismi net degil. Istediginiz kadar diyaframi kisin yinede arinin geri kalan büyük bir kismi net olmayacaktir.
Ah su alan derinligi denilen sey olmasa ...
Bu yöntemi uygulamaniz icin kameranizda MANUAL FOCUS özelligi olmasi lazim.
Yapacagimiz is makronun bir tane fotografini degilde en az 15-30 fotografini cekmek. Yani her cekimde fokusu degitirmeniz lazim. Mesela netlik önce arini gözünde sonra arinin boynunda ve sonra kanatlarinda ve....
Isin önemli yani kamara ve cekeceginiz makro canlanmamasi lazim. Tavsiyem önce cansiz makrolarla denemeniz.
Sonunda Giotto-Programi ile bunlari üst üste toplayarak net bir makro fotografi elde ediyoruz.
Programin yaptigi is her fotogradan net olan bölümleri alip bir fotofrafda toplamak.
Eger herseyi dogru yaparsani gercekten süper bir makro elde edebilirsiniz. Fotografin her yeri cok net olmus oluyor.
Alan derinligi denilen problemide böylece yok etmis oluyorsunuz.
Ben galeriye iki tane test foto yükledim. Yakinda bunlardan daha da net makrolari gönderecegim.
Bu yöntem zaman isteyen bir calisma.
Saygilar
#tamron' tarafyndan 02.06.2006 13:38:04 tarihinde düzenlendi.
Evet pazarbey bir monopod hicde fena olmaz aslinda. Düsünmüyorda degilim hani. Ama ben tripodumdan cok ama cok memmunum. Tek sorunum biraz agir olmasi. Ama ne demisle gülü seven dikenine katlanir.
Yaaa canlandiralim biraz su topigi yaaa.
Canlandıralım.Haymana. Tripod ile devem et sen o zaman. Ama bir sorun daha var.Oda rüzgar.Rüzgara nasıl bir çözüm bulacağız. Sallannan böcekleri netlemek mümkün değil.Veya azıcık sallansa bile netlik gidiyor. 9500 ile gündüz flaşlı ve f/11 de en fazla 1/200-250 ye çıkabiliyorsunuz.Tabi ıso 80 de. Eğer yükseltirsek ne olacağı malum.
Aslında en iyisi dslr ama neyse bakalım.
Tamronun programını nerden indirebiliriz acaba. Çok mantıklı bir uygulama .Aynı panaromik fotoğraf gibi çalışıyor program sanırım.
Dur pazarbey dslr falan deyipte desme yaramizi yaaa.
Valla isin asli ne desen haklisin diyaframi 8 den yukari kisamiyoruz iso desen zaten hep 80 de.(80 benim makinanin en düsük birimi)
Valla bi dslr makina alsam herhalde kit objektiv inden önce macro alacam bu gidisle.
Üfff sus sus. Benim 9500 11 oluyorda ne oluyor sanki.
İlgili olabilecek konular
-
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı
12 Oca. 2025, 00:12 prodersler
036112 Oca. 2025, 00:13
prodersler -
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
031009 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
030609 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
2134010 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -
Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Ücreti Yatırma
06 Ara. 2024, 20:11 prodersler
042506 Ara. 2024, 20:12
prodersler -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
056608 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi