pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makro İle İlgili Herşey.

Arkadaşlar makro çekim ile ilgili herşeyi burada paylaşalım diyorum.Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz.
Yeni öğrendiğimiz veya bildiğimiz herşeyi burada ortaya koyarsak bu yaz çok daha kaliteli makrolar seyretme imkanımız olur.

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:16 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Çekiyorum flasvv çekiyorum.
Baksana portfolyoma.
Bu arada afyona geleceğimde seni nasıl bulurum.

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:23 - İp: 85.***.**9.206
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

sevgili kardeşim azınlık çoğunluğun içinde kaybolurmuş gözle hep böcü börtü görüyor pardon

afyona gel ahmet taşdelen arıyorum de gördüğün foğrafcıya yada
buradan

Tarih: 5 Mayıs 2006, 20:47 - İp: 85.***.**7.38
imgesu
imgesu (üye)
Balıkesir / Amatör

Yaaaa arkadaşlar
Pazarbey çok güzel bir konu açtı.Bilgilenirim diye sürekli izliyorum ama kimse bişey yazmıyor.Oysa sitede çok güzel makrolar yayınlanıyor.Yazın ve paylaşın lütfen.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 01:26 - İp: 88.***.**6.35
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Şimdi tırtıl veya örümcek avcısı eşşek arıları peşindeyim. Biliyorsunz onlar larvaları için örümcek veye tırtıl yakalayıp felç ederler. Sonra yuvalarına koyup ağzını kapatır. Yumurtasını üzerine veya içine bırakır.Sonra gider. Yumurtadan çıkan larva örümcek veya tırtılı yavaşa yavaş yer vve gelişir.

İşte bu seneki en büyük hedefim makro adına bu. Arkadaşlar.
Tırtılı vinç gibi yüklenip götüren bir arı görürseniz veya bir örümcveği sürükleyen bir arı bilinki anlattığım şeyi yapıyorlardır lütfen çekiniz.
Örnekmi Alın size örnek.
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=18937

İmgesu herkes paylaşsa mükemmel olur tabi.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 01:30 - İp: 85.***.**9.206
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar Makro sohbetiniz heveslendirdi beni.Ama galiba önce iyi bir makro lens edinmek gerekiyor.D200 ümüde yeni aldım.Bu alete uyacak en uygun bir makro lens tavsiye edene şimdiden teşekkür etmek istiyorum.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 16:44 - İp: 85.***.**9.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Nikonun varmış .Hemde çok kaliteli imiş.Sanırım 500-600 dolar civarında. D200 ile mükemmel olur.
Bu arada hafta sonu korkunç kesat geçti.Hiç makro yok. Yağmur yağdı.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 16:58 - İp: 85.***.**9.206
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

85 mm f2.8 makro lens mükemmel olur.

Tarih: 8 Mayıs 2006, 10:01 - İp: 85.***.**5.198
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Guzel bir konu acilmis ama lenslere ve makinelere takilmis kalmis. varsayalim ki, Nikon 105 mm 2.8 diyaframli objektifimiz var. Diayaframi 2.8 aciklikla mi makro cekecegiz yoksa 22 mm kisik diyaframla mi? hangi enstantene ile daha mukemmel sonuclar alabiliriz? Tripod mu kullanacagiz, yoksa yerlerde surunecek miyiz? Sanirim bu konuda bu temel sorulari acmak gerekecek. Bilge arkadaslar bunlari anlatsin lutfen. Biz de ogrenelim degil mi.

Tarih: 14 Mayıs 2006, 17:03 - İp: 82.***.**7.67
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Afrikalı benimde istediğim bu idi aslında.Mesele netlik derinliğini artırmak için ne yapmalı, titremeyi engelleme için ne yapmalı.
Ben nitlik derinliğini artırmak için kompak makina kullandığım için (en fazla 8 e kadar kısılıyor) 7.1 de kullanıyorum. Ama ısoyu artırma imkanım olmadığı için enstantane problemi oluyor o zaman.En uygunu bölyme bir durumda ışık çok iyi değilse f/6.3 yapıp enstantaneyi 200 civarına getirmek. makinada ıs sistemi varsa bu hatta 125 bile yeter.

Tarih: 14 Mayıs 2006, 21:19 - İp: 85.***.**2.161
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba arkadaslar,
Pazarbey burada cok iyi bir topik acmis ve fazla ilgi görmrmis bence. Halbuki bircok arkadasimiz icin cok yardimci olacak seyleri paylasabiliriz burada.

Ben genelde fotografi titretmemek icik tripod kullaniyorum. Hatta tripodsuz macro cekmiyorum bile diyebilirim. Auto fokusta noktasal olanini seciyorum. Hiz nekadar yüksek olursa olsun tripod kullandiklarim dah bir basarili oluyor.

Macro tripod olarak buradan önereceklerim ise
1)Manfrotto 190 veya 055 Pro B (pro b olanlarinin hepsini macro cekimler icin kullanabiliyoruz)
2)benbo Tracker

Söylemeden gecmeyeyim tripod lar cok pahali ama ömürlük.

Tarih: 1 Haziran 2006, 12:46 - İp: 84.***.**8.171