Fotoğrafçılık Forumları
H1'de Exposure Bracket Yapamıyorum!
arkadaşlar merhaba;
fotoğrafçılık olayında yeniyim. forumu uzun süredir takip ediyorum. makinemi almadan önce makine alma kararını verebilmek için okumaya başladım ve sizlerden çok şey öğrendim. öncelikle faydalı bilgiler için teşekkürler.
arkadaşlar ben bir sony dsc h1 aldım. temel fonksiyonlarını öğrenme aşamasındayım. forumda exposure bracket olayını okudum ve hemen uygulamaya koyuldum. ancak eğer anladıklarım doğruysa, makinede bir gariplik var. şimdi; benim anladığım kadarıyal exposure bracket olayında, makinenin o andaki poz telafisi değerine a, makinede o anda ayarlı olan bracket step'e de b dersek, exposure bracket yapıp çekim yaptığımızda makinenin poz telafisi değerleri (a+b), (a), (a-b) olan üç adet fotoğraf çekmesi gerekiyor.ancak makinemle exposure bracket ayarı ile çekim yaptığımda, pozlama telafisi değerleri (a), (a), (a-b) olan üç adet fotoğraf çekiyor. ben birşeyleri yanlış mı anlıyorum, biryerlerde hata mı yapıyorum, yoksa makinede mi gariplik var, bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. saygılar, sevgiler...
olabılır,cunku ben cekımlerımı evde denedım yarın dısarı cekımlerı yaparım..yıne aynı sonuca ulasırsam sıze mail atarım..ilginiz için teşekkür ederim..
Sorunun kaynağı yetersiz ışık olabilir gerçekten. Yoksa Ocaklılar çok iyi bir açıklama yapmış. Bekliyoruz.
büyük ihtimalle ışık şartlarının uygunsuz olmasından kaynaklanıyor. ocaklılar'ın söyledikleri üzerine ben epey uğraştım, evde ve dışarıda bracketing olayını denemek amaçlı fotoğraflar çektim. bazen oluyor ancak bazen olmuyor, makinenin ne zaman sınırlarının dışına çıkacağını da her zaman hesaplıyamıyorum doğrusunu söylemek gerekirse.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Basamaklama (bracketing) Nedir? Nasıl Yapılır?
24 Ağu. 2016, 14:10 omaryayla
1238929 Ağu. 2016, 13:08
rookie_cam -
-
-
-
-
Panasonic Mdh1 Vs Sony Hxr Mc1500-2000
01 Kas. 2014, 09:01 alyhan_511
7461210 Ara. 2015, 22:24
ademunal06 -
Panasonic Mdh1 Full Hd Alıyorum