cjx
cjx (üye)
Denizli / Amatör

Analog Ve Digital

Merhaba ben aranıza yeni katıldım. Fotoğrafçılığa son zamanlarda merak sardım ve yaklaşık 1 senedir amatörce cekimler yapmaktayım. Teknik anlamda yok denecek kadar az bilgim var. Elimde 2 adet fotoğraf makinası var bunlardan biri Canon A430 digital Diğeride yurtdışından seneler önce aldıgım Olympus MJU-II analog bir makina. Elbette bunlar profosyonel makinalar değil ama başlamak için hiç yoktan iyidir değil mi

Şimdi sorularıma gelince
1 - Analog SLR bir makina arayışı içerisindeyim. Profosyonel denilebilecek bir analog SLR makina ile çekilmiş bir fotoğraf sizce kaç megapiksel değerindedir ?
2 - Analog SLR almayı tavsiye edermisiniz yoksa direk Digital mi almalıyım ?
3 - CANON EOS IX7 SLR EF 22-55 Lens nasıl bir makinadır ?
4 - Eğer analog tavsiye ederseniz sizce ne almalıyım ?

Çok teşekkür ederim.

Saygılar

Tarih: 14 Ocak 2007, 15:22 - İp: 88.***.**9.183
abacus
abacus (üye)
Ankara / Amatör

1- Bu soruyu etkileyen birçok şey var. Filmden,banyosuna,objektifine,tarama kalitesine göre. Ama şöyle düşün yıllarca analog fotoğrafçılar çektikleri ile çok büyük baskılar alabildiler, dia gösterileri yaptılar. Tam olarak kıyaslamak, ne kadar doğru olur bilmiyorum. Sorunun cevabını da bilmiyorum.
2- Paranıza göre değişir, ikinci el temiz bir makina bulabilirseniz, ve bütçeniz de olanak verirse dijitalden başlamanız daha iyi olur.
3- O makina 35mm film kullanmaz, APS film kullanır, dolayısıyla işinize yaramaz, aklınızdan bile geçirmeyin.
4- Eğer dijitale geçişiniz hızlı olacak ise fazla bütçeyi yormadan mekanik slr alabilirsiniz 100 YTL civarına. AF bir makina istiyorsanız, ileride kullanacağınız dslr'ye şimdiden karar verin bence. Çünkü ileride lensleri ortak kullanacaksınız, ergonomisi benzer olacak.
Bu arada bende satılık EOS 300V var, düşünürsen linki aşağıda.
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3423761

 

Tarih: 14 Ocak 2007, 15:41 - İp: 81.***.**6.70
cjx
cjx (üye)
Denizli / Amatör

Abacus mesajın için teşekkür ederim.

Forumu gözlemlediğim kadarıyla analogdaki atmosferi henüz digital makineler yakalamış değil. Anladığım kadarıyla iyi bir banyo ve tarama ile en iyi digital makinalardan çok çok daha iyi fotoğraf elde etmek analog makinalar ile mümkün.
Kısaca kendimce düşündüğüm sistem

Henüz karar veremediğim bir Analog SLR makina ayrıca EPSON PERFECTION V100 Tarayıcı almayı düşünüyorum. İyi bir banyo yaptırdıktan sonra bu tarayıcı ile 35 MM negatif filmleri (35mm negatif renk: 3200 dpi - 79 saniye) de taratıp tab ettirmeden digital ortamda saklamam mümkün olacak.

Ayrıca uyarın için teşekkür ederim benim CANON EOS IX7 SLR EF 22-55 APS film kullandığı hakkında bir bilgim yoktu.

Bu arada makinanı inceledim. Şimdilik sadece araştırma içerisindeyim.

Teşekkürler

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 17:32 - İp: 88.***.**9.183
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

cjx,
Paranı ve zamanını eski teknoloji için harcama, gelecek dijitalde, sağlıklı günler dilerim.

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 08:50 - İp: 85.***.**9.35
sellyboy
sellyboy (üye)
Sakarya / Amatör

sorunun bir kısmına yanıt verebilirim. abacus ünde dediği gibi birçok etken olmaklar beraber iyi kosullarda 40mp gibi bir değer elde edebilirsin analog slr ile.

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 09:46 - İp: 88.***.**8.38
holydiver
holydiver (üye)
İstanbul / Amatör

SELAM,
BEN DE ÇOK PROFESYONEL DEĞİLİM AMA TEKNİK ÖZELLİKLERİ SON 8-9 AYDIR DİKKATLE İZLİYORUM.TÜM INTERNETİ DE TARADIM.ÇIKAN SONUÇ ŞU:
1-ANALOG MAKİNALARDA ÇÖZÜNÜRLÜK YAKLAŞIK 37-40 MEGAPIXEL CİVARI.YANİ ŞU ANDA BU ÇÖZÜNÜRLÜKTE BİR MAKİNA BİLMİYORUM BEN DİGİTAL OLAN.
2-POSTER BASKILARINDA ANALOG KESİNLİKLE ÇOK FARKLI.DENEDİK, GÖRDÜK.
3-BENDEKİ ZENİT 12 NİN KALİTESİNE 6M LİK FUJI BİLE ULAŞAMADI Kİ ZENİTİ 16 YIL ÖNCE ALMIŞTIM VE ASA NEDİR BİLMİYORDUM BİLE.
ANCAK İKİSİ DE ÇOK FARKLI.BEN HALEN ÜZERİNDE OYNAMALAR YAPILAN ÇEKİMLERİ YANİ DİGİTAL FOTOĞRAFI ÇOK SEVMİYORUM.EVET BÜYÜK AVANTAJLARI VAR AMA FOTOĞRAF ZATEN ANI DONDURMAK GİBİ BİRŞEY.O AN İLE BİLGİSAYRDA DA OYNAYINCA TÜM ESPRİSİ YOK OLUYOR.ZATEN ASIL GÖZ ÖNEMLİ.FOTOĞRAFI GÖREN GÖZ,YAKALAYAN İSE MAKİNA.
EĞER BÜYÜK POSTER BASKI YAPACAKSAN ANALOG AL DERİM Kİ BEN 2 GÜN SONRA BUNU YAPACAĞIM.
DİGİTAL İSE BİLGİSAYAR GİBİ.6 AY SONRA ELİNDE ÇOOK ESKİ BİR
TEKNOLOJİ OLABİLİR UNUTMA.ÇOK HIZLI İLERLİYOR BU TEKNOLOJİK OYUNCAKLAR.AMA ANALOĞUN GELİŞİMİ BİTTİ.ANCAK ANALOG DA ALSAN DİGİTALE GEÇERSEN AYNI LENSLERİ KULLANABİLECEĞİN BİR SEÇİM YAPMAYI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDUR.
NİKON D80 2500 YTL,0.GARANTİLİ NİKON F90X ANALOG SLR 600 USD.EN AZINDAN FİYATLARLA İLGİLİ DE FİKRİN OLSUN.
BOL FOTOĞRAFLI GÜNLER.

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 12:44 - İp: 88.***.**7.153
cjx
cjx (üye)
Denizli / Amatör

Tekrar Herkese Merhaba

Holydiver sana sonuna kadar katılıyorum, ayrıca tavsiyelerin içinde teşekkür ederim. Bende senin gibi digital yerine Anolog bir makina ile ilerlemek istiyorum.
Mesleğim bilgisayar ve internet üzerine. Klavyeden bilgisayara hakim olabilmenin ne kadar önemli olduğunu bilenlerden biriyim. Demek istediğim kısa yollarla klavyeden bilgisayar kullanmak değil, bir sorun cıktığında dos ortamından komutları yazıp sorunu giderebilmek. Açıkcası işin özünden ilerleyerek bu konuda uzmanlaşmak istiyorum. Seninde belirtiğin gibi analog makinalar bir çok konuda dijitallerden üstün.
Merson abimiz geleceğin digitalde olduğunu söylemiş katılıyorum ama mevcut profosyonel digitaller hem cep yakıyor hemde yüksek çözünürlükte analoglar çok çok daha iyi.

Bir kaç güne kadar analog makinam gelmiş olacak çok uygun fiyata (300 YTL)EF 35-80MM F4-5,6 AF geniş açı objektif ve EF 80-200 MM F4,5-5,6 tele objektif li canon bir makina alıyorum. Body CANON EOS REBEL GII. Lensler digital eos lenslerlede uyumlu olduğundan ileride ef lens uyumlu bir digitalde alıp kullanabileceğim.

Çok teşekkürler saygılar...


#cjx' tarafından 18.01.2007 18:52:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 18:39 - İp: 88.***.**7.13
holydiver
holydiver (üye)
İstanbul / Amatör

HAYIRLI OLSUN DERİM!
BOL FOTOĞRAFLI GÜNLER.

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 00:31 - İp: 88.***.**6.144
  • 1