oybars
oybars (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Deklanşör Nedir?

Deklanşör : Verdiğimiz değere göre Örtücünün çalışmasını sağlayan tetiktir.
Işık Durumuna Göre Film Seçimi :

100 ASA Renkli Negatif Film : Parlak ve normal ışık koşullarında çekilen fotoğraflar ve yüksek görüntü kalitesi gerektiren büyük boyutlu baskılar için idealdir. Gün ışığı, elektronik flaş ya da mavi flaşla gerçekleştirilecek çekimlere olanak verir. Hızı 100 ASA’dır. Önemsiz pozlandırma hataları yapıldığında ya da fotoğraf makinesinin ışık ölçme sisteminin kesin ölçüm yapamadığı düzensiz aydınlatılmış konuların çekimlerinde bile iyi sonuçlar verir. Çok ince greni ve keskinliği, geniş ölçekli büyütmelerden kusursuz sonuçlar alınmasını sağlar.

200 ASA Renkli Negatif Film : 100 ASA’lık filme yakın incelikte greni ve eşdeğer sayılabilecek keskinliğe ek olarak iki kat daha hızlıdır. Bu ek hız, az ya da normal ışıkta, (örneğin: fotoğraf makinesindeki bir titremenin, sonucu etkilememesi) yüksek obtüratör hızı ya da küçük diyafram açıklığı (alan derinliğini arttırmak için) kullanılan koşullarda ve özellikle teleobjektifli çekimlerde çok yararlıdır. Gün ışığı, elektronik flaş ya da mavi flaşla yapılacak çekimlere olanak sağlar. Hızı 200 ASA’dır. Parçalı, bulutlu, parlak ışıklı günler ve yumuşak gölgeli görünümlerin çekimleri için uygundur. Normal ışık koşullarında alan derinliğini arttıran küçük diyafram açıklıklarının kullanılabilmesine olanak sağlar.

400 ASA Renkli Negatif Film : Yetersiz pozlandırma koşullarında renkleri canlandırır. Filmin yüksek hızı, hem mevcut ışıkta yapılan çekimlerde, hem de HAREKETİ DONDURMAK için yüksek obtüratör hızı ya da BÜYÜK ALAN DERİNLİĞİ sağlamak için küçük diyafram açıklıkları kullanılan durumlarda çok yararlıdır. Bu niteliğiyle, özellikle teleobjektif kullanırken değer kazanmaktadır. Gün ışığında, elektronik flaş ya da mavi flaşla yapılacak çekimlere denge sağlayacak özelliktedir.

1000 ASA Renkli Negatif Film : Bu film çok yüksek hızıyla az ışıklı çekimlerde ve HAREKETİ DONDURMAK için yüksek obtüratör hızları ya da BÜYÜK ALAN DERİNLİĞİ sağlamak için küçük diyafram açıklıkları kullanılan durumlarda ve sınırlı ışık koşullarında, uzun odaklı teleobjektiflerle yapılan çekimlerde idealdir.
Gün ışığında elektronik flaş ya da mavi flaşla çekimlerde denge sağlayacak özelliktedir. Hızı 1000 ASA’dır. Bir gece maçında, mevcut ışıkta (flaşsız) ve uzun teleobjektif kullanımını gerektiren durumlarda kullanılır.
By İsmail Ramadan

Tarih: 31 Mayıs 2007, 16:15 - İp: 213.***.**8.150