ercanicke
ercanicke (üye)
İstanbul / Amatör

Bulb Nedir?

ne işe yarar?

Tarih: 6 Ekim 2005, 16:22 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Sözlük anlamını bilmiyorum. Ama makinedeki Bulb modu deklenşöre bastıktan itibaren elini deklanşörden çekene kadar perdenin açık kalması demek. Yani pozlama süresini kendin belirleyeceğin durumlar (uzun pozlamalarda) bulb (B) moduna alırsın deklanşöre basarsın pozlamayı tamamlayacağın zaman deklanşörü bırakırsın.

 

Tarih: 6 Ekim 2005, 17:50 - İp: yok
ercanicke
ercanicke (üye)
İstanbul / Amatör

tesekkurler

 

Tarih: 6 Ekim 2005, 18:10 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Bildiğim kadarıyla genellikle yıldırım çekmek isteyenler bu modu kullanırlar. Uzun bekleme süreleri için birde denklanşör kablosu işinizi koyallaştıracaktır.

Birde mesela bulb modunda çekim yapıyorsunuz, düğmeye bastınız perde açıldı, 3 sn sonra bir şimşek çaktı, 2 sn sonra bir daha ve 4 sn sonra bir tane daha, eğer bu süre içerisinde söylediğim gibi perde açık kalırsa bütün çakan şimşekler pozlanacaktır, yani fotoğrafınızda üçünü birden görebilirsiniz.

Bulb modu digital makinelerde genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır.


#nick' tarafyndan 12.10.2005 19:22:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Ekim 2005, 19:11 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Bu mod çok eğlencelidir, makinanın denklanşör hızını isteğiniz ölçüde uzatmanıza yarar.. Mesela gece karanlıkta Bulb modunda küçük bir fenerle kadrajın içinde çeşitli şekiller cizebilirsiniz. objektifinizin yarısını örtecek şekilde kapatıp bir kare üzerinde çoklu oynamalar yapabilirsiniz.karanlıkta , hatta ay ışığında fotoğraflarınız yeteri kadar pozlamanıza izin verir. Akar sularda suyun akışını farklı görüntüleyebilirsiniz. Ve cok daha çok seyler yapabilirsiniz. Ama makinanızı bu ayarında eğer fotoğraf pozlayacaksanızı çeşitli denemeleer yapın. mesela cok karanlık bir odada mumla veya ince ısıklı bir fenerle denemeler ypın. hem eğlenceli hem de cok değişik fotoğraflar çekmenize vesile olur bu mod. iyi eğlenceler size
sevgiler

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 20:35 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili kardeşler, Bulb Modu makinede sınırlı sürede uzun pozlamalar için yapılmış ama makinelerin özelliğine göre değişse de en fazla 8 dakika açık kalacak şekilde ayarlanmış bir düzenektir. Eğer daha uzun süre pozlama arzu ederseniz, mesela gece 1 veya 2 saat pozlama(yıldızların izi gibi) yapacak olursanız T modu bulunan bir makine gerekir.( Nikon F3-F4-F5 gibi) Bu mod, deklanşöre basarsınız bir dahaki basma anına kadar süresiz açık kalır.Öreneğin en kolay kurşun çekimlerinden birisi de bu mod ile yapılmaktadır.

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 08:10 - İp: yok
fotokosk
fotokosk (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu özelliği ilk kez kullandığımda düğün çekimindeydim ve kulaktan doğma bilgimle denedim.havai fişek çekiminde kullanmıştım sonuç mükemmeldi..

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 13:44 - İp: 88.***.**8.234
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:04 - İp: 85.***.**0.116
  • 1