ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

Tüm Fotoğrafçılar Birlikte Olalım

ARKADAŞLAR BURADA MESLEĞİMİZİ İCRA EDEN ARAKDAŞLARA YÖNELİK BİR ÖNERİM OLACAK. BENİM DE BİR İŞYERİM VAR VE BENDE BASKI FİYATLARI KONUSUNDA ÇOK ŞİKAYET OKUDUM, DUYDUM VE BENDE ŞİKAYETÇİYİM. EN AZINDAN BURAYA ÜYE OLAN FOTOĞRAFÇI ARKADAŞLARIM FOTOĞRAFÇILAR ODASININ VERDİĞİ FİYATIN ALTINDA BASKI YAPMAMAK İÇİN BİR GRUPLAŞMA YAPALIM VE BU FİYATLAR ALTINDA BASKI YAPAN YERLER VARSA BU YERLERE NE GİBİ YAPTIRIMLAR OLABİLİR BU KONU HAKKINDA GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞALIM. HERKES ŞİKAYET EDİYOR AMA BİRŞEY YAPAN YOK. BU KONUDA TÜM ARKADAŞLARIN YORUMUNU VE YAPABİLECEKLERİMİZİ BEKLİYORUM.BİRŞEY YAPMANIN ZAMANI GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Tarih: 18 Ekim 2006, 20:24 - İp: 81.***.**6.248
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

emeğinin karşılığını almak için örgütlenemeyen toplumlar sürünmeye mahkumdur.bizdeki ucuz emek dünyanın hiç bir ülkesinde yok.böyle olduğu halde örgütlenemiyoruz.Kısacası yorumun iyi ama biz fotoğrafçılar bu konuda sesiz kalmayı hep alışkanlık haline getirdik.SUSMA ALIŞKANLIĞIMIZ AĞIR BASIYOR.... KONUŞMUYORUZ...KONUŞAMIYORUZ...LAL OLDUK...

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 21:12 - İp: 85.***.**3.32
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

dediklerinde çok haklısın. ama artık susmamak gerektiğini düşünüyorum. bunu için gereken ne varsa yapmaya hazır olmamız gerekli.

 

Tarih: 19 Ekim 2006, 14:22 - İp: 85.***.**7.169
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

dıjıtal cıktı yanı mertlık bozuldu kardes kesınlık le haklısın ama yapacak fazla bısey yok sanat ayaga dustu...

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 19:45 - İp: 85.***.**3.7
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

biz diyarbakır fotoğrafçılar odası yünetimi olarak şehirdeki 150 stüdyo ve 25 laburatuvara senet imzalatmışız. fiyatlara uymayan stüdyocular 1000 ytl, laburatuvarlar 5000 ytl ödüyorlar.
sabit bir fiyat belirlemişiz o fiyatın altına inilmiyor ama isteyen daha yüksek fiyat verebiliyor.
yünetimce belirlediğimiz farklı kişilerden oluşan gruplar herzaman gizli olarak teftiş ediyorlar.
yaklaşık altı aydır sorunsuz bir şekilde işliyor çark. yaptığımız yatırımların ve emeğimizin karşılığını alıyoruz.
şuan türkiyede fotoğrafçılık sektüründe en yüksek fiyatı veren diyarbakırdır. ve tabi ona göre kalitede yükseliyor.

bu sistami bütün fotoğrafçılar odalarına tafsiye ederim.

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 13:52 - İp: 88.***.**4.6
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

vallahi çok güzel bir yöntem . ancak istanbuldaki fotoğrafçılar odası bir türlü yaptırım uygulayamıyor. eminönü denen yerde neredeyse piyasanın yarı fiyatına hem digital hemde amatör baskı yapıyorlar. bunlara bir türlü dur diyen çıkmadı. sanırım bizim burası sadece yatmakla meşgül. umarım çokğunluk sesimizi duyarda bu işi genişletir amacımıza ulaşıp emeğimizin karşılığını alırız. ama burada bile arakdaşlardan destek veren pek fazla kişi çıkmadı. anlaşılan herkes iyi kazanıyor

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 14:06 - İp: 85.***.**2.65
lovex
lovex (üye)
İstanbul / Meraklı

Sayın orhan yum ,

Ben 6 ay önce Diyarbakir'a bir iş gezisi için gittim ama kusura bakmayın ama sizin dediğiniz fiyatlari Diyarbakir'da var olan sadece iki üç tane belli başlı firma uyguluyor hiç bağlar semtine , balıkçılar vs. varoşların daha yoğun olduğu semtlere girip denetleme yaptınız mı (hoş o biraz sıkar) .

Siz D.bakır'da ki esnaftan değil 1000 ytl ceza beş kuruş bile ceza ücreti alamazsınız buradan da bence daha fazla atıp tutmayın.

Kullandığınız elektrik bile kaçakken emekten söz ediyor olabilimeniz büyük cesaret.

Siz fiyatları aşağı çekmeyiz diyorsunuz bunu maddi sıkıntısı olmayan refah düzeyi daha yüksek kişilerin var olduğu şejirlerde ki insanlar söylediği zaman bir yere kadar tahammül edebiliyorum ama sizin gibi fırsatı değerlendirip Dijital makinesi varsa durumuda iyidir (Diyarbakir gibi sosyo-ekonomik durumu düşük bir yerde) ben de onu kafalarım mantığıyla hareket ettiği zamanda devlet iyi ki buralara yatırım yapmıyor demesi geliyor insanın. Çünkü siz daha kendi hemşehrilerinizi kekleme peşindesiniz yazık çok yazık.

Buradan da ayrıca belirtmeliyim ki , bugün D.bakır nüfusunu oluşturan kesimin D.bakır'lı olmadığı çevre il ve ilçelerden göç eden kesimin olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Diyarbakır son 10 yılda pozitif göç verip (Sosyo-ekonomik durumu yüksek olanlar gidip ) negatif (sosyo-ekonomik durumu düşük olanlar gelip ) göç aldı.

* Arkadaşlar bu konuya yazılmış bir mesaj değil sadece Orhan adında ki arkadaşa yapmış olduğum sitemdir.

 

Tarih: 24 Ekim 2006, 05:30 - İp: 85.***.**6.102
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

"* Arkadaşlar bu konuya yazılmış bir mesaj değil sadece Orhan adında ki arkadaşa yapmış olduğum sitemdir"

sözüne istinaden yazmak istedim:.. bu üslup, siteden atılmış bir kimseye aittir...

iki senedir, netfotoğrafı takip ederim.. aynı üslupla sadece bir kez karşılaştım...

bir üyenin konusuna Orhan ve ben cevap yazdık.. başlık ve konu ana yazısı tamamen değiştirildi.. bir ağabeyimiz, Orhan ve benden özür dilenmesini rica etti.. tepki olumsuz olunca, konu silindi..

burada cevap yazan kimsenin, bazı kimselere kastı var...

sadece sataşma için bu sitede bulunuyor...

Burada, Ceyhun, Orhan ve ben kendi isimlerimizi kullanıyoruz, ve gerçek hayattaki sorumluluklarımızı aynen bu sayfalara yansıtmaya çalışıyoruz...

*******************************************************

Ceyhun, bende zamanında fiyatlara müdahele edilmesi taraftarı idim... Ancak, şu anda... "isteyen istediğini yapsın " diyorum...

herşey zamanla, iyileşiyor..

#mete007' tarafyndan 24.10.2006 12:44:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2006, 12:03 - İp: 85.***.**4.153
lovex
lovex (üye)
İstanbul / Meraklı

Sanırım aramız da havlayan biri var siz de duyuyor musunuz yoksa bunu bir tek ben mi duyuyorum ?

Mete007 misin her ne kaplama isen , sana geçen defa da böyle ipe sapa gelmez söylemlerle piyasaya çıkıp atıp tuttun ben de sana aranma dedim.Seni adam yerine koymuyorum ve yazdığım mesajda seni ilgilendiren bir tek cümle dahi yok ama sen kendine kemik atılmışcasına benim her mesajıma zıplıyorsun .

Eğer sürekli böyle havlamaya devam edeceksen ben de insanlıktan istifa edeyim senin anladığın dilden konuşayım.

Açtığım her konuda senin ne adın ne cismin geçmediği halde aklın sıra bana cevap yazmak sen de alışkanlık haline gelmiş yada birilerine karşı yaran var bu yüzdende sürekli gocunup duruyorsun.

Sana geçen defada dedim eğer herhangi bir şüphen veya başka bir durumun varsa gidersin sitenin yönetimine , moderatorüne veya herhangi bi yetkilisine durumu iletir bu kişilerde daha önce ki söz ettiğin kişinin IP ve Mac adresi , yazım tarzı ve üslubunu benimkiyle karşılaştırır gereken kararı verir ama yok ben saçmalayama devam edeceğim diyorsan buyur devam et çünkü şimdiye dek saçmalamadığın bir tek mesajın yok.

Bu arada yazdığın ithamları ispatla eğer bunu yapamayacaksan seni burada ben dahil (zaten koymuyorum) hiç kimse adam yerine koymaz.
Unutmadan bugüne değin seni adam yerine koyup muhatab alacak mesaj yollamadım bundan sonrada yollamayacağım yani bundan sonra kendin söyler kendin dinlersin.

Umarım üç kuruşluk zekanla cevap verme gibi bir eyleme girişmezsin.

* Üzerine basa basa söyledim konu ile ilgili bir mesaj değil muhatabım belli diye ama işte kültür farklı anlama seviyesi farklı olunca insan böyle açıklamalar yapmak zorunda kalıyor.



#lovex' tarafyndan 24.10.2006 19:55:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2006, 18:32 - İp: 85.***.**8.178
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar hepinize hayırlı bayramlar ve bayram bayram birbirinizi kırmayın yoksa bu konuyu açtığıma pişman olurum ama hakaret yok izah var saygı var sevgi ki bu zamanda en çok ihtiyacımız olan şey kimse kimseyle muhattap oolmak zorunda değildir herkes içini rahat tutsun bu konuyu ben açtım ve burdada konuyu kapatıyorum. Daha biz burda anlaşamıyoruz ki arkadaşlar sevgiyle hoşgörüyle lütfen biraz daha sakin ve makull hayırlı işler bol kazançlar

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 09:18 - İp: 85.***.**7.170
turkeyfoto
turkeyfoto (üye)
Kocaeli / Firma

sn ceyhun79 kunuyu actıgıma pısman olurum demıssın sana hak verıyorum, lovex ve bır arkadası benıde daha once pısman etmıstı. hıc muhattap olmanın anlamı yok boyle adamları sıtede bulundurmamak gerekıyor ancak baska bır nıck le tekrar gırıyorlar aynı seneryolar devem edıyor

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 11:30 - İp: 85.***.**7.171